Adina Universitas Tsinghua "keuna" ku lanceukna: Abdi hoyong anjeun maot sacara sosial!

Leupaskeun panon anjeun, pasang headphone, sareng dengekeun ~!

Éta sadulur sakola Tsinghua telenges online.

Hal sapertos kieu.

Tanggal 11 Nopémber, budak awéwé ti Universitas Tsinghua ngahaja keuna ku mahasiswa anyar anu nyandak kantong sakola di kantin.

Kusabab imbit sénsitip keuna, mojang éta ngabeledug.

Budak lalaki éta ditegur kusabab pelecehan seksual di tempat, sareng satpam ogé diperyogikeun pikeun ngawaskeun.

Salami prosés verifikasi, anjeunna memarahi jalma dina Momen.

Sareng dina bunderan kadua babaturan, anjeunna naros ka pihak sanésna pikeun nyungkeun hapunten dina nyerat sareng ngawartosan babaturan sakelasna sareng anggota kulawargana.

Tapi saatos pidéo diparios, éta kauninga yén éta ngan ukur kantong sakola budak lalaki anu teu ngahaja.

Saatos salah paham, mojang nyungkeun hapunten ka budak lalaki ngalangkungan instrukturna.

Ogé ngaluarkeun pernyataan dina bunderan babaturan.

Guru ti Akademi Seni Rupa Tsinghua ngabales yén dua pihakna parantos netep.

Nanging, netizén seueur pisan telenges ngalawan budak awéwé.

Adina sakola Tsinghua henteu lepat néwak babi asin.

Anjeunna lepat ngeunaan dibenerkeun, nyiksa hukuman sareng nyungkeun hampura.

Dina pembalikan ayeuna, aya ogé kacenderungan pikeun teuing ngritik manula.

Aranjeunna ngancik gambar mojang sareng moyok penampilanna.

Anjeunna ogé ngancam pikeun "ngaluarkeun awakna ku jalan nyalira."

Aya ogé sababaraha lalaki anu nyarioskeun hal-hal jahat pisan.

Golongan jalma ieu sigana sumpah henteu lirén upami aranjeunna henteu silih lebet kana naraka.

Aya paribasa dina "The Crowd" saé pisan:

Kami pikir yén urang rasional, sareng kami pikir yén tindakan urang dibenerkeun.

Tapi dina kanyataanna, kaseueuran perilaku urang sadidinten mangrupikeun hasil tina motif anu disumputkeun anu urang teu ngartos pisan.

Tapi sikep kekerasan netizén ngalawan kekerasan ngajadikeun kuring ngarasa sieun.

Aranjeunna malah ngadamel kartun, anu mangrupakeun hinaan taranjang.

Dina gambar, imbit bikangna digedéan sareng dipanjangan, ngahaja dina luhur ransel budak lalaki.

Yan Yan ngaraos jero yén gambar ieu sanés ngan ukur sindiran prakték awéwé dina masalah ieu.

Masih sindir, kecuali pikeun ieu, sadaya awéwé anu kajiret dina kereta bawah tanah sareng beus.

Jalma-jalma teu kedah diémutan ku Tsinghua Sister,

Anu disalahkeun nyaéta tangan babi asin anu asli.

Justru kusabab babi asin ieu budak awéwé janten sieun.

Sanajan anjeunna parantos lebet kana masarakat anu beradab, masih seueur kasus anu katangkep di tempat umum.

Aranjeunna nyumput di tukangeun riungan, nyiksa awéwé polos.

02

"Laporan Pelecehan Seksual dina Angkutan Umum dina Satengah Pertama 2017" nunjukkeun yén pelecehan séks dina angkutan umum langkung serius dina isuk-isuk sareng sore-sore jam-jam di kota-kota ageung.

Kira-kira sapertilu kajadian éta ayana dina mobil subway, sareng seuseueurna korbanna awéwé.

Palaku pelecehan séks dina angkutan umum utamina nyaéta lalaki, anu sering ngalanggar dada sareng imbit korban ku cara "sentuhan tangan".

Malah ngahaja nabrak sareng ngusapan awak korban.

Sumawona, nalika awéwé dirogah séksual, seuseueurna milih pikeun "ngajantenkeun hal-hal ageung alit" sareng ngelek amarahna.

Sakumaha sadayana terang, kaayaan pikeun kajahatan bakal lumaku nyaéta tiiseun korban.

Korban tetep jempé, ngadorong sombong tina mol.

