Seru 120 jam évakuasi darurat wartawan ABC ti Cina

Leupaskeun panon anjeun, pasang headphone, sareng dengekeun ~!

Titik konci:
  • Menteri Luar Negeri sareng Perdagangan Australia ngingetkeun dua wartawan pikeun ninggalkeun Cina
  • Tujuh aparat kapulisian Cina sumping ka padumukan Botus telat wengi sareng nyungkeun anjeunna ditaros
  • Diplomat Australia negosiasi sareng otoritas Cina sareng angkat larangan kaluar pikeun dua wartawan

Australian Broadcasting Corporation (ABC) sareng Australia Financial Review (AFR) ngadesek épakuasi wartawanna di Cina. Sateuacanna, pulisi Tiongkok nyuhungkeun wawancara sareng dua wartawan, anu memicu buntu diplomatik anu ngageter. Dua nyaéta sésana dua wartawan Australia di Cina.

Wartawan ABC China Bill Birtles dumasarkeun di Beijing sareng koréspondén AFR Cina Michael Smith dumasarkeun di Shanghai. Duanana angkat hiber ka Sydney dina Senén (9 Séptémber) wengi. Hiber anu dicandak duaan énjing-énjingna parantos dugi di Australia. Duanana diinterogasi ku Kamentrian Kaamanan Nagara Cina.
Sateuacan angkat ti Beijing, Botus nyéépkeun opat dinten nampi panyalindungan di Kedubes Australia di Cina, sedengkeun Smith nampi suaka di Konsulat Jénderal Australia di Shanghai. Salami waktos ieu, diplomat Australia negosiasi sareng pajabat Tiongkok pikeun ngantepkeun duaan sina ninggalkeun Cina kalayan aman.
Kajadian ieu dimimitian awal minggu kamari nalika diplomat Australia di Beijing ngingetan ka Bottus yén anjeunna kedah angkat ti Cina, sareng Departemen Luar Negeri sareng Perdagangan Australia (DFAT) ogé ngaluarkeun naséhat anu sami ka Présidén ABC David Anderson (David Anderson) .
Saatos nampi naséhat, ABC netepkeun ngeunaan ngatur hiber kanggo nyandak Botus ka bumi. Botus mimitina ngarencanakeun angkat ka Australia énjing dinten Kemis kamari (9 Séptémber).
Tapi wengi sateuacan anjeunna angkat, tingkah laku ngancam ti otoritas Cina langkung parah. Di tengah wengi Rebo kamari (9 Séptémber), tujuh pulisi Tionghoa ngetok panto kediaman Botus nalika Botus ngayakeun pésta sareng kolega sareng réréncangan.
Aranjeunna ngawartosan Botus yén anjeunna dilarang ninggalkeun Cina sareng bakal ngahubungi anjeunna énjingna pikeun ditaroskeun ngeunaan "kasus kaamanan nasional".

Dinten Senén wengi, koréspondén AFR Cina Michael Smith (kénca) sareng koréspondén ABC China Bill Botus angkat ti Shanghai.

Bottus geuwat nyauran Kedubes Australia di Cina sareng naros ka kedutaan supados anjeunna dijemput ti kedutaan. Salami opat dinten ka payun, anjeunna cicing di Kedutaan Australia di Beijing. Di dinya, pejabat Cina ngahubungi anjeunna sareng naroskeun patarosan.
Mimitina Botus nolak ku alesan hariwang ngeunaan kaamanan pribadi.
Teras, pejabat ti Australia sareng Cina ngahontal perjanjian yén upami Botus dialog sareng pulisi, larangan kaluar na bakal dicabut.
Minggu kamari, dibarengan ku duta besar Australia ka Cina Graham Fletcher, Bottus ditaros ku otoritas Cina.
Dina rapat éta, pihak berwenang Cina henteu naroskeun patarosan anu aya hubunganana sareng laporan sareng tindakan Botus di Cina.

Botus dugi ka Sydney.

