Pamilihan A.S.: Pariksa kanyataan henteu nganggo calana, rumor nyebarkeun rébuan bumi

Leupaskeun panon anjeun, pasang headphone, sareng dengekeun ~!

2020Warta palsu anu teu aya tungtungna sareng sajajalan anu sumping nalika pamilihan umum AS di XNUMX mangrupikeun mimpi buruk pikeun dam kanyataan.

Ngaleungitkeun pendapat sareng jabatan, verifikasi fakta objektif mangrupikeun prasarat pikeun perhatian serius kana warta anu gedé.Di jaman pasca-bebeneran, berita palsu anu luar biasa henteu ngudag carita anu lengkep sareng jelas logis, tapi diwangun ku sababaraha rupa inpormasi anu dianyarkeun gancang pisan.Inpormasi henteu ngudag konsistensi logis, tapi ngudag persatuan emosi.

Sapotong berita palsu gampang dipalsuan, atanapi dihukum ku buktina teu cekap, tapi ku érosi aliran informasi teras-terasan sareng silih kutip antara berita palsu, angin sareng hujan ngabantosan angin sareng kakuatan, sareng sasarengan dina bidang opini umum Konvergénsi kana torrent.

Pembentukan narasi ribut ieu ngajantenkeun pangaruh pancegahan-panyataan kanyataan henteu épéktip.

E.g11sasih4DetroitTCFRusuh sareng konflik anu lumangsung di pusat cacah gancang-gancang janten berita palsu yén scrutineers Republik henteu kéngingkeun lebet ka pusat étang.Warta palsu ieu gancang diklarifikasi ku sababaraha instansi pamariksaan kanyataan mandiri, tapi éta henteu nyegah tina janten sumber anu teu jelas ngeunaan panipuan pamilihan (contona, ieu di handapey Ainor),Saatos ditolak deui, éta ngasongkeun file litigation anu pinuh ku katerangan kacau, anu sakali deui kéngingkeun kakuatan salaku buktos anu nembé kapendakan.

Kabulusan fakta sareng opini dina jaman pasca-bebeneran ngajantenkeun verifikasi sareng klarifikasi anu diulang ieu nyalira dianggap salaku stand and stand in line.

Tapi gosip anu kedah ditolak masih kénéh kedah dibantah.

Naon anu bakal diparios ku tulisan ieu nyaéta pesen anu lega sumebar:

Pupuhu Komisi Pemilihan Federal AS ngumumkeun yén seueur panipuan dina pamilihan ieu, sareng hasil pamilihan anu diumumkeun ku média henteu valid.

这个信源只有5分52秒的视频,而本文用了超过6000字来核查它的细节。这样的篇幅已经远远超出了时代文章传播的最佳长度。但是没有办法。

Ieu mangrupikeun dilema waktos urang.

 


Anyar-anyar ieu, Komisi Pamilihan Federal Amérika Serikat, organisasi anu kantos teu dikenal, dumadakan janten terkenal.Dina kalangan opini umum, éta parantos medar: "Ketua Komisi Pemilihan Federal Amérika Serikat nyatakeun dinten ayeuna yén seueur panipuan dina pamilihan umum sareng hasil pamilihan anu diumumkeun ku média henteu valid."

 

结论:美国联邦选举委员会的主席eyainor确实有接受采访,认为选举存在舞弊现象,但未有提供确实证据,他在视频中所做相关指控,都来源于上早有澄清的流言。该采访并不是美国联邦选举委员会的官方声明,委员会其他成员也有不同意见。并且,美国联邦选举委员会不负责监管大选计票,更不负责宣布大选结果。


Prosés verifikasi spésifik:

Pilarian Google anu saderhana ngungkabkeun yén sumber tina warta ieu mangrupikeun wawancara sareng Newsmax.

Alamat:https://www.newsmax.com/newsmax-tv/trey-trainor-fec-trump-2020-election/2020/11/06/id/995772/

Tulisan ieu nyatakeun inpormasi ieu dina dua bagian:

1事件被采访人身份是否真实,是否是官方发言,其所属组织是否在法律上事确有管辖权。

2 Tuduhan naon anu dikedalkeun nalika wawancara sareng naha aya bukti anu cocog anu disayogikeun.Naha tuduhan ieu nyalira dituturkeun ku prosedur hukum anu saluyu?