Aya sapotong berita sababaraha waktos ka pengker, saurang mojang anu henteu wani nyarios nanaon saatos disiksa salami 90 menit.

Dina hiber ti Changsha ka Beijing, anjeunna sareng Zhang umur 35 taun linggih.

Saatos nyandak korsi, anjeunna ngahaja muragkeun earphone na kana taneuh.

Zhang, 35 taun, dina pura-pura ngabantosan awéwé pikeun nyandak headphone, nunda leungeun kana pingpingna sacara megah.

Éta henteu réngsé dugi pesawat badarat.

Sakabéh prosés pelecehan lumangsung 90 menit.

Anjeunna henteu kuat nolak kusabab sieun, sareng anjeunna henteu wani nyungkeun bantosan.

Zhang ngaraos yén kalakuanana wajar, janten anjeunna kendel sareng sombong.

Jenis leungeun jahat ieu ti diri sorangan teu mungkin dijaga.

Aya saurang awéwé ngora dina Internét. Nalika naék tram, anjeunna sok ngaraos yén muhrim anu linggih di tukangeunana nyolongkrong.

Nanging, anjeunna henteu yakin. Anjeunna hariwang yén anjeunna ngan bakal mikir teuing sareng bakal salah ka jalma-jalma anu saé, janten anjeunna henteu paduli pisan.

Nalika gerakan di tukangna janten langkung sering, anjeunna mimiti nganggo telepon sélulérna pikeun ngarékam pidéo.

Tétéla aya leungeun hideung nyusup ti tukangeunna, gerak kana awakna saeutik-saeutik.

Hiji mojang naék kana beus sareng badé nempatkeun koin nalika saurang lalaki ujug-ujug ngulurkeun leungeun pikeun néwak dada budak awéwé.

Hiji lalaki cicingeun ngulurkeun leungeun katuhu na kana beus anu rame.

Ningali budak awéwé SD ngaliwat, toél.

Dina 39 detik, anjeunna nyobian némpél 5 murid awéwé.

Aya anu nyingkahan, aya anu henteu kabur.

Budak awéwé anu pangtukangna keuna ku anjeunna sahenteuna 3 detik.

Aya ogé lalaki anu mimiti nuturkeun budak awéwé dina angkot, sareng aranjeunna parantos tetep caket ka budak awéwé sababaraha kali salami periode.

Nalika mojang nyandak éskalator, lalaki éta gancang angkat ka rangkulan beruang sareng masihan budak awéwé ciuman anu kuat, teras angkat kalem.

Naha éta cabul licik atanapi pelecehan seksual anu terang-terangan, jalma-jalma ieu siga hantu pikasieuneun, nyumput tiiseun disisi budak awéwé.

Netizen Zhihu parantos ningali adegan anu pikasieuneun sareng pikasieuneun ieu.

Dina waktos éta, aya seueur jalma dina angkot, anu henteu rame teuing.

Tapi aya hiji lalaki anu katingali manusa anu awakna parantos caket sareng hiji mojang.

Budak awéwé écés mundur deui nalika anjeunna ngaraos lalaki lalaki ngadeukeutan, tapi lalaki éta leumpang siga kalangkang.

Dina angkot anu jelas henteu rame, lalaki éta parantos caket di tukangeun mojang.

Lalaki éta leumpang kumisan dugi netizen ngahontal nepi na ditarik mojang ka sisi na.

Budak awéwé ngahégak lega sareng nyarios hatur nuhun ka anjeunna. Anjeunna leres-leres prustasi.

Kababakan jalma asing, sareng korban wani nyarios, ngajantenkeun mol beuki sombong.

Jalma-jalma jahat anu teu isin sapertos kitu aya dimana-mana dina kahirupan.

03

Naha, nyanghareupan jelema babi anu asin, seueur jalma milih cicingeun?

Kuring parantos ningali seueur berita anu sami.

Di Stasion Dongsi Beijing Subway Line 5, saurang lalaki terus-terusan meres budak awéwé anu nangtung di gigireunna.

Saatos adi awéwé panggedéna mendakan kalakuan jahat lalaki éta, anjeunna nitah budak awéwé na diuk gigireunna.

Teu disangka, lalaki éta janten ambek kusabab éra sareng ngucapkeun kecap liar:

"Kuring resep sareng abdi bakal némpél anjeunna!"

Di Kota Huainan, saurang mojang disiksa ku saurang lalaki bari naék beus, janten anjeunna nyauran pulisi.

