Dina wabah ieu, saurang nini Cina umur 89 taun diduruk ku saurang lalaki Amérika! Wu Yanzu nawiskeun hadiah 10! Edison Chen ambek ...

Leupaskeun panon anjeun, pasang headphone, sareng dengekeun ~!

Pratata

Anyar-anyar ieu, kerusuhan "Hideung Life Cost (BLM)" di Amérika Serikat parantos beuki serius, sareng nagara-nagara di sakumna dunya ogé ngaluncurkeun solidaritas.

Nasib hideung ogé nasib, kumaha upami urang Cina?
Dina wabah ieu,Urang Cina Amerika tiasa langkung parah tibatan urang hideung ...
NgalikeunAnu dijarah,


还有一名89岁的中国老奶奶被当街焚烧却有引起太大关注。
Anyar-anyar ieu, seniman Wu Yanzu henteu tahan deui.
Mutuskeun nawiskeun hadiah $ 1.5,Sakitar 10民币缉凶。

01

Nini Tionghoa sepuh dibakar di jalan!

最近,在纽约布鲁克林,这个的华人聚居地,

Kajadian luka parah kajantenan.


一名只会讲广东话的89岁华人老太太,像平时一样,从Kaluar,


Leumpang di jalan sareng tiwu,


Ujug-ujug bergegas kaluar dua lalaki topéng aneh,




Henteu aya komunikasi lisan antara dua pihak,


Salah sahijina mupus sepuh éta sareng nyabak anjeunna!


Lalaki anu sanésna nyanghareup ka tukang awéwé

Santika minyak tanah janten terang!


Teras kaduana ngusir sareng kabur tanpa tilas.

Moal lami deui, lalaki sepuh éta karasa nyeri seuri dina tonggongna.


Nalika anjeunna sadar naon anu kajantenan, anjeunna gancang nutupan rambutna sareng nyarandé kana témbok pikeun memadamkeun seuneu.




Untungna, teu aya anu serius ngeunaan éta, tapi tanda kaduruk dina kaosna masih ngareuwaskeun!

Upami sanés kanggo réspon anu sepuh dina waktos sepuh, akibatna bakal musibah!

 

Kusabab sieun hariwang kulawarga, nini henteu nyaritakeun saha waé ngeunaan sapatemon saatos balik ka bumi.

 

Kuring nelepon pulisi sareng kulawarga kuring énjingna!

 

老人表示,自己并不认识两名歹徒,对方也没有要抢她的手机和.

Jelas, ieu diskriminasi sareng kajahatan hate ka urang Asia.



Nanging, mimitina, pulisi henteu nganggap ieu mangrupikeun kasus diskriminasi.


Alesanna nyaéta teu aya bukti yén kokolotanana sasaran, sareng gangster éta henteu masihan koméntar anu ngirangan nilai dirina.


Salaku tambahan, palaku nutupan rai, "Janten sadayana henteu gampang disimpulkeun."

02

Wu Yanzu, Edison Chen, Ouyang Jing ambek nyuarakeun dukunganna, nawiskeun hadiah 3 dolar AS pikeun pembunuhan éta!

Saatos kajantenan kajantenan, masarakat Cina lokal kaget. . .

Rapper Cina CHINA MAC mingpin protés Cina sareng ngutuk kaputusan pulisi!

Salajengna, Edison Chen, Daniel Wu, Ouyang Jing sareng seniman terkenal sanésna parantos maju sareng ngadukung!

China Mac还曝光了当地一张贴在电线杆上的辱华,



Judul di luhur dibaca ku hurup ageung:


"Urang Cina ngancurkeun Bay Ridge, New York(Ngaran kabupatén di New York) ",


上的内容全是诋毁中国餐厅、中国人的。



而这样的正好就出现在老人出事的地方附近。


Cina Mac nyarios ambek pisan:


"Sabaraha lami urang Cina kedah nahan hal-hal sapertos kitu?


Sabara lami urang sabangsa bakal tahan diskriminasi sareng cilaka sateuacan aranjeunna ngalawan deui? "

Wu Yanzu ogé jumeneng protés.

还拿出1.5万美元(约10民币)悬赏缉凶!

Rapper sanés Ouyang Jing ngaluarkeun 1.5 dolar AS salaku dana hadiah,

Bantosan nawiskeun hadiah!

03

Dina retakan antara wabah sareng karusuhan, urang Asia Asia tiasa langkung parah tibatan urang hideung!