 

XNUMX. Idéntitas anu diwawancara sareng organisasi

ey ainor确实是美国联邦选举委员会(FEC)的chair。他由特朗普提名,经参议院确认后于2020年5月19号正式就职,6月18日成为FEC 2020年余下时间的主席(Chair一职每年在各成员之间轮流)。不过此人一直以来都是特朗普的坚定支持者,并且在2016年担任特朗普竞选活动以及共和党全国委员会律师。

 

ey ainor并不是以FEC官方名义说话,该委员会成员,党人Ellen L. Weinaub也公开表达了相反意见。Peran FEC diwatesan ku pengawasan dana kauangan anu aya hubunganana sareng kampanye, sareng éta teu ngagaduhan yurisdiksi pikeun pamilihan umum, sora, sareng cacah sora., Sareng panitia ayeuna henteu tiasa ngalaksanakeun kalolobaan fungsi pengawasan sareng pengambilan kaputusan sabab henteu ngagaduhan korum.

 

Amérika Serikat mangrupikeun sistem féderal, sareng pamilihan dilaksanakeun ku pamaréntah daérah dina sagala tingkatan.Dina tingkat féderal, Departemen Kaamanan Dalam Negeri安全与基础设施安全局(CISA) Bertanggung jawab pikeun ngabantosan nagara bagian sareng daérah pikeun mastikeun kaamanan infrastruktur pamilihan;Dewan Bantuan Pamilihan Amérika Serikat (ECA)Bertanggung jawab pikeun nyusun pedoman pikeun pamilihan umum nasional anu patuh kana hukum sora A.S., tapi henteu salah sahiji ieu ngagaduhan yurisdiksi.
Tanggal 11 Nopémber, CISA, ditéang sareng ECA sareng organisasi féderal sareng lokal anu aya hubunganana sareng padamel pamilihan umum, ngaluarkeun pernyataan umum resmi, nekenkeun yén "pamilihan dina 12 Nopémber mangrupikeun pamilihan paling aman dina sajarah Amérika."1

 

Bagéan "Kontrol Gosip" dina halaman wéb resmi CISA bakal diénggalan anu aya hubunganana sareng pamilihan umum, sapertos ngaleungitkeun rumor sapertos jalma maot anu milih.Halaman anu aya hubunganana:https://www.cisa.gov/rumorcontrol

 


XNUMX. Tuduhan khusus anu kalibet dina wawancara

在将近6分钟的电视采访中,eyainer和主持人表述了4点选举舞弊相关的指控。下文将一一对其进行核查。

 

  • Pendukung Trump henteu kénging lebet kana pusat étang kanggo ngawas étang sora.Komo upami anjeun diijinkeun lebet, anjeun moal tiasa ngawas ku 6 kaki saluyu sareng hukum
  •  Sapuluh rebu jalma anu henteu cicing di Nevada milih di Nevada
  • Pidéo nembongan nunjukkeun yén loket sora nyerat sora sora
  • Présidén nyaéta党人掌控州的优势在11月4日凌晨4点消失

 

1 Pendukung Trump henteu kénging lebet kana pusat étang kanggo ngawas étang sora.Komo upami anjeun diijinkeun lebet, anjeun moal tiasa ngawas ku 6 kaki saluyu sareng hukum

ey ainor没有提供相应证据,因此无法针对性核查。

 

但这确实是一类流传极广的指控。早在大选前,特朗普就认为党人正在试图操纵选举,并且多次在自己竞选集号召支持者成为监票员。例如9月8号在北卡罗莱纳州的集,他敦促支持者去监票,去“见证所有的偷窃,盗窃和抢劫。2”大选监票期间,也果然流传了相当多和监票相关的视频图片。本文选取最为流行的两则。

 

Pusat Undian Negeri Penn henteu kéngingkeun scrutineers tikét lebet

 

Dina tweet, Trump nyatakeun yén scrutineers kahalangan sahingga teu tiasa ngalengkepan pamariksaan tiket dina bentuk naon, sareng dina Weibo anu sanés, anjeunna nekenkeun yén Pennsylvania ngahalangan padamelan ahli hukum.

