Henteu sieun langkung buruk deui dina hubungan sareng Cina!Morrison ngamajukeun tagihan "Anti-Cina" minggu ieu! Perdagangan $ 1500 milyar kalayan Cina diblokir!Ngan kusabab Australia ngalakukeun dua hal ieu salah!Cina sieun ngalarang impor sadaya hasil laut Australia!

Leupaskeun panon anjeun, pasang headphone, sareng dengekeun ~!

Pamaréntahan Morrison bakal résiko langkung buruk deui hubungan sareng Cina minggu ieu sareng ngadorong panerapan anu bakal ngantepkeun aranjeunna nyandak perjanjian anyar sareng anu aya diantara kakawasaan asing sareng pamaréntah nagara, déwan lokal atanapi universitas.

Majukeun RUU Hubungan Diplomasi tiasa ngabubarkeun perjanjian Victoria sareng Beijing "One Belt One Road". Ieu pas sareng éksprési Australia anu ngarep yén Joe Biden asup ka White House, hubungan Canberra sareng Cina diperkirakeun pulih.

Sanaos pamaréntah féderal prihatin kana kaseriusan hubungan di Australia-Cina, éta ditangtoskeun tetep kana naon anu disebatna langkah-langkah diperyogikeun pikeun ngajaga kadaulatan. Perdana Menteri Australia, Scott Morrison, mangpaatkeun kameunangan Biden dina dinten Minggu. Méré pesen anu seukeut.

Nalika ngabagjakeun Biden, Morrison ngajak Biden nganjang ka Australia taun payun kanggo miéling ulang taun ka-70 tina panandatanganan "Perjanjian Kaamanan ANZUS" (ANZUS).

Morrison nyarios: "Ti saprak diadegkeun, ANZU parantos janten batu penjuru kaamanan Australia urang."

"Kami ngagaduhan sudut pandang anu umum, pandangan dunya anu damai sareng pandangan kahirupan. Kulawarga tiasa hirup babarengan dina katengtreman sareng stabilitas, tiasa ngudag impianana kalayan percaya diri, sareng ngarencanakeun kahirupan kahareupna nyalira. Ieu sadayana salaku dua nagara Nilai-nilai anu dipeunteun. "

Tapi hubungan Australia-Cina aya dina titik anu énggal. Beijing ngancam bakal nyaram milyaran dolar Australia ékspor Australia sareng masarakat awam ngingetkeun ku média yén éta bakal ngahukum Australia.

Nalika hubungan bilateral janten buruk, Beijing ngagambarkeun Canberra salaku bonéka dina paréntah ti Amérika Serikat.

Pamaréntahan senior Morrison sanés masihan koméntar ngeunaan ieu, tapi ngaku yén Australia sareng Amérika Serikat ngagaduhan aliansi anu caket, sareng sikap konfrontatif Donald Trump ka Cina parantos ngadorong Beijing ngadamel dalil ieu.

"Aranjeunna milih ningali urang tina sudut pandang Amérika Serikat sareng Trump," saur hiji sumber senior. "Aranjeunna salah."

Australia ngaharepkeun yén saatos ngadatangan Gedong Bodas utama, rute serangan Beijing bakal dikirangan sareng sababaraha panas dina kaayaan di Cina bakal dileungitkeun.

Tapi minggu ieu, nalika administrasi Morrison maju Undang-Undang Hubungan Luar Negeri, hubungan sareng Cina bakal diuji deui.

RUU ieu diumumkeun di akhir Agustus sareng bakal masihan kakuatan lega féderal pikeun perjanjian veto anu énggal sareng anu aya, sapertos mémori pamahaman anu ditandatanganan ku Gubernur Victoria Daniel Andrews sareng Cina dina prakarsa "Sabuk sareng Jalan" di 8. Hubungan kota, atanapi proyek panilitian kooperatif antara Australia sareng universitas asing.

Sateuacan ieu, Huawei dilarang ilubiung dina konstruksi 5G di Australia, pamaréntahan Tan Bao ngenalkeun Undang-undang Gangguan Anti-Luar Negeri, Morrison nyauran pikeun investigasi asal usul virus makuta anyar, sareng Australia nembé ngiringan latihan angkatan laut sareng sekutu régional.

