Budak awéwé 6 taun keok maot ku kecap ramana anu kapungkur dipasihkeun: émosional tina kontrol, nyaéta ngancurkeun anjeun

Leupaskeun panon anjeun, pasang headphone, sareng dengekeun ~!
01
Kuring geus ningali warta ngareureuwas sapertos kitu.
 
Di Wanning, Hainan, saurang awéwé 6 taun dikirim ka jabatan darurat rumah sakit pikeun nyalametkeun.
 
Dina tandu, panangan sareng suku na nyusahkeun, awakna janten ungu sareng hideung, sareng anjeunna henteu ngagaduhan nafas atanapi denyut jantung.
Sanaos usaha anu paling saé dokter, budak awéwé éta tetep maot kusabab teu nyalametkeun.
Tuh pikasieuneun éta budak awéwé éta ditakolan ku maotna ku bapa biologis anu nganggo sabuk, sapu, sareng baju baju.
 
Sore sore, bapakna nyorangan sareng putrana 6 taun di bumi.
 
Putri nyarios sababaraha kecap pikeun anjeunna, ngaharepkeun yén anjeunna janten saeutik motivasi diri, sapertos jalma gedé, buru-buru sareng kerja séhat.
 
Balukarna, bapa ambek sareng ngajerit ka putrana, anu ogé péngkolan deui.
 
Dina waktos ayeuna, émosional anu teu kabeungkeut bapak nyandak kaluar gantungan baju sareng beubeur ti pacilingan sareng ditumbuk sareng ditajong putrana langkung ti sajam.
 
气消了之后,父亲看见躺在地上的女儿,说,赶紧起来.
 
Tapi dina waktos éta, putri éta maot:"Pa, kuring henteu tiasa gugah."
 
Bapana panginten putrina éta pura-pura, "Anjeun kuat pisan, naha anjeun henteu tiasa gugah?"
 
"Kuring bener-bener moal bisa naék, kantun tarik atuh." "Naha anjeun masih peryogi batur narik anjeun susah?"
Henteu dugi dugi ka putri leres-leres lirén ngalih yén bapa rurusuhan nyandak putrana ka rumah sakit.
Dina waktos éta, dokter ngiringan rasa dina grup: Kuring henteu pernah kantos ningali pameuntosan anu matak kaganggu dina 16 taun kuring latihan médis.
Dina panguasaan emosi sampah, jalma bakal janten budak pikeun dorongan, tanpa alesan.
Pertengkepan sederhana asli saeutik demi saeutik naék dina kaayaan leungitna kontrol emosional, nyababkeun tragedi anu henteu bisa malik.
 
Upami sawawa teu tiasa ngontrol émosi na, baladna bakal bencana.
 
Jalma anu saleresna kedah janten jalma anu stabil.
02
Sababaraha dinten kapengker, vidéo panjagaan ngeunaan "saurang lalaki ngalungkeun panci panas sareng pamajikan sareng sakelas" populérna dipilarian.
 
Henan,一家火锅店内。
 
Xiao Chang, saurang yuswa 29 taun, ngajak kanca kelasnya anu Xiao Zhao (perawat) pikeun tuangeun.
 
Dina tuangeun tuangeun, barudak Xiao Zhao sareng kabogohna ogé sasarengan.
Ujug-ujug, salaki Xiao Zhao muncul di méja, ngabantah sareng bantahan sareng garwa.
Dina detik anu salajengna, salaki nangkep pot panas anu paling panas sareng tuang langkung kalayan Xiaochang tanpa peringatan.
Saatos nyababkeun éta, sigana yén anjeunna masih henteu nyiksa, teras anjeunna nyemprot panci dina Xiao Chang.
Sareng murangkalih anu anom, linggih di gigireun anjeunna, nyaksian adegan anu pikasieuneun ieu di sapanjang.
 