Teu aya bukti anu cocog pikeun tuduhan ieu.

宾州原定监票员可以在离计票点20英尺(约6.1米)以内监票。11月5号,特朗普竞选团队在宾州胜诉,监票员和计票者之间的距离最缩小到了6英尺(1.83米)以内。在同日的法庭听证,法官询问特朗普的竞选律师Jerome Marcus计票中心是否允许特朗普监票员进入,Jerome Marcus极其别扭地回答:“房间里的人数不为零。”(There’s a non-zero number of people in the room)。市政官员也告诉法官,房间内有特朗普监票员。因此,并不存在某一方监票员被集体拒绝进入计票中心的情况。地方法官Paul Diamond也据此驳回了特朗普竞选团队要求暂停计票的禁制令3.

2020年11月6日,共和党监票员Ed White和党监票员Janne Kelhart在宾州艾伦镇计票中心监票。美联社拍摄

 

B. Pusat cacah TCF di Detroit, Michigan, bingung

 

Dina Twitter anu nyebar deui sacara lega, Trump ngaleupaskeun pidéo anu nunjukkeun potongan karton ageung nutupan jandéla di pusat cacah sora di Detroit.

Trump Twitter nunjukkeun yén staf Pusat Ngitung TCF di Detroit nganggo kardus pikeun meungpeuk jalma luar tina nonton bagian jero cacah (https://bit.ly/3ltx41V)

 

Ieu sanés pikeun ngeureunkeun panilitian, aya cukup ahli bipartisan di pusat cacah.Karton dipaké pikeun ngahalangan pelecehan éksternal.

Kusabab suasana anu ketat ti para panaliti sareng staf cacah dina dinten ngitung sora dina pamilihan umum, Pusat Ngitung TCF di Detroit kantos ngalaman huru-hara di luar tempat, anu janten fokus tina seueur rumor, sareng ogé aya seueur seueur video langsung anu beredar.

 

不过,这并不是竞选舞弊的证据。底特律选举委员会Lawrence Garcia解释,按照州法律,TCF计票中心内每个政党或独立组织的监票员不得超过134人,但因为现场组织匆忙,内部人员一度远远超过了人数,因此中心暂停了接纳新的监票员进入(包括共和党和党),直到内部监票员人数降回各党派134人为止。外部等待的人群认为计票中心故意阻挡共和党监票员进入,呼喊口号“停止计票”,从外部拍摄记录计票者的形象,引起内部人员不满和恐慌,因此选择了用纸板遮挡视线。而这更加激起的外部等待人员的不满和对大选舞弊的恐惧,因此开始拍击玻璃。敌视情绪的蔓延,又印证了很多监票员大选存在舞弊的既有印象。而整个过程中,TCF计票中心内部一直有不低于法定数量的共和党监票员(134名)存在4.

 

Tanggal 11 Nopémber, kampanye Trump ngumumkeun gugatan pamilihan umum kaayaan 10 halaman di Michigan, anu kalolobaanana mangrupikeun kasaksian ti para pengamat, sajumlah ageung anu ngulang adegan kacau dinten ieu: sapertos henteu ngijinkeun scrutineers Republik. Lebetkeun; aturan jarak 342 kaki jauh teuing pikeun scrutineers; staf di pusat cacah henteu marahmay pikeun aranjeunna, sareng sajabana, scrutineers curiga kana prosedur, jsb.Litigasi anu aya hubunganana masih lumangsung, tapi seueur ahli hukum anu nyarioskeun yén sesah pikeun kasaksian sapertos kitu janten bénten-bénten di tingkat pengadilan kusabab kurangna bukti anu konkret. 6

 

