$ 1w harga tikét pulih, ngalih sapeupeuting sareng énggal ... Tungtungna, kuring teu ngagaduhan bumi di Melbourne ...

Leupaskeun panon anjeun, pasang headphone, sareng dengekeun ~!
Taun 2020, kusabab aya wabah
"Grup Siswa Internasional"Kadorong ka payun
从年初的满世界搜寻寄回国
Teras, anjeunna dibebaskeun ku kafir anu "karacunan rébuan mil"
Malah ayeuna nganggo tikét luhur langit, sesah di bumi
Atanapi autistik di bumi, kelas online gairah

、第三国、封境、gap、网课
Lulusan, béwara visa, nyéép pembatalan, mésér tikét udara sareng uih ka bumi
Kecap konci ieu ampir dina séri
Sadaya mahasiswa Australia 2020
Monica ngawawancara 9 babaturan mahasiswa internasional di sabudeureun anjeunna
Sawaréh dipaksa tetep di nagara, sawaréh teu aya daya teu upaya di Australia
Aya anu badé uih di bumi, ngajelajah internét siang sareng wengi kanggo mésér tikét kanggo balik ka bumi
有人帮朋友搬家累计50+个
Caritaana ogé carita kami
Éta ogé carita yén sadaya mahasiswa internasional tiasa kajantenan

Tetep di Australia satengah taun,
Tikét uih kuring 3 dibatalkeun

Kuring badé angkat deui ka Cina nalika kuring siap lulusan, tapi terasNgajual 3 tikét, Tiket ieu sadayana angkat ti Melbourne, nganggo transit di Guangzhou sareng transit di Jepang, tapiTungtungna, sadayana dibolaykeun tanpa dibébas.
Nganggap yén kuring sorangan hoyong ngalamar visa 485 sateuacan balik ka Cina pikeun magang, kuring ngan saukur ngantepkeun panawaran pikeun visa éta. Kuring henteu nyangka yén saatos nampi visa, jalan ka bumi bakal langkung hese. Éta ogé nalika usum panas tina wabah. Dina waktos éta, NSW langkung saé tibatan VIC. Wabah ieu parah, sareng maskapai domestik sareng luar negeri dibolaykeun sakaligus"Pasip" samentawis disimpen di Melbourne.

Kuring parantos diandian di Melbourne langkung ti satengah taun. Dina waktos ieu, kuring parantos investasi di seueur perusahaan diteruskeun, tapi seueur di antawisna teu nampi tanggapan. Salah sahiji perusahaan nampi undangan wawancara sateuacan wabah. Taun ieu, sadayana anu sesah.

2
J alit
Siswa katilu Universitas Mexico kapacak di nagara ieu kusabab wabah
Tahan visa: 500 visa murid

Dinten sateuacan angkat ti Thailand balik deui ka Australia,
Australia ditutup

Kuring ayeuna ditunda alatan larangan perjalanan anu salamina, Pikeun nyimpen hal-hal super super aranjeunna, ruangan di Melbourne parantos janten gudang nyewa bulanan anu ageung. Aya seueur teuing barang, sareng hese mendakan rentan jangka pondok atanapi sublet.Nalika tuan tanah téh henteu kersa ngirangan atanapi dibebaskeun, kuring kedah mayar nyéwa sataun sataun.


Building Gedong susun di Melbourne City
Dina Maret, kusabab édisi pondok ngeunaan adat, kuring henteu tiasa lebet ka Australia., Cicing di Thailand dua minggu teras uih deui ka China dua minggu dina karangan hotél.Kuring nyéépkeun sadayana bulan di hotél kalayan biaya kuring nyalira, tapi tetep uih deui ka titik awal aslina.

Hatur nuhun ka Morrison ngerakeun pikeun ngajantenkeun kuring gaduh satengah munggaran anu munggaran 2020. Kuring parantos dileungitkeun ku kahirupan kuring. Kuring kacida optimis. Sanajan kuring henteu tiasa balik ka Australia, kuring nyéépkeun waktos sareng kulawarga, sahenteuna di Melbourne deui. Nalika éta parah, kolot henteu kedah hariwang naha kuring kaluar atanapi henteu. Éta ogé tiasa ngahubungi babaturan anu henteu acan lami sumping di China.