Partai Buruh ngadukung tujuan RUU, tapi ngarepkeun parobihan, nyatakeun yén RUU éta henteu disusun sareng tiasa ngakibatkeun konsekuensi anu teu dihaja.

Ieu kalebet masihan menteri pikeun rupa-rupa kakuatan veto gratis tanpa pengawasan anu pas sareng gagal pikeun nyayogikeun kaadilan prosedur.

Kalayan kecap séjén, menteri henteu kedah ngajelaskeun kaputusanana, sareng teu aya prosedur tinjauan atanapi banding.

Universitas pisan hariwang yén ieu bakal mangaruhan pangropéa kerjasama internasional anu ngahasilkeun sareng ngajaga kamampuan panilitian kelas dunya Australia, ogé beban pangaturan anu cocog.

Salaku tambahan, sababaraha jalma nyatakeun prihatin ngeunaan konstitusionalitasna.

Kabinet bayangan bakal nganggap tagihanana dina Senén, sareng kaukus bakal diajar éta dina Salasa.

Perdagangan $ 1500 milyar kalayan Cina diblokir!Ngan kusabab Australia ngalakukeun dua hal ieu salah!

Perusahaan anu kalibet dina perdagangan ékspor A $ 1490 milyar ka Cina ngadesek ka pamaréntah Morrison pikeun milarian "circuit breaker" kanggo ngarobih hubungan sareng mitra dagang panggedéna di Australia.

Pupuhu Déwan Bisnis Cina Australia, David Olsson, nyarios yén pamaréntah kedah langkung saé ngagunakeun komunitas bisnis pikeun ngabantosan milarian "pemecah jalan anu tiasa ngarusak bencana ayeuna."

"Salami mangtaun-taun, urang parantos ngajalin hubungan sareng kontak anu teu kaétung dina tingkat perorangan sareng lembaga, kalayan beurat sareng pangaruh anu tangtu, tapi dugi ka ayeuna teu acan leres-leres dianggo."

"Waktosna kanggo ngalakukeun ieu," saur Olsen, diréktur internasional King & Wood Mallesons di Hong Kong.

Komentar di luhur didamel dina rapat nutup panto anu diayakeun ku Menteri Perdagangan Federal Simon Birmingham (Simon Birmingham), Duta Besar Australia ka Cina Graham Fletcher (Graham Fletcher) sareng anggota Kamar Dagang Australia-Cina Jumaah kamari. Waktos rapat aranjeunna di Cina. Sababaraha jam sateuacan diterapkeun larangan komprehensif dina ékspor.

Aya laporan yén Cina bakal nyaram impor anggur Australia, lobster, tambaga, gula, kai sareng batubara ti dinten Sabtu kamari, anu nyiptakeun kahariwang anu hébat dina industri anu kapangaruhan.

Teu aya tanda-tanda langsung tina ningkatna masalah pabeayaan di akhir minggu, tapi dina sababaraha minggu ka pengker, anggur, lobster sareng batubara sadayana terdampar, sareng sadaya kayu ti Queensland ogé dilarang impor.

Tilas Perdana Menteri Australia Kevin Rudd nyarios yén masalah perdagangan timbul saatos pamaréntahan Morrison nolak dua "cabang zaitun" anu nembe dipasrahkeun ku Beijing. Dua cabang zaitun ngarujuk ka wakil Kedubes Cina di Canberra. Pidato Diréktur Wang Xining sareng wawancara sareng tilas duta besar anu berpengaruh pikeun Australia Fu Ying.

Rudd nyarios yén Jepang mangrupikeun modél manajemén hubungan anu leres sareng Cina, "henteu sapertos Australia, hubungan sareng Cina sering turun naek."

Anjeunna ngawartoskeun ka ABC: "Morrison kedah diajar ti Tokyo, sareng hubungan Australia-Cina ka hareup kedah nganggo ieu salaku témplat."