Tanggal 11 Nopémber, Hakim Michigan Timoteus Kenny nolak paménta scrutineer Republik pikeun ngeureunkeun sertifikasi hasil pamilihan umum Michigan. Dina pengadilan anu aya dina 14 halaman, anjeunna nyatakeun yén gugatan henteu ngartos pamahaman ngeunaan prosés cacah sora TCF anu teu hadir sareng sadar kana kajadian éta. Kateranganana henteu leres ogé teu dipercaya.7

 


 

2 Sapuluh rébu jalma anu henteu cicing di Nevada milih di Nevada

这项指控由特朗普竞选团队于11月5号,在拉斯维加斯竞选总部外的新闻发布公布。团队表示将发起诉讼,以确保只有“合法的”选票被统计。团队同时表示,有至少1万名不居住在内达华州的人在内达华投票。8

Inpo gugatan hukum mimiti dikaluarkeun ku Fox News

Tim Trump henteu nyayogikeun buktina anu aya hubunganana, sareng teu aya berita tindak lanjut ngeunaan gugatan gugatan.Dina dinten anu sami, tim ngajukeun gugatan hukum, nyatakeun yén prosés sertifikasi voting mail pikeun langkung ti 3000 pamilih henteu mumpuni henteu ketat.Gugatan hukum dipecat ku Hakim Pengadilan Distrik Nevada James Gordon dinten payun tanpa bukti anu cekap.9

 

Tanggal 11 Nopémber, ahli hukum kampanye Trump ngaluarkeun daptar 8 jalma anu henteu dingaranan10, Ngaklaim yén maluruh parobihan database alamat ngungkabkeun yén jalma-jalma ieu masih milih anu teu leres di nagara éta saatos aranjeunna ngalih kaluar nagara.Nanging, inpormasi anu dicandak ku cara milarian kasar ieu jauh tina langsung dianggo salaku bukti panipuan.Uni Kebebasan Sipil Amérika nalungtik daptar sareng mendakan yén diantara alamat anu dirobih, sahenteuna 129 kantor pos angkatan darat / angkatan darat, 13 kantor pos armada, sareng 15 kantor pos diplomatik mangrupikeun markas-markas militér.Sareng seueur alamat anu caket di pusat militér.11

 

Pejabat pamilihan umum Nedahua Pusat nyatakeun yén saluyu sareng undang-undang nagara, warga nagara éta ngagaduhan hak pikeun milih di nagara éta bahkan upami aranjeunna di luar nagara, sapertos mahasiswa, tanaga militér, pasangan militér, atanapi damel di nagara-nagara sanés. Tapi niat balik deui ka nagara hidep.

 

Ku alatan éta, daptar éta sorangan henteu tiasa dianggo salaku bukti panipuan pamilihan umum.


 

3 Pidéo sigana nunjukkeun yén loket sora nyerat sora sora

ey ainor在采访中展示了一个视频,视频中四名计票人员似乎在手动填写选票。这则视频在互联Penyebaran massal dianggap bukti panipuan pamilihan.

Video panipuan pamilihan anu disebarkeun online https://twitter.com/realannapaulina/status/1324561809274265601

 

Tapi ieu mangrupikeun aliran operasi normal nalika prosés ngitung.

这个视频显示的是宾州Delaware郡计票中心计票情况。该郡从11月3号开始提供实时计票直播。这个片段就是从直播视频中截取而来。视频中工作人员将无法读数的破损选票手动誊抄到空白选票上,以便正确计数。并且,整个过程也在两党监票员的监督之下。12

 

Kanyataannaey ainor在采访中也提到了上述原因,但同时在没有证据的情况下表示,如果工作人员只是填写空白选票,那么就是选举舞弊。

Jelas, spekulasi ieu moal tiasa janten tuduhan anu sah.


 

4 总统在党人掌控州的优势在11月4日凌晨4点消失

这个说法同样来自特朗普自己的推特。在5号的推特中,特朗普认为自己的优势非常奇怪地在党人控制的州一个个消失。

Trump Twitter

Tuduhan ieu ogé henteu nyayogikeun buktina.