Saatos paguneman, pejabat ti kedutaan Australia ngawartosan Botus yén larangan kaluarna parantos dicabut. Kamari (9 Séptémber), Botus nyandak hiber ti Beijing ka Shanghai sareng staf kedutaan, dimana anjeunna ngantosan penerbangan ka Sydney.
Pangalaman koréspondén AFR Cina Smith sami sareng kang Botus. Anjeunna sateuacanna nampi panyalindungan di Konsulat Jéndral Australia di Shanghai sareng kedah ditaros dina Senén wengi. AFR ngadopsi pengaturan anu sami pikeun ngabantosan anjeunna ngantunkeun Tiongkok.
Saatos dugi ka Sydney, Botus nyarios yén éta mangrupikeun "pangalaman angin puyuh."

"Kuring kuciwa pisan kumargi kuring kedah angkat dina kaayaan sapertos kitu. Kuring lega bisa balik ka nagara anu aturan hukumna leres," saurna.

"Ieu badai, sanés pangalaman anu saé khususna."
"Enéng sumping di bumi."
Sababaraha dinten ka pengker, pamaréntah Cina negeskeun yén éta nahan Cheng Lei, wartawan Australia ti China Global Television Network (CGTN).
 

Hubungan Cina-Australia saring

Botus parantos janten reporter ABC di Cina ti saprak 2015.

Hubungan antara Australia sareng Cina parantos kapangaruhan ku perdagangan, spionase, masalah Hong Kong sareng wabah mahkota énggal. Kabentosan diplomasi anu henteu pernah aya dina waktos ieu nandaan kagoréngan deui hubungan Australia-Cina.
Dina Juli, pamaréntah Australia ngarévisi naséhat perjalananna ka Cina, ngingetkeun yén wargana tiasa "ditahan sawenang-wenang" di daratan Cina.
Saatos Kamentrian Luar Negri ngaluarkeun peringatan ka Présidén ABC Anderson minggu kamari, Anderson parantos kontak sareng Menteri Luar Negeri sareng kantor Menteri Luar Negeri Marise Payne.
Sutradara News ABC Gaven Morris (Gaven Morris) nyarios yén ABC nuturkeun naséhat pamaréntah Australia sareng ngatur Botus balik ka bumi.
"Stasion wartawan di Cina mangrupikeun bagian anu penting tina liputan berita internasional ABC, sareng kami komitmen pikeun balik gancang-gancang," saur Morris dina hiji pernyataan.

"Kanggo sadaya urang Australi, berita anu kajantenan di Cina, hubungan Cina-Australia sareng peran Cina di daérah Asia-Pasipik sareng dunya penting pisan. Kami ngarepkeun tetep ngantep wartawan kami ngalaporkeun ngeunaan taneuh."

Pimpinan redaksi AFR Michael Stutchbury (Michael Stutchbury) sareng éditor Paul Bailey (Paul Bailey) ngaluarkeun pernyataan anu ngabagéakeun ka dua jalma anu balik ka bumi aman.
"Kami bagja pisan yén wartawan Mike Smith, anu parantos damel di Shanghai salami dua satengah taun, sareng Bill Billus urang ABC mulih deui ka Australia kalayan aman énjingna."
 

"Kajadian anu ditujukeun ka dua wartawan anu ngalaksanakeun padamelan wawancara normal téh matak pikasediheun sareng pikakeuheuleun. Ieu henteu saé pikeun hubungan koperasi antara Australia sareng Cina.

"Hatur nuhun ka pajabat sareng pejabat konsuler Kamentrian Luar Negeri sareng Perdagangan anu ngabantosan du'a mulih deui kalayan aman."
Sénator Payne, Menteri Luar Negeri, nyarios yén saatos buntu, diplomat Australia ngahubungi otoritas Cina anu aya hubunganana.
"Pamaréntah Australia nyayogikeun bantosan konsulat ka dua wartawan Australia di Cina pikeun ngabantosan aranjeunna balik ka Australia," saur dirina dina hiji pernyataan.
"Kedubes kami di Beijing sareng konsulat jenderal di Shanghai aya hubunganana sareng departemén pamaréntah Cina pikeun mastikeun karaharjaan sareng mastikeun balik ka Australia."