29岁的小常,全身,左侧肩膀三度灼伤,背部都是腐肉。
而他又错了什么呢?
Anjeunna ngan ukur ngulinkeun Xiao Zhao, anu sakelas anu ngarawat, kanggo masihan bapakna tina hiji lambung peurih kusabab bapakna gering.
 
Kusabab éta telat telat, Xiao Zhao teu acan gaduh tuang.
 
Sareng kajadian ieu, salaki Xiao Zhao terang ngeunaan éta, tapi anjeunna tetep muncul dina réstoran pot panas, nyatakeun hal-hal anu jahat di sungutna:
 
"Bapak anjeun gering di bumi, naon anu anjeun masih tuang di dieu?"
 
Saatos argumen sareng pamajikanana, anjeunna sacara teu langsung ngatur kana panci anu panas sareng tuang dina Xiaochang, tanpa prihatin ngeunaan akibatna.
 
Ngan kusabab jalma anu leungit kontrol émosi na, duanana kulawarga musnah.
 
一位情绪管理专家说过:"Amarah anu kuat sacara umum biasana henteu langkung ti 12 detik. Éta ngarusak sadayana nalika rusak, tapi saenggeus kalem. Kontrol ieu 12 detik tiasa ngaleungitkeun émosi négatip."
 
Tapi aya seueur teuing jalma anu teu tiasa ngontrol émosinan sampah tina 12 detik ieu.
 
Dina buku "Pangenal Keperibadian Pribawa", jalma-jalma anu teu stabil dianggap salaku kapribadian bahaya.
 
Jalma anu jenis ieu gaduh watek anu dirobih sareng henteu gaduh kakuatan pikeun ngontrol émosional.
 
和他们相处总是如履薄冰,上一秒,下一秒就倾盆大雨。
03
Minggu kamari, kuring ngobrol sareng senior anu damel salaku HR di perusahaan anu ageung.
 
Murid senior ngobrol ngeunaan 985 anu nembé dicandak luhur murid anu lulusan sakola, sareng anjeunna nyatakeun rada hanjakal dina kecap-kecapna:
 
"Kamampuhan bisnis lumayan kuat, tapi wanda henteu stabil teuing kanggo ngaliwat periode sidang."
 
这位高材生的工作日常tina:
 
Bos parantos naroskeun anjeunna nyalin bahan rapat, tapi panyatur na macét.
 
Anjeunna henteu ngabéréskeun masalah éta, sareng tetep ngajerit sareng ngeluh dina pandangan anu lengkep;
 
Dina rapat internal, margi henteu sugema ku skor KPI na, aranjeunna langsung nantang para pamingpin sareng henteu ngadangukeun analisis, ku kituna masarakat henteu tiasa sumping kana panggung;
 
Nalika kuring sareng rekan-rekan kuring, kuring sering mendung, sabab kuring tarik ka handapna kusabab hal anu saeutik, péngkolan sirah kuring;
 
Nalika muka bunderan réréncanganana, anjeunna pada dasarna kaget, sareng kadang anjeunna tiasa ngirim sababaraha kutukan berturut-turut ...
 
Paman S Spenser nyebat jalma sapertos kieu"The Henteu Emosiional".
 
Nalika aranjeunna henteu puas, aranjeunna bakal émosional, ambek, sareng nyatakeun pandangan ekstrim sareng bodo saluyu pikeun ideu sorangan.
 
Henteu nyarios ngarusak hubungan sareng ngahalangan gawé babarengan, sareng tungtungna ngagaduhan bulu, sareng kuring ngarasa bagja pisan, sareng ngaraos yén kuring kaliru.
 
Jalma sapertos ieu kedah dipikacinta teu pantes, karyawan anu teu kualifikasi, sareng manajer anu teu kualifikasi.
Aya émosi unggal waktos, anu ngaréndéng pikeun jalma di tempat gaw.
 