Nyatana, kusabab bédana dina waktos invoice di daérah beureum sareng biru di nagara ayun sareng bédana dina jinis invoice, henteu heran yén trend invoice sapertos muncul dina pamilihan umum Amérika Serikat, sabab éta akurat diprediksi ku seueur jalma sateuacan pamilihan umum.Sateuacan pamilihan umum, Sanders ogé nunjukkeun bahaya bahaya anu bakal disababkeun ku tren ieu.13 并且,关键摇摆六州,乔治亚州和亚利桑那州州长和议会皆是共和党,宾夕法尼亚州,威斯康星州和密歇根州有共和党立法机构,只有内华达的州长和议会皆为党控制。并非如特朗普所说皆为党掌控。

 

Nanging, sanaos wawancara henteu nyayogikeun buktina anu aya hubunganana, memang aya rumor dina Internét yén sora Biden parantos naék pisan dina jam 11 énjing dina 4 Nopémber.Ieu mangrupikeun dua hal anu paling nyebar:

 

A. Michigan ningkat ku ratusan rébu sora sapeuting?

流传具有误导性的截图,显示一夜之间党总统候选人乔·拜登在密歇根州获得了138339张选票,而其他候选人则一无所获。


Biden henteu nampi XNUMX sora misterius di Michigan.Ieu mangrupikeun kalepatan Éntri dina pembaruan pamaréntah nagara pikeun ngitung data. Éror ieu parantos dilereskeun dina waktosna.

这个消息首先由共和党一家政治传播公司的创始人·麦科维亚克(Matt Mackowiak)在推特上发布,并且一天后被特朗普转发分享,并且在病毒式传播。

·麦科维亚克首次发布的相关推特

 

Potret layar anu dikutip ku Twitter asalna tina Decision Desk HQ (DDHQ), halaman wéb analisis data anu henteu partisan. DDHQ nyengkram data tina halaman wéb anu kaitung sora pamaréntah dina sadaya tingkatan. Seueur média anu nganggo data DDHQ pikeun ngapdet halaman halaman invoice nyalira.

 

这个计数错误来自于密歇根州Shiawassee县的票数。原本数字是特朗普在该县以25,154票对15,371票领先拜登,但是录入人员上传数据时加了一个0,于是增加的票变成了153,710-15,731=138,339。密歇根州拜登总票数变成了2,130,695(1992356+138339=2130695)。工作人员发现了这个错误后立刻进行了修正,DDHO也随即进行了更正,并在推特上澄清。

Sumber data tina AFP kanyataan Cék14

 

Klarifikasi ngeunaan DDHQ15

 

并且,该推特的始发人·麦科维亚克也删除了原推特,发布了更正说明。

·麦科维亚克表示自己认识到密歇根州的更新是来自一个数据上传手误,因此删除了原帖

 

 

 

B Garis biru anu aneh di Wisconsin?

Hiji lambar广为流传的图表显示,11月4号凌晨时分拜登的选票突然垂直暴涨,以此作为党作弊的证据。这张图随即被演变成了各种表情包和Meme病毒式扩散。

 

Gambar na leres, tapi tafsir na lepat.Kanaékan jumlah sora pikeun Biden dumadakan kusabab kanyataan yén hasil undian pamilihan umum AS diumumkeun sacara bertahap, sareng jumlah sora Trump ogé ngagaduhan fenomena anu sami.

 

Potret layar gambarna asalna tina analisis pamilihan ku FiveThirtyEight.16。这张图表确实显示了威斯康星州11月4号凌晨6点前拜登得票的上升,该跃升是因为11月4号凌晨3:56分密尔沃基县公布了缺席投票结果。

 

因为选前共和党对缺席选票持续的负面宣传,党支持者比共和党更加容易投缺席选票。

 

在美联社的报道中,从凌晨3点26分到3点44分,拜登的选票增加了149520张(占拜登总票数的9.2%),特朗普的选票增加了31803张(占他总票数的2%)。密尔沃基县构成了拜登选票增长的主要动力。17Kusabab Milwaukee sareng 38 komunitas sanés nganggo lokasi ngitung pusat, cacah ieu dilaporkeun dina waktos anu sareng.Tukangeun garis biru anu dipidangkeun dina grafik, sora Trump ogé naék rada.Tapi kusabab proporsi na henteu cekap luhur, éta ditutupan ku garis biru.