AFR ngaluarkeun pernyataan anu nyatakeun yén pangalaman tina dua wartawan éta jero pisan "kuciwa sareng henteu tenang."

Payne nyarios yén naséhat perjalanan Australia ayeuna pikeun warga nagara ka Cina tetep henteu robih.
"Kami ngarékoméndasikeun sadayana urang Australi anu aya di luar negeri atanapi ngarencanakeun ngumbara di luar negeri merhatoskeun pisan kana inpormasi dina halaman wéb Smartraveller.
"Pamaréntah Australia tetep nyayogikeun bantosan konsulat pikeun warga Australia anu ditahan di Cina, kalebet Ibu Cheng Lei."
Juru bicara urusan luar negeri oposisi Huang Yingxian nyatakeun yén berita éta "ngaganggu pisan."
"Kuring ngan ukur hoyong nunjukkeun yén matak hanjakalna yén organisasi berita kalebet ABC kedah nyandak kaputusan sapertos kitu," saur anjeunna dina wawancara sareng Radio Radio Adelaide.
"Laporan ieu pisan matak pikahariwangeun, khususna spekulasi ngeunaan naon anu kajantenan sateuacan Botus sareng Smith ngantunkeun Cina."
 

Média Australia henteu ngagaduhan wartawan di Cina

Sateuacan ieu, Will Glasgow, koréspondén The Australia di Cina, ogé angkat ti Cina. Ieu ngandung hartos yén pikeun pertama kalina ti saprak pertengahan taun 1970an, teu acan aya reporter média Australia anu disahkeun dina Tiongkok.
Cina teu acan ngaluarkeun visa anyar ka wartawan tina koran milik ABC sareng Salapan Salapan.
Kalakuan Cina ngalawan Botus sareng Smith sumping saatos panekanan Cina pikeun wartawan Kulon.
Dina Maret taun ieu, Beijing ngusir 14 wartawan Amérika anu damel di New York Times, The Wall Street Times sareng Washington Post salaku bales tindakan administrasi Trump pikeun ngawatesan jumlah pagawé média nagara Tiongkok di Amérika Serikat.
Dina taun 1970an, Perdana Menteri Australia Gough Whitlam ngarormalkeun hubungan antara Australia sareng Cina. Henteu lami saatos, ABC ngadegkeun stasiun réporter di Cina di 1973.
Wartawan berturut-turut stasiun reporter ABC di Cina parantos nyaksian sababaraha acara internasional utama nalika damel di Cina, kalebet pembantaian Square Tiananmen, Olimpiade Beijing 2008, protés pro-démokrasi di Hong Kong, sareng wabah wabah mahkota énggal.
Konflik antara wartawan Australia sareng otoritas Cina parantos kajantenan ti waktos ka waktos, sareng sababaraha wartawan parantos ditaroskeun ku otoritas anu aya hubunganana nalika ngalaporkeun.

tulisan patali

Jalma-jalma parantos ngaapresiasi
Warta CinaNews internasionalwarta ayeuna

Bordel pangageungna di Éropa bangkrut sareng téknisi pangangguran! Wall Street leres-leres licin, Gedong Bodas ngaharepkeun ngaleungitkeun dahaga, sareng SMIC janten tujuan salajengna!

2020-9-8 17:40:17

Warta CinaKomunitas TionghoaPagawean, kewirausahaan

Taipan Cina "buatan sendiri": upami anjeun henteu parios éta mangrupikeun mitos, anjeun parios éta guyonan

2020-9-10 18:34:36

0 balesan APanulis tulisan Mpangurus
    Teu acan aya diskusi, hayu atuh kuring nyarioskeun perkawis pandangan anjeun
Puseur-individu
购物 车
kupon
Asup ayeuna
Pesen pribadi anyar Daptar pesen swasta
neangan
Laksanakeun impian anjeun!Ngadaptarkeun sareng kéngingkeun $ 30