Sanaos anjeun pas ngantosan teras-terasan dibuka deui, ngadalikeun kaahlian anyar, kelas online atanapi magang, hirup kedah diteruskeun. Kuring bakal masihan anjeun pesen anu kuring bakal harta salamina:"Muga anjeun moal kuciwa kana unggal pilihan anu anjeun laksanakeun. Sanaon anjeun kuciwa, ulah tetep sesat dina obsesi. Hayu urang buru-buru teras buka pilihan anu salajengna."

▲ Jalan corétan di Melbourne
3
Ngagulung
Mahasiswa Universitas Mexico,
Sydney ayeuna dikarantina sareng siap uih ka bumi

1的时间下了决定
Kabogoh kuring sareng Abdi nyandak anjing ka Sydney sapeuting

Nyatana, masih aya satengah semester kanggo lulus, tapi kabogoh anu leres lulus dina bulan Juni, mikir yén aya kelas online dimana wae anjeunna angkat, sareng anjeunna tiasa tinggal sareng kulawargana nalika anjeunna mulih, janten anjeunna dipesen tikét penerbangan pikeun balik ka bumi dina bulan Agustus. Dina waktos éta, kuring masih nyerat undur-undur na sabaraha lami kuring angkat ka kota.Aku panginten yén kuring kedah nyalira waé sareng Melbourne sateuacan kuring indit, margi kuring resep pisan.

没想到疫情的二次爆发,听说政策的突变,用了一个的时间下定决定,我们两带上狗狗

Datang ka Sydney sapeupeuting nganggo koper.Dina waktos éta, sadayana henteu acan siap. Imah éta pinuh ku kenangan kami dua anjing tambah, sareng kulawarga di dieu salami tilu taun. Ngadadak rugi, pikiran kuring leres-leres buta.

5b93e65c3d9093afdb39851bcd21f5ba.jpg    049ca6f9339f6d2e64d7f12eb0c58959.jpg

Tapi untungna, réréncangan kuring bergegas ka pamandangan na, dina komando, ngeposkeun 4 koper ageung. Dina 18:48 waktos Melbourne, kuring nangkeup réréncangan abdi (didieu berkat Duoduo sareng Meena mah!) Saatos ngasupan mobil, kuring mimiti ngarasa lega sareng ujug-ujug ngantunkeun Melbourne ku cara kieu. Nu isin éra malah teu nyandak bédana.

3a69dca09488e20dd79afad90ce60062.jpg

Kuring henteu terang upami kaputusan ieu leres, tapi kuring leres-leres hoyong Melbourne énggal-énggal saatos waé. Jalma didieu tiasa uih deui dina kahirupan normal, ngambekan hawa seger, pendak sareng jalma-jalma anu hoyong pendak sareng ayeuna dina kaayaan karantina di Sydney.Melbourne, hayu urang léngkah payun, cinta anjeun salamina, ucing urang Ben ❤️

f5f3d8e5c1c7c4984f536ea6751d71cc.jpg  ff61a4cd66fd7cc6c4349a4cfb0556b7.jpg

4
 Passerby
Lulusan ti Universitas Mexico,

Visa badé kadaluwarsa, ngantosan uih ka bumi

92c48e11cfb64f5d7b46cd1dccb23777.png

Hubungi jasa palanggan maskapai,

Sakapeung wartosna sanés sapertos abdi

Kusabab visa kuring bakal kadaluwarsa di akhir bulan Agustus, kuring kedah buru-buru sareng mésér tikét kanggo uih ka bumi.Ningali babaturan anu di sakuriling kuring teu tiasa kéngingkeun tikét, sareng sababaraha urang ditipu ku para cukur. Béda, kuring masih tiasa mésér tikét kanggo uih ka bumi.

Sateuacan mésér tikét各种社交媒体上搜索关键词,找之前成功回国的线路攻略,转机吉隆坡,金边,首尔,奥克兰,新加坡。。。这些地方的机票我都研究过,在这个过程中还遇到很多同样线路的小伙伴,于是大家就建群,在群里交换各种信息。

65419b508f7c015a3a2bfe99f4ef7325.png

Saatos rute dikonfirmasi, kuring sering nyésér tikét udara dina situs web resmi. maskapai maskapai ngaleupaskeun tikét sacara acak. Anjeun tiasa kéngingkeun ku ngaléréskeun. Kawijakan sareng dinamika,因为政策说变就变,我给航空公司客服打电话,不同区域的客服也给出不一样的答案,有时候甚至客服的消息还没有我们看到的快, Kuring nebak komunikasi internalna henteu dipigawe saé, tapi kuring pahamna.