 

Luncat sora dina dadakan ieu umum pisan, boh dina sora Biden boh sora Trump.

 

Iowa, Kansas, Montana, Ohio sareng nagara-nagara sanés sadayana sadayana ngalaman luncat ngadadak nalika prosés ngitung.18

 


在视频最后,ey ainor表示,选举由州负责,FEC并无管辖权,所以自己并不能获得除公开流传信息以外的证据。但就他自己所见,他认为现有各类诉讼足以证明舞弊指控有效。

 

eyainor有权持有自己的观点,Sanaos sadayana tuduhan anu didamelna henteu nampilkeun bukti anu ngayakinkeun dina waktos anu sami.

这一场大选计票的闹剧,与其说暴露了美国选举的缺陷,不如说暴露了它政治层面的深刻危机。特朗普并不是第一次指控选举舞弊,将为己不喜的选举结果斥为舞弊是他长久以来的习惯,早在2016年共和党内选举,他就曾斥责特德·克鲁兹舞弊,偷他爱荷华州的胜利,并且要求取消选举结果。

而这种对证据要求极低的质疑,在四年后真相大潮的卷席之下,终于深植入了足够多的民众心中。大量选民在选举之前就坚信选举必然存在舞弊,在不了解相关选举过程的情况下,以这样信念不断挑战所有细节和传统。

一个良善的政治必须建立在深刻和广泛的共识之上。在这种不断回旋,自我印证的疑虑之中,这样的共识,还能持续多久呢?

rujukan:

1 https://www.cisa.gov/news/2020/11/12/joint-statement-elections-infrasucture-government-coordinating-council-election

2 https://electionlawblog.org/?p=114948

3 https://whyy.org/articles/ump-asks-federal-court-to-stop-vote-counting-in-phiadelphia/

4 https://www.usatoday.com/story/news/politics/elections/2020/11/06/deoit-michigan-voter-videos/6181809002/

6 https://twitter.com/ThisAlexTin/status/1324351774145286145

7 https://thehill.com/regulation/court-battles/525900-michigan-judge-rejects-gop-effort-to-halt-countys-vote-certification

8 https://abcnews.go.com/Politics/election-2020-ump-campaign-election-lawsuits-stand/story?id=74041748

9 https://s.wsj.net/public/resources/documents/NV%20Moved%20Voters%20(1).pdf

10 https://www.wsj.com/articles/nevada-election-results-the-3-000-challenged-votes-11604863720

11 https://www.cbsnews.com/news/viral-videos-do-not-show-election-fraud-evidence-donald-ump-joe-biden/

13 https://twitter.com/DecisionDeskHQ/status/1324127513178710021

14 https://factcheck.afp.com/human-error-michigan-county-vote-tally-sparks-claims-election-fraud

15 https://archive.is/uudbQ

16 https://fivethirtyeight.com/live-blog/2020-election-results-coverage/294218/?amp

17 https://www.usatoday.com/story/news/factcheck/2020/11/04/fact-check-no-fraud-wisconsin-overnight-vote-spike/6167188002/

tulisan patali

Mésér gula pikeun TA
{{Data.count}} jalma sacara total
Jalma-jalma parantos ngaapresiasi
News internasional

Wakil présidén awéwé anu munggaran di Amérika Serikat lahir: Jeng dituduh janten jabatan tinggi. Sakumaha suci anjeunna salaku hibrida Indo-Afrika?

2020-11-10 18:55:42

News internasional

Média AS ngungkabkeun dina 11 Nopémber yén terdakwa angkat ka pengadilan Pennsylvania dina pertengahan Oktober sabab anjeunna dituduh nanem modal sajumlah ageung artos dina kaayaan ayun bahkan mayar hakim "imbalan" dina upaya pangaruh hasil pamilihan umum.

2020-11-14 23:08:43

0 balesan APanulis tulisan Mpangurus
    Teu acan aya diskusi, hayu atuh kuring nyarioskeun perkawis pandangan anjeun
Puseur-individu
购物 车
kupon
Asup ayeuna
Pesen pribadi anyar Daptar pesen swasta
neangan