Hubungan Sino-AS anu ketat, tabungan beusi finansial prihatin pikeun penolakan di China

Leupaskeun panon anjeun, pasang headphone, sareng dengekeun ~!

紧张关系急剧升级,金融战加剧可能导致中国被排除在全球美元体系之外,从而带来毁灭性后果的担忧在中国发酵,一度被认为几乎是的事情,如今看来却有可能发生。

Para pejabat sareng ekonom Cina nyarios sacara umum ngabahas skenario anu paling awon dina sasih sababaraha bulan, nyaéta, China ngaluarkeun sistem pemukiman dolar AS, atanapi AS ngabébaskeun atanapi nyita bagian tina beungkeut Amérika Serikat anu gedé.

Mamang ieu nyababkeun sababaraha urang di Beijing nyauran paningkatan dina pangaruh global tina renminbi, sabab China ngarencanakeun pikeun ngauntunganna kana dolar.

部分经济学家甚至提出在中国制造的新冠疫苗出口中人民币结算的构想,并在考虑数字人民币来绕过美元结算。

“人民币国际化, 原来是一个good to have的东西,现在可能慢慢的变成一个must have,”渣打银行大中华及北亚经济师丁爽表示。

Ding Shuang ogé nyarios yén ancaman "nyusut" ka Amérika Serikat sareng keuangan Cina parantos "jelas sareng caket."

Sanaos teu mirip yén dua ékonomi panggedéna di dunya bakal dipisahkeun, administrasi Trump parantos ngadorong korupsi daérah konci anu aya hubunganana sareng perdagangan, téknologi, sareng kagiatan finansial ti China.

华盛顿对中国采取了一系列惩罚措施,包括提议禁止不符合美国准则的中国公司在美上市,以及禁用中国的TikTok和微信(WeChat)应用。随着11月3美国大选的临近,局势可能会进一步紧张化。

中国社会科学院经济学家余永定对路透表示,一场广泛的金融已经开始…最致命的战术尚未被.

Yu Yongding nyarios yén sanksi pamungkas bakal ngalibetkeun Amérika Serikat ngarebut aset AS di Cina-Beijing nyepeng langkung ti $ 1 triliun dina obligasi pamaréntah AS, anu bakal hésé dilaksanakeun sareng bakal nyababkeun nyalira ka Washington.

但把美国领导人称为“极端主义者”的余永定表示,全面脱钩并非,因此中国应做好准备。

** Anu saé pisan **

Perkara ieu henteu penting. Analis nyarios yén upami Washington nyandak tindakan pikeun ngaluarkeun China tina sistem dolar, atanapi Beijing ngajual beungkeut jumlah dana beungkeut AS dina dendam, éta tiasa ngarobih pasar finansial sareng ngarugikeun ékonomi global.

中国证券监督管理委员会副主席方星海表示,中国受到美国可能施加的制裁,应该“及早地”预防,做好“真正的”应对准备。他6月份在财新组织的一个论坛上说:“这样的事情已经发生在俄罗斯的很多企业和金融机构的身上。”

原中国国家外汇管理局国际收支司司长、现任中银证券全球经济学家的管涛也表示,北京应该为脱钩做好准备。

Anjeunna ngawartoskeun Reuters: "Urang kedah disiapkeun sacara psikologis yén Amérika Serikat tiasa ngusir China kaluar tina sistem pakampungan dolar AS."

管涛上个月在与他人合作的一份报告中呼吁在全球贸易中增加人民币跨境支付系统(CIPS)。中国多数的跨境交易是通过环球同业银行金融电讯协会(SWIFT)系统进行,近期美国是否会将中国踢出SWIFT的问题引发市场热议。

** Ngamajukeun deui RMB internasionalisasi **

Ngaliwat的沉寂之后,中国政府正在重新推动人民币国际化。

Bank Rakyat Cina总部上月敦促各金融机构要扩大人民币跨境,坚持“本币优先”,着力扩大人民币在直接投资中的规模。

中国央行行长易纲周表示,当前人民币国际化的势头非常好,上半年人民币跨境收付的金额是12.7万亿元人民币,同比增长36.7%。

Nanging, kontrol modal anu ketat di Cina masih ngahambat internasionalisasi RMB. Éta ogé mungkin nyanghareupan résistansi ti sababaraha nagara anu ngritik China ngeunaan sajumlah masalah tina wéb makuta anyar pikeun kadali Hong Kong.

Yi Gang ngungkabkeun, yén RMB nyumbang langkung tina 2% rizab pertukaran asing global dina kuartal kahiji. Numutkeun data tina World Banking, Association Telecommunication Association (SWIFT), RMB ogé ngalegaan Swiss francan pikeun janten mata uang pamayaran kalima panglegana di bulan Juni, ngitung 6%.

华侨银行的大中华区研究主管谢栋铭建议,加快跨境结算的一个办法是人民币为一些出口商品计价,比如可能将问世的新冠疫苗。

财经大学现代金融研究中心主任丁剑平指出,还有另一个办法,即在央行间货币互换的下,在跨境交易中拟议中的数字人民币,从而避开SWIFT等系统。

Cina gancang ngembangkeun rencana pikeun ngembangkeun mata uang digital anu daulat, sareng Bank Rakyat China ogé parantos nandatanganan perjanjian pertukaran mata uang sareng seueur bank sentral asing.

Ding Shuang of Standard Chartered Bank nyatakeun yén Beijing henteu gaduh pilihan tapi nyiapkeun "pilihan nuklir" Amérika Serikat pikeun ngaluarkeun China tina SWIFT.

"Cina等到制裁来了一下子不知所措,”他说道。

tulisan patali

Mésér gula pikeun TA
{{Data.count}} jalma sacara total
Jalma-jalma parantos ngaapresiasi
Sawangan dina kahirupanNews internasional

Anjeunna Jinli dibédakeun ku koran Australia? Illustrator cicingeun nyéépkeun "Little Brown Girl"

2020-8-20 14:34:44

Warta CinaPerumahan, milik

3700 yuan tiasa dianggo ngontrak hiji pulo anu teu didumukan. Nyaan gampang pisan pikeun "Peach Blossom Island Master" ngalakukeun éta?

2020-8-20 14:53:23

0 balesan APanulis tulisan Mpangurus
    Teu acan aya diskusi, hayu atuh kuring nyarioskeun perkawis pandangan anjeun
Puseur-individu
购物 车
kupon
Asup ayeuna
Pesen pribadi anyar Daptar pesen swasta
neangan