Pejabat Cina mimiti nolak yén laporan minggu kamari ngeunaan larangan komprehensif mangrupikeun "rumor", teras nyarios yén "ngirangan impor produk anu aya hubunganana sareng Australia mangrupikeun kaputusan perusahaan" sareng nyarios dina dinten Jumaah yén kabijakan Cina ngeunaan impor asing "wajar sareng sah." , Tanpa cacad ".

Dina rapat dinten Jumaah, Olsen nyatakeun yén kajadian éta nunjukkeun "status perdagangan anu kejem sareng Cina."

"Geoeconomics 101 ayeuna parantos janten bacaan anu penting pikeun sadaya sutradara sareng pamilik bisnis," anjeunna nyauran pamaréntah pikeun gawé bareng perusahaan pikeun babarengan nyusun kawijakan Cina anyar anu réalistis pikeun nyanghareupan kasempetan sareng tantangan anu ditampi ku Cina.

Juru bicara perdagangan Partai Buruh Madeline King ogé ngadesek pamaréntah pikeun ngayakeun forum pikeun "ngadangukeun sora pamimpin bisnis anu serius paduli hubungan Australia-Cina."

Asosiasi industri tatanén nyarios ka The Australia yén anjeunna sareng anu sanés anu ngupingkeun arahan pamaréntah kuciwa kana kabijakan resmi Cina.

Dina rapat bisnis dinten Jumaah, Menteri Perdagangan nyarios ka perusahaan yén pamaréntah masih "siap sareng daék ngiringan dialog politik sareng bursa tingkat menteri anu pas sareng (Cina) iraha waé dina waktosna".

Tapi anjeunna nyarios yén kontak sapertos kitu kedah ngahargaan "posisi teguh" Australia.

"Australia, sapertos nagara daulat sanésna, bakal nyobian ngajaga kapentingan sareng lembaga urang. Harepan masarakat pikeun urang kedahna henteu aya dina garis handap ieu, sareng ekspektasi urang pikeun nagara sanés moal turun di handapeun garis ieu." Cenah.

Sanaos sieun ku perdagangan anu buruk, seueur langkung ti 180 perusahaan Australia anu ngagaduhan bilik di acara dagang taunan pangageungna Cina nyarioskeun yén sadayana saé lancar.

Sutradara eksekutif Kamar Dagang Shanghai-Australia (Bede Payne) nyarios yén sajumlah ageung anggota paméranna parantos nandatanganan kontrak sareng mémori pangertian sareng ngahubungi sajumlah seueur palanggan.

"Permintaan konsumén pikeun produk Australia anu beresih, héjo sareng aman henteu katingalina parantos kompromi."

Cenah, pilar ékspor Australia anu $ 1490 milyar ka Cina teu acan kapangaruhan.

Sutradara Pelabuhan Tianjin, palabuhan panggedéna di beulah kalér Cina, 170 kilométer beulah kidul-wétaneun Beijing, nyarios ka The Australia: "Kuring tiasa ngawartosan yén bijih beusi masih dikirim ti Australia."

Jauh langkung ti ngan saukur lobster!Cina sieun ngalarang impor sadaya hasil laut Australia!

Memori pamaréntah Morrison anu bocor ngingetkeun sadaya pamayang yén aranjeunna parantos ditargetkeun ku Cina. Dina sistem pamariksaan bea cukai anu anyar, naon waé produk laut anu aranjeunna kirimkeun ka pasar panggedéna Australia tiasa ditahan salami dua minggu salami beulian bea cukai. Atanapi langkung lami deui.

Kamentrian Féderal Pertanian, Cai sareng Lingkungan ngaleupaskeun "bewara darurat" pikeun industri dinten Jumaah ngingetkeun yén perdagangan hurang $ 7 juta taunan sanés mangrupikeun hiji-hijina kadaharan ti laut anu terlibat dina sengketa dagang.

Usul aksés pasar nyatakeun yén "beberesih wates tina kiriman tiasa janten panundaan anu signifikan, anu tiasa mangaruhan sadayana kadaharan ti laut anu diékspor ti Australia".