Kazuo Inamori, dewa usaha Jepang, nyebatkeun:Urang kedah nyingkirkeun ayunan suasana anu teu perlu. "
Émosi nyaéta sétan-sétan .. Upami anjeun henteu ngaturana, éta bakal ngelek anjeun sareng menyakiti batur.
 
Jalma anu teu émosional teu stabil, umur fisik parantos déwasa, tapi umurna psikologis masih budak anu henteu usik.
 
Anu简单粗暴:你不服从我,我就不爽,我不爽了,你就要跟着一起遭殃。
 
Nalika sadayana ngagaduhan épék négatip, upami anjeun teras "ngabebaskeun diri anjeun" sakumaha anu anjeun pikahoyong, akibatna parah bakal énggal-énggal.
04
Parantos ningal pidéo sapertos kitu.
 
Dina stasion tol laju di Bijie, Guizhou, saurang kolektor tol awéwé ngarobih tangis nalika anjeunna dimarah ku supir.
起因是有辆道上熄火没法发动,收费员去帮忙先把推出去。
当时后面有辆在排队,司机到了收费站后,把牢骚都发在了收费员身上,骂她动作缓慢。
The kolektor tol moal tiasa ngala-ngusap lawonna sareng dua panangan, babasan parah.
但下一秒,有辆路过时,她马上收起了情绪,转头微笑为顾客服务。
Teu aya kecap anu gampang di dunya déwasa. Jalma anu leres-leres dewasa parantos ngantosan émosi.
Dina awal taun ieu, Yang Mi dipenta dina wawancara:
 
"Naon kapungkur anjeun merhatikeun anjeun kedah sabar?"
 
Yang Mi ragu sareng saurna:
 
"Eyang diliwatan sababaraha dinten sateuacan Taun Anyar, tapi dina waktos éta anjeunna masih syuting" Pembunuhan Novelis ".
 
Teu tiasa ngantep sadayana ngantosan anjeun, ngantosan anjeun nyaluyukeun émosional anjeun, seueur nyeri anu kejam, tapi anjeun kedah nyumput dina haté anjeun. "
 
Biasana dirina nyiksa pisan dina manajemén émosional.
 
Sanaos anjeunna gaduh fénika hideung, anjeunna sering nyanghareupan seueur mamang sareng nyiksa, tapi anjeunna beuki frustasi sareng kutang.
 
Saurupna: "Henteu aya masalah naon waé, pasrahkeun ka diri sadinten waé, pas énggalkeun, teras ulah mikirkeunana."
Anu disebut pertumbuhan nyaéta prosés bisu ceurik.
村上春树在《舞!舞!舞!》中写道:你要一个不动声色的大人了。
 
Saenggeus ceurik di tengah wengi, tawis ka diri émosional, sareng tumbuh liar.
 
人不能活成一团情绪,请一个温柔又有力量的大人吧。
 
silih pajak.
作者简介:小椰子,人气专栏作者,写自律,谈人性,椰子陪你一起读书。个人公众号:小椰子专栏(ID: xiaoyezizhuanlan)。本文首发于精读公号(ID:jingdu999)。

tulisan patali

Mésér gula pikeun TA
{{Data.count}} jalma sacara total
Jalma-jalma parantos ngaapresiasi
Pangobatan Tionghoa Tradisional + Pangobatan Kulon

Kuring masih teu tiasa ngahampura sorangan pikeun henteu pernah nyerah

2019-7-22 22:51:34

Pangobatan Tionghoa Tradisional + Pangobatan KulonPangobatan Kaséhatan

Dokter awéwé nyumput dina jabatanana, ngungkabkeun bebeneran anu paling kejam di dunya: anjeun henteu pernah kantos miskin, anjeun henteu ngartos

2019-8-20 11:27:41

0 balesan APanulis tulisan Mpangurus
    Teu acan aya diskusi, hayu atuh kuring nyarioskeun perkawis pandangan anjeun
Puseur-individu
购物 车
kupon
Asup ayeuna
Pesen pribadi anyar Daptar pesen swasta
neangan