57ca746813021df158147ea6bd9471c4.jpg

 

5
 Saeutik A
MONASH Media Mayor,

Parantos lulus sareng mulih

77ed26cd27d0fb5492e7a1ad4cb001e4.png

Hanjakal pangageungna teu tiasa hadir dina upacara wisuda

我应该在今年的六月,完成自己两年的硕士生涯。在四月,中国推出了政策,当时想着到我上完课准备回去的七月,怎么也可以恢复正常了。所以一开始买了一张普通价格的海航机票,也没有多想。又过去了几周,全球疫情恶化,政策并没有放松的迹象,于是就买了和海航同一天的东航,特意找了符合政策的航班。

bff0a47c6b84a21f17362cd95a3325b2.png

Dina waktos éta, tikét hargana langkung seueur XNUMX, sareng biaya ngabalikeun deui XNUMX, Kuring panginten ka diri kuring, masalah gedé nyaéta ngabalikeun duit tikét ieu, leres kanggo nyéépkeun tilu rébu kanggo mésér asuransi. Teras kuring terang yén untung, kuring mésér tikét ieu, upami henteu terang kuring balik deui.

ffefc1ab4e59fa7d8729cacca61b1baa.jpg

▲ Balik deui ka Cina sareng dugi di Bandara Shanghai
Kusabab tiket hawa saluyu sareng kawijakan ditata sateuacanna, sadayana séhat lancar. Kuring ngajukeun janji sareng agén dina waktuna, diberesihkeun, sareng dipariksa kaluar.Perantara formal masih tiasa dipercaya pikeun ngalakukeun hal, sareng teu aya deduksi pikeun titipan atanapi nanaon. Hiji-hijina aral sigana mangrupikeun aranjeunna kedah nganggo perusahaan pembersihan anu ditunjuk (sakedik langkung mahal, aranjeunna kedah nyandak rebate)

Dampak pangbadagna wabah ieu karugian sabenerna ékonomi sareng kalemahan pembelajaran online.Ti angkutan 14-dinten ka Dubai dina awal Maret, dugi ka tikét udara luhur-langit deui sareng biaya karantina badarat.Aya seueur jalma, artos tambahan kanggo dianggarkeun kira-kira XNUMX dugi ka XNUMX yuan, anu tiasa disebat bencana. Hanjakal anu sanésna sanés kuring henteu tiasa hadir kana upacara wisuda. Kuring tiasa nampi artos upami teu ngagaduhan artos. Upami kuring henteu ngagaduhan hal, kuring moal tiasa nampi deui.

df0f13766e3e0ba0ca5f5664138e0597.jpg

▲ hotél tetep salami periode karantina
 

6

 Zhang Tangyuan Yuanyuanyuan
Lulus ti RMIT, siap uih sakola

bda6e4ea55b27a2c358222ad3630175b.png

Nalika sadayana ditinggalkeun,

Panginten aranjeunna bakal wangsul sakumaha sakuduna,

Kuring henteu pisan waktos nyarios pamit.

Kusabab Australia nutup wates dina awal taun, kuring sareng kabogoh kuring parantos terlibat 4 kali, ngabantosan réncang anu teu tiasa balik ka Melbourne mindahkeun, mésér parabot, sareng koper bag. Unggal-unggal kuring angkat ka bumi nganggo tumpukan hal, bumi ku abdi gancang ngeusi perabot sareng koper babaturan, teras dikosongkeun sareng dikirim saatos waé.

005d53007c5a5dc6051def05ca6305bc.jpg

Nalika masing-masing ditinggalkeun, aranjeunna nyangka bakal balik deui sakumaha anu hadé.Apasiana, bahkan koper dipak sareng dikirim kalayan bantosan anu sanés, sareng teu aya waktos kanggo nyarios pamit.

Sababaraha babaturan nembé lulus, kusabab aranjeunna resep kopi, pasar, kasenian sareng perlahan, aranjeunna ngarencanakeun uih deui ka Australia pikeun milari ijin kerja saatos akhir taun sareng teras damel di Australia. Ayeuna aranjeunna ngan ukur tiasa ngamimitian 996 di China; sababaraha babaturan henteu gaduh buku. Saatos maca, nyéwa nembé parantos diperyogikeun salami sataun, tapi kuring henteu acan lebet ka kelas atanapi cicing di bumi sadinten semester. Kuring mayar ukur di China, sareng ujian CFA anu kadaptar sigana kudu ditransfer ... Alesanna nyaéta "rencana henteu tiasa tetep robih."