Departemen nyatakeun yén sistem tés seafood énggal tiasa dilaksanakeun ti 11 Nopémber, sareng média nagara Tiongkok parantos ngaidentifikasi dinten ieu salaku dinten nalika batubara, gandum, kayu, anggur, tambaga, lobster sareng gula dilarang dijual.

Nopémber 11 parantos kalangkung. Sanaos China henteu ngaluarkeun bewara resmi, ékspor Australia henteu daékeun résiko produk anu dikaluarkeun ti palabuhan atanapi bandara pikeun dikirim ka pasar Cina.

"Waktu anu diperyogikeun laboratorium pikeun nganalisis sampel [seafood] tiasa diperpanjang dugi ka dua minggu," saur Kamentrian Féderal Pertanian. "Dina tahap ieu, departemen ieu sadar kana ékspor produk perikanan sanés sapertos abalone, salmon Atlantik, sareng kerapu. Bisa kapangaruhan. "

Menteri Pertanian Federal nyatakeun yén berita resmi Cina henteu transparan, sareng berita na asalna tina saluran komérsial.

Sajauh lobster, departemen nyatakeun yén dipikaharti yén sagala panganan laut tiasa diuji pikeun logam beurat sapertos cadmium di palabuhan asup China.

Minggu kamari, saatos sakumpulan lobster live Australia anu hargana langkung ti 200 juta dolar Australia sareng beuratna langkung ti 20 ton terdampar di tarmac Bandara Pudong Shanghai salami sababaraha dinten, para pamayang lobster Australia sadar yén perdaganganna sareng Cina diblokir. Jalan buntu ieu teu acan kajantenan. ngarengsekeun.

Ékspor Lobster ngalaporkeun yén palanggan Cina jangka panjangna parantos nampi ancaman yén aranjeunna bakal sangsi upami aranjeunna teras mésér hasil laut Australia, sareng pejabat Cina bakal ngawaskeun pasar laut.

Dina hal perdagangan sareng Cina, Menteri Pertanian nyatakeun yén sanaos tunduh dina pangiriman parantos nyababkeun sababaraha karugian bisnis, éta bakal tetep nyayogikeun sertifikasi pikeun barang-barang anu minuhan sarat tina Hukum Kontrol Ékspor.

"Sanaos departemen ieu bakal tetep ngagampangkeun aksés pasar sareng nyobian nyayogikeun pasaratan anu pang anyarna sareng paling akurat pikeun nagara-nagara impor, departemen ieu ngadorong éksportir pikeun pinuh nimbangkeun résiko nyalira sareng kamungkinan karugian," saur Menteri Pertanian.

Henteu aya opini resmi ngeunaan sistem tés logam beurat énggal di Cina, Kamentrian Pertanian damel kanggo ngapdetkeun "Manual Syarat Nagara Ngimpor" sareng ngamutahirkeun éta dumasar kana watesan maksimum polutan anu dipikanyaho dina produk perikanan anu ditetepkeun ku standar pangan nasional Cina.

Grup Panaséhat Perdagangan Laut, anu ngagambarkeun perusahaan lobster panggedéna di Australia, ngadesek pamaréntah Morrison pikeun "mulangkeun dialog sareng komunikasi anu bermakna sareng Cina pikeun méréskeun masalah gangguan perdagangan".

Grup kerja piwuruk nyatakeun yén industri lobster parantos ngamimitian ngarencanakeun ngajual produkna ka pasar sanés, tapi pamayang hariwang kusabab ditunda perdagangan sareng Cina sareng terjunna harga, aranjeunna bahkan moal tiasa ngabiayaan biaya.

"Agén Cina" anu ditéwak kaluar tina Partéy Liberal!Upami dihukum, nyanghareupan hukuman panjara dugi ka sapuluh taun! 

Anggota Partai Liberal anu dituduh nyiapkeun gangguan asing parantos mundur ti cabang partai Victoria kusabab jalma luar nyungkeun anjeunna nunda.