Nalika wabah A.S. parah, karusuhan "Gerakan Afirmasi Hideung" ningkat,

Urang Amerika Asia anu aya di retakan nuju dikoroyok.


Lalaki Asia anu nganggo topéng teu kahaja batuk di kereta bawah tanah.


Ku alatan éta, anjeunna keok ku jalma hideung anu henteu nganggo topéng:




马萨诸塞州,一家中餐厅因要求顾客戴口罩,


Dipukul kasar ku konsumén,


Salah sahiji palanggan anu ngadamel masalah nyaéta pulisi.

Toko emas Cina umur 40 taun di New York dibongkar ku sakumpulan preman.



Kulawarga anu gaduhna nyobian nyalametkeun sababaraha barang berharga, sareng nalika aranjeunna bergegas kaluar sareng ngusir,

Anjeunna ogé diudag sareng diteunggeulan ku preman nganggo batang beusi sareng bata,



Suku bos Cina umur 68 taun kaganggu ku gerombolan langsung sareng anjeunna diaku kana ICU.


Dina ransel ieu, sajaba ti karuksakan toko, sakitar 3 brankas di toko diretas.


Langsung损失超8万美元(约55民币)。




Ieu adegan perampokan ...


而保险公司却不愿进行相应,警察也没办法。

店主女儿泣血控诉:移民几十年的努力,


Musnah sapeuting!

Bahkan iklan luar pilem "Mulan" diserang,


Dina poster, raray Liu Yifei dicét nganggo topéng.


Di handap ieu aya tulisan sababaraha karakter anu narik ati- "Racun buatan Wuhan".

Dina épidemik sareng karusuhan, urang Amérika Asia pasti janten kelompok anu pang parahna.

04

Beuki loba urang Asia milih nyimpen senjata pikeun bela diri!

Numutkeun laporan BBC, seueur nagara bagian A.S., kalebet New York, California, sareng Texas,

Seueur urang Asia parantos ngalaporkeun yén aranjeunna nyiduh, ditinju sareng ditajong.


Bahkan aya hijiBisi dibungkus.



Beuki loba urang Asia Amérika milih nyimpen senjata pikeun pertahanan diri,


Bahkan seueur urang Tionghoa anu henteu pernah némpél bedil sateuacanna parantos ngamimitian néwak senjata pikeun ngabélaan diri.

Pamilik Cina toko senjata di tengah California Kidul nyarios,


Jumlah konsumén di toko ieu


Parantos naék 10 kali!


Grup konsumén utama


Ti komunitas Cina lokal.


Imigran Cina lokal nyarios teu berdaya,

 

Abdi henteu hoyong mésér bedil pisan,可出于安全考虑只能这么.

 


 

Anjeunna humandeuar yén pamaréntah kedahna nangtayungan masarakat, tapi ayeuna masarakat

 

Kudu "mandiri".

 

Di nagara deungeun, bahkan kahirupan kaancam iraha waé.

 

Duka upami dipikir-pikir.

Kacindekan dinten ieuAya anu nyarios sateuacan,Di sababaraha nagara kulon,Status urang Cina henteu saé sapertos urang kulit hideung.Ayeuna sigana, dugi ka tingkat tertentu,memang kitu.Hatred, sabab musuh anu teu katingali tina virus,被迅速放大。Cina的生存更加艰难。Cina di Amérika Serikat kedah waspada pisan,Nagara luar nagri,Ngajaga diri!

Penyunting: Alishan
Editor anu ngurus: FeifeianSumber bahan: BBC, Hong Kong East Net, jst.

tulisan patali

Mésér gula pikeun TA
{{Data.count}} jalma sacara total
Jalma-jalma parantos ngaapresiasi
Sawangan dina kahirupanShi Haigoshen

Upami teu aya pamaréntahan anu terus ngadukung rébuan bisnis Australia bakal tutup dina sababaraha minggu

2020-9-5 8:18:42

Warta CinaShi HaigoshenDunya sastra

NSW nyatakeun daékna pikeun ngamajukeun industri pabrik karéta nagara di oposisi

2020-9-8 16:04:44

0 balesan APanulis tulisan Mpangurus
    Teu acan aya diskusi, hayu atuh kuring nyarioskeun perkawis pandangan anjeun
Puseur-individu
购物 车
kupon
Asup ayeuna
Pesen pribadi anyar Daptar pesen swasta
neangan