416f72efca6153c063ae4ad01c233bbb.jpg   282d34c7aba7bcddf17dbb8f8b547784.jpg

▲ Mimiti kuring angkat ka Sydney pikeun ningali kembang api Hawa Taun Anyar

 

Sareng kuring, saatos ngeusian koper seueur jalma, kuring badé ngamimitian bungkusan sareng nyiapkeun uih deui ka China. Teu siga rencana nalika kuring badarat di Australia, kuring kudu mundur langkung awal.Ski terakhir anu henteu acan réngsé, sareng kuratan rencanana Australia henteu kalaksanakeun dina waktosna.

a9c4c4c6c2ba7e44605b936be0ee1c42.jpg

▲ ski pikeun kahiji kalina dina Mt Bullar

Kuring ngantunkeun kalayan nyesal, sareng kuring miharep kuring parantos sumping deui pikeun ngarengsekeun éta di lembur ~ Aya hiji kalimah anu terakhir anu kuring kedahkeun:Pindah leres-leres capéeun, abdi henteu hoyong ngalih deui taun payun😭

3cce4673ed34d66549c4f84f9cd9a404.png

 

▲ Ngabantosan babaturan ngabungkus barang di bumi
7
 Ceking Ni
Ayeuna nuju uih 6 bulan

Tahan visa: 485 visa sasak (tamat)

72367a68fc03751193f75b82ee889347.jpg

"Nyaah kasusah anjeun parantos ngalangkungan,

Panginten éta bakal janten kejutan dina kahirupan engké. "

38364c03df683c703b4a034374341393.jpg

Abdi nuju mésér tikét wangsul dua minggu dina awal taun, sareng saatos ningali Open Australia, kuring naek kapal terbang dina uih deui ka bumi wareg. Kuring henteu nyangka ieu janten dinten ka-174.Nalika sadaya réréncangan abdi di sabudeureun kuring parantos ngalaksanakeun "kurva nagara katilu ka Australia", visa sasak kuring henteu nampi hak pikeun ngalih 14 dinten deui ka Australia.

Dina bulan Pebruari, kaayaan wabah di Cina parah pisan. Larangan di bumi nuju janten depresi. Anu kuring tingali sareng telepon sélulér kuring nyaéta béja yén babaturan kuring sering lulus adat sareng dugi ka Melbourne. "Naha Gusti kedah ngubaran kuring sapertos kieu, éta teu adil!" Tapi ningal deui ayeuna, kuring bakal ngucapkeun tulus"Alhamdulillah! Kuring bogoh ka anjeun!" Anu kanyeri anjeun parantos ngalaman janten kejutan kahirupan engké.

bb8ada99fe3df571899ca6a4e725c534.png

Dina bulan April, kaayaan di Cina lalaunan mimitian ningkatkeun. Anjeun tiasa angkat ka kota-kota anu sanés pikeun nganjang ka babaturan anu teu acan anjeun pendak sareng anu paling lega. Bagja geus balik deui!

60c7c7705229be74af4103875f7701de.jpg

▲ FLORET Huanennan Western Restaurant (Shanghai)

9a367dac97aa38ba5a06744bea8c0c4d.jpg

▲ Sinar Humble (Melbourne)

 

Ngan éta nalika kuring tuang Brunch, anu ditiup ku buku beureum, kuring panginten "emm, kuring masih keneh siga Melbourne." Kuring ogé mimiti sono kana réncang babaturan anu ninggalkeun Melbourne sateuacan aranjeunna buru-buru nyarios.

Hal anu paling merhatikeun ka kuring sigana anu nyéwa rentnial. Sewa bulanan ampir 8000 yuan di Melbourne CBD, ditambah tagihan utiliti anu handap, ngajantenkeun kulawarga anu henteu sanés kabeungharan malah langkung parah!Perantara anu teras-terusan ngalamar diskon nyewa wajib masihan sagala jinis buktina yén aranjeunna henteu tiasa mayar nyéwa ayeuna. Kusabab batur batur sakamar masih janten mahasiswa internasional, saatos nampi inpormasi kuring, perantara nyarios ka batur sakamar nyayogikeun inpormasi anu sepuh sepuh henteu tiasa nyayogikeun sewa. Éta ayeuna parantos telat dugi ka sasih nalika kontrak parantos réngsé, tapi kuring bébéja dina waktos éta,Aplikasi pamariksaan kedah diserahkeun sateuacanna 28 dinten sateuacan, upami kontrak tiasa diputus saatos mayar dua dinten parantos mayar.Abdi ogé hoyong masihan Tips ka réréncangan anu teu acan cék, ulah ngulang kasalahan kuring! Hiji titik disimpen mangrupikeun hiji titik!