Sunny Duong, pupuhu Oceania Federation of Vietnam sareng Kamboja Old Chinese Groups sareng anggota déwan sutradara Museum Sejarah Cina Australia di Melbourne, janten jalma anu mimiti ditagihkeun dina Undang-Undang Campuran Anti-Luar Negeri Australia dinten Kemis kamari.

Yang Yisheng disangka aya hubunganana sareng Departemen Pekerjaan Depan Serikat, departemen pangaruh luar negeri Beijing.

Anggota senior ti Partéy Liberal anu henteu berwenang pikeun nyarios umum nyarios ka Times sareng Sydney Enjing Herald dina dinten Minggu malem yén Yang Yisheng parantos nawiskeun pikeun ngundurkeun diri sareng Partai Liberal parantos nampi pengunduran diri.

Pamingpin Partai Liberal kalebet pamimpin Partai Liberal Victoria, Michael O'Brien sareng backbenchers féderal Tim Wilson sareng James Paterson parantos nyungkeun Partéy Liberal pikeun ngusir Yang Yisheng tina partéy éta.

Sumber dina agénsi kaamanan negeskeun yén panilitian ku agénsi counterintelligence ASIO sareng Polda Federal Australia (AFP) museurkeun sahenteuna sawaréh dina dugaan usaha Yang Yisheng pikeun pangaruh kagiatan cabang Partéy Liberal urang Victoria.

Bukti anu aya ayeuna nunjukkeun yén anu disebut rencana Yang Yisheng pikeun ilubiung dina intervensi asing ngan ukur dina tahap persiapan, sareng henteu aya kamajuan anu signifikan.

AFP nyatakeun yén Yang Yisheng ngagaduhan hubungan sareng lembaga intelijen asing, tapi henteu namina nagara-nagara khusus.

Yang Yisheng parantos kontak sareng Partéy Liberal ti saprak 80an, sareng di 1996 salaku calon partéy pikeun Majelis Nagara Richmond.

Sanaos anjeunna parantos kontak sareng Partéy Liberal mangtaun-taun, Partéy Liberal senior parantos ngirangan pangaruhna, nyatakeun yén anjeunna henteu kantos janten jalma penting.

Yang Yisheng, 65, henteu acan némbalan telepon ti kenalan di sababaraha bulan sateuacan ditéwak Kemis kamari.

Anjeunna dileupaskeun sareng jaminan di Pengadilan Magistrates Melbourne Kemis kamari sareng bakal muncul di pengadilan dina 3 Maret taun payun pikeun hakim anu dipercayakeun.

Yang Yisheng pernah ngadu'a ka batur sapagawean yén anjeunna dieureunkeun ku otoritas nalika balik ti perjalanan ka luar negeri, sareng komputer sareng hapé dipilarian.

Pasukan tugas gangguan anti asing anu dipimpin ku ASIO sareng AFP ngayakeun panyilidikan salami sataun sateuacan dilaksanakeun.

Tanggal 10 Oktober, AFP nyerang sababaraha sipat Melbourne anu aya hubunganana sareng Yang Yisheng.

Upami dihukum, Yang Yisheng bakal hukuman panjara dugi ka 10 taun.

Kuring henteu weruh kumaha sikep anjeun pikeun ieu?Wilujeng ngantunkeun pesen dina koméntar di handap

tulisan patali

Jalma-jalma parantos ngaapresiasi
Berita Australia

395 tikét, 404 ditahan!Protés massal anu sanés di Melbourne, saurang pulisi anu disangka patah tulang

2020-11-5 23:26:41

Berita Australia

Supir Australia gancang mariksa dirina sorangan!Toyota gera ngingetkeun 7.2 mobil, sareng seueur modél jual panas anu kadaptar!

2020-11-10 13:34:25

0 balesan APanulis tulisan Mpangurus
    Teu acan aya diskusi, hayu atuh kuring nyarioskeun perkawis pandangan anjeun
Puseur-individu
购物 车
kupon
Asup ayeuna
Pesen pribadi anyar Daptar pesen swasta
neangan
Laksanakeun impian anjeun!Ngadaptarkeun sareng kéngingkeun $ 30