Dina nyanghareupan tuduhan budak awéwé éta, lalaki éta henteu lémah sareng nyarios kalem:

"Naha kuring némpél anjeun! Tiasa angkat? Kuring kedah angkat damel!"

Anjeunna henteu kantos ngaku kanyataan haram, ogé henteu damel bareng sareng pulisi.

Dugi ka sadayana angkat ka perusahaan beus pikeun mariksa monitoring.

 

Éta jelas ditingal dina pidéo yén anjeunna nyandak kasempetan pikeun murag kana mojang éta nalika fase bénten-bénten tina kandaraan sareng lirén, sareng ngarambah teras némpél pantun mojang éta.

Anjeunna kedah ngaku kanyataan haram na.

Jalma-jalma ieu, di payuneun jalma anu jempé, parantos maju, sareng lumayan janten katéwak nangtung.

Nyatana, alesan kunaon jalma jahat wani sombong kusabab aranjeunna ningali liwat kalemahan sareng daya teu upaya korban.

Upami urang tetep jempé, éta bakal ngajantenkeun mol ieu beuki teu sopan.

Karusuhan di dunya ieu nyaéta sok ngaganggu jalma-jalma jempé.

 

Sakumaha ceuk Yukazu Zhi:

"Di jaman ieu, kalembut teuing bakal sangsara."

Nalika urang wani ngalawan sengit, jalma jahat henteu wani teuing sombong.

Nalika budak awéwé dina beus, anjeunna sok ngaraos yén aya anu nyangkut kana kolor denim na.

Anjeunna ngulurkeun leungeun sareng mendakan éta mangrupikeun tangan manusa.

Anu ditéwak mimitina ngajelaskeun yén anjeunna sanés hartosna éta, tapi teras anjeunna nurunkeun sirah sareng henteu nyarios, sareng nyungkeun supir pikeun mukakeun panto sareng ngantep anjeunna kaluar tina mobil.

Supirna henteu muka panto, janten anjeunna nawiskeun kanggo masihan budak awéwé 200 yuan, ngarepkeun yén anjeunna bakal ngantepkeun anjeunna angkat.

Tangtosna, mojang éta henteu daék satuju, janten anjeunna langsung nelepon pulisi.

Sapertos dina "Dua Puluh Teu Bingung", Luo Yan mendakan "tangan babi asin" dina beus sareng langsung nolak cangkangna.

Nyanghareupan pamanna, anjeunna ogé nyarios yén anjeunna nyarios omong kosong, sareng Liang Shuang, anu aya dina mobil, nawiskeun ngabantosan nalika uteukna gering.

Katresna, nyalindungkeun diri sareng nyanghareupan jahat kalayan gagah!

 

Freud nyarios:

"Dina hubungan naon waé, urang kedah wani ngajaga wates urang ku amarah. Jalma anu henteu amarah ibarat nagara tanpa panangan."

Balik kana kasus anu disebatkeun dina awal tulisan, kuring henteu ngadukung Tsinghua Suster, sareng salah sangka yén nalika dirogahala, kuring kaleuleuwihi.

Tapi kuring ngarepkeun yén budak awéwé bakal wani nangtung sareng nolak nalika aranjeunna pendakan "Tangan Babi Asin" sareng nyarios nalika ningali batur dirogahala.

tulisan patali

Jalma-jalma parantos ngaapresiasi
Pariwisata, hiburanTinjauan éditorial

Victoria tetep teu gaduh tambahan anyar! [Akhirna] Saatos ampir 9 sasih, China Southern Airlines neraskeun rute Guangzhou-Melbourne; Australia Kidul bakal mungkas blokade payun jadwal; kembang api Sydney Taun Anyar dibuka pikeun pangakuan

2020-11-21 12:07:14

Warta CinaSawangan dina kahirupan

Paparan diary palacuran mahasiswa kuliah awéwé Zhejiang ngareuwaskeun sadaya jaringan: aya bebeneran di tukangeun

2020-12-9 23:37:56

0 balesan APanulis tulisan Mpangurus
    Teu acan aya diskusi, hayu atuh kuring nyarioskeun perkawis pandangan anjeun
Puseur-individu
购物 车
kupon
Asup ayeuna
Pesen pribadi anyar Daptar pesen swasta
neangan
Laksanakeun impian anjeun!Ngadaptarkeun sareng kéngingkeun $ 30