edd2a22f01c879c08afe34d70100fe52.png

关于退房搬家,这里要谢谢我的挚爱好友汤,Mia宝贝,还有卷心菜宝宝!在联系好搬家公司和中介指定的退房清洁后,接下来就是向你的公寓building manager确定搬家会使用的卸货点、电梯使用。(这里如果是要丢大型家具,需要提前预约,疫情期间回收大型垃圾的服务频次也减少了)

37d1d6bef2e47cb90318c10a191f166f.jpg

 

当然现在也有很多在做搬家远程打包服务,Biaya pengemasan dasar kanggo kamar mangrupikeun sakitar 550 dolar. Sababaraha perusahaan kemasan swasta bakal ngeusian bayaran bungkusan kotak tambahan .. Upami aya langkung ti 10 kotak, kotak tambahan nyaéta dolar Australia Australia.Jinis perusahaan ieu tiasa提供仓储服务给你(当然也是需要收费的)但因为不放心托付给陌生人去收拾私人物品,我请了好友们去帮忙,最后由搬家公司统一搬走,这里再次向墨尔本好友鞠躬致谢。
 

 

8

 Elsa
Lulusan ti Universitas Mexico, kajebak ku wabah

28d31cbf906cc45eb860073abc17a932.png

"ahirna,

墨尔本,没有家了"

Minggu kamari, bumi di Melbourne tungtungna kadaluarsa. Réréncangan abdi ngabantosan nyandak barang anu terakhir, sareng perusahaan beberesih ogé réngsé pidéo.Tungtungna, réncang kuring nyandak gambar anu masih dina témbok.Kangsul panonpoé saé, sareng témbokna nyerang, anu konéng konéng.ahirna,墨尔本,没有家了。

46f55f727be51f917592439ab828368d.jpg

 

Asalna, kuring nembé wangsul deui ka China salami sataun, tapi sakedap panon, satengah taun kaliwat.Ti bulan Pebruari dugi ka Maret, Kuring panginten bakal tiasa balik deui pas. Tungtung April mangrupikeun periode kabingungan salami tilu bulan nalika uih deui ka China, kuring sono kana kopi, tuang sareng babaturan di Melbourne, sareng cicing di bumi sadinten. Saatos tilu bulan, kuring bosen. Éta henteu lami kanggo kuring éléh, sareng kuring ngamimitian ngahanca deui pikeun milarian padamelan. Hirup kedah neraskeun, sareng ngadamel artos heula.

668c09a10b62c28e130e96041be43eee.jpg

Minggu kamari di bulan Juni parantos kacau.前一天刚提着两个箱子搬到了准备开始新工作新生活的城市。第二天早上一起来,就是视频收拾墨尔本的房子。事情总是不会等着我准备好了才来,全部堆在一起,也需要一件一件处理。收拾房子的视频整整打了四个,挂断的时候真的是喉咙都哑了。在墨尔本的六年,都被打包进两个邮寄回国的纸箱,和一些寄存在朋友家的袋子里。

Saatos satuju pikeun angkat larangan sareng réréncangan, kuring bakal mabur deui pikeun ngajemput barang kuring sareng tuang sareng nginum babarengan. Masih keneh laut anu teu acan aya, sareng parachuting henteu acan réngsé.Melbourne, kuring masih bogoh pisan ka anjeun sareng bakal ningali deui anjeun. Ayeuna, kuring badé ngamimitian hirup anyar kuring.

a64336540af7dcf5dbb748b8d7c67ab1.jpg

Lukisan dina gambar mangrupikeun kado anu dikirim ka kuring ku sobat sanés anu balik deui ka China saatos kalebet lulusan dua taun ka pengker.Ngiringan墨尔本搬了一次家,挂在过床背后和,现在我也离开了墨尔本,它又流转到了帮我收拾房子的朋友家里。画是马蒂斯笔下窗前的植物和窗外的码头。Aya méja leutik dina jandela kamar leutik dimana kuring cicing waé ayeuna, ditutupan ku alas meja, kembang vas sareng kembang parantos teu ngagaduhan waktos mésér, henteu aya urusan mana kota anu kuring cicing, kuring bakal hirup bahagia!
 

9

 sup
Monash nuju diajarkeun sareng ngabantosan 3 réncang pikeun mindahkeun

ac45b003eead351f84204bfbeb52b9dd.png

 

"Abdi ngarepkeun upami kuring nyarios ka Melbourne,

Tiasa pamit sacara pribadi "

对于一个懒癌患者来说,搬家真的是一个想想就很累的事情,所以来澳洲四年都没搬过家。然后,又因为我的懒,我就总是去周边的朋友家里蹭饭,甚至还会住上一晚。长时间如此,一来二去,墨尔本的家就变多了。

4d999ada2a3924745a84494e55301148.png

Taun ieu, réréncangan anu aya di sekitar éta henteu tiasa uih deui, bumi parantos atos teu sadar, sareng perabotna kedah dibahas. Sanaos kuring henteu resep gerak, tapi kusabab kuring resep aranjeunna, "batur sakamar abdi tetep" indit online pikeun ngabantosan henteu ragu!

Ti saprak Méi, kuring parantos ngabantosan 5 réncang pikeun "mindahkeun" hiji-hiji anu sanés. Henteu ngaléngkah, dasarna kosong tina kosong.Panginten éta kusabab kuring henteu gaduh pangalaman pikeun ngalihkeun bumi, sareng kuring nyangka éta seger pisan sareng senang di mimiti.

Ngan sapertos raos ngadatangan vintage, kuring sok mikiran ngeunaan éta. Carita antawisna sareng masing-masing barang sacara saksama "peeps" kahirupan babaturan. Teu dugi engké kuring mendakan yén "aya seueur hal pikeun budak awéwé"! Saeutik-awal kuring mimiti sieun muka kabinét anyar, sabab nalika kuring dibuka éta, kuring bakal mendakan yén masih aya aliran anu kuat pikeun hal-hal anu diperyogikeun pikeun ngabéréskeun sareng dibersihkeun! "Sadaya ieu sigana moal aya tungtungna"!

9ceeed9001a49a65a24ae8f36557547d.jpg

Teu aya mobil atanapi kabogoh, muka konci skill anyar pikeun pindah! Jigana pangalaman waktos waktos ieu masihan kuring langkung seueur,Cherish wae rapat, sareng unggal wilujeung.

 

b953919683587dce74a42fffb29437cb.jpg

▲ Kuring katingali dina wengi nalika kuring ngabantosan réncang babaturan kuring

Babaturan, barina ogé, basa kuring balik ka CinaUrang pendak, sanaos urang kantos pendak sakali sareng sakali kirang.Tapi pikeun Melbourne, saatos angkat, anjeun panginten henteu leres-leres deui.Kuring ngarepkeun yén nalika kuring ngucapkeun pamit ka Melbourne, kuring bakal tiasa ngucapkeun pamit sareng pribadi sareng hormat.

 Tulis dina tungtung 

 

Monica réngsé maca carita babaturanana

Abdi henteu tiasa ngabantosan panon beureum

Ieu ogé tanda tangan tina pikiran kuring sorangan

Dina pangalaman kasebut, seueur teuing mahasiswa internasional anu ngagema

Urang sadaya panginten urang badé ka Jepang dangu

Leres, kanyataanana bakal salawasna ngajantenkeun anjeun kaget

Kuring henteu terang anu mana anu badé sumping énjing atanapi kacilakaan

Sakalangkung ngahargaan, hatur nuhun sadaya kanggo kontribusi anjeun

Naon carita anjeun ngeunaan wabah ieu?

tulisan patali

Mésér gula pikeun TA
{{Data.count}} jalma sacara total
Jalma-jalma parantos ngaapresiasi
Pangobatan Tionghoa Tradisional + Pangobatan Kulon

Perhatosan dulur! Pesenan lockdown Australia parantos diropéa! Teu aya leuwih ti 2 jalma tiasa ngiringan di luar, sareng aranjeunna henteu tiasa diusir tanpa mayar nyéwa!

2020-3-30 1:01:36

Pangobatan Tionghoa Tradisional + Pangobatan KulonSawangan dina kahirupan

Panik saacan ngabépar

2020-8-12 18:15:23

0 balesan APanulis tulisan Mpangurus
    Teu acan aya diskusi, hayu atuh kuring nyarioskeun perkawis pandangan anjeun
Puseur-individu
购物 车
kupon
Asup ayeuna
Pesen pribadi anyar Daptar pesen swasta
neangan