Anekdot Australia-Natal: Larangan Inggris pikeun Christmas carol-Chinatown, Australia

Leupaskeun panon anjeun, pasang headphone, sareng dengekeun ~!
Nalika ngeunaan lagu Natal, sesah pikeun dikaitkeun sareng révolusi atanapi perlawanan.Nanging, anu henteu dipikaterang nyaéta aya waktos dina sajarah Inggris nalika nyanyi lagu Natal bakal nyusahkeun.

Paduan Suara King's College, Universitas Cambridge

Latihan paduan suara di King's College, Cambridge University

Di tengah abad ka-17, nalika Perang Sipil Inggris, jalma-jalma nyanyi lagu Natal sapertos The Holly sareng Ivy tiasa nyababkeun gangguan.Dina waktos éta, pamimpin tentara parlemén, Oliver Cromwell (teras janten Pelindung Pasamakmuran Inggris, Skotlandia, sareng Irlandia) tanggung jawab menerkeun "budaya dekadent", sareng "revolusi budaya" na anu mimiti nanggung brunt tina Natal jeung sagala hiasan Libur.

  • 2019圣诞节:从欧洲到亚洲到各地的精彩瞬间
  • Taiwan nyarioskeun ngeunaan jaman baheula: Naha Natal janten Poé Natal?
  • Natal: Tujuh indah sareng anekdot tina "Taun Anyar" Inggris
  • Feast Visual: Dua puluh gambar anu éndah pikeun ningali parobahan XNUMX taun Natal di London

Lukisan ieu ngagambarkeun sakolompok panambang nyanyi sareng ngarayakeun Natal dina wengi Natal di 1873

Lukisan ieu ngagambarkeun sakolompok panambang nyanyi sareng ngarayakeun Natal dina wengi Natal di 1873

从中世纪至今,圣诞节的庆祝方式基本没有变化:12月25日是纪念耶稣降生的神圣,这一天开始,直至1月5日的第十二夜(Twelfth Night),节日的快乐气氛一直持续。教堂举行特殊的礼拜,商店的营业时间缩短,人们用冬青树、常春藤和槲寄生装饰家,剧团会表演喜剧(它是哑剧的雏形),酒馆里人们纵欲狂欢,亲友团聚享受节日的特别,比如火鸡、圣诞甜果派、乌梅粥和圣诞特别酿制的麦芽酒,大街小巷都唱着圣诞歌曲。

圣诞颂歌数千年前已在欧洲出现,英语中“颂歌”(carol)一词很可能源自法语的“carole”,意思是配乐舞蹈。配乐舞蹈最初是“异教徒”纪念冬至日等活动时的活动。后来,早期的基督教徒借用了这一形式:公元129年,罗马主教敕令在罗马的圣诞礼拜中演唱一首名为Angel's Hymn的颂歌。到中世纪,圣诞节的十二天里,“祝酒者”会挨家挨户去唱歌,他们有几百首以耶稣降生为,以冬青树、常春藤作比的英语颂歌。连亨利八世(1491-1547)也写了一首名为Green Groweth the Holly的颂歌,这首歌的精美手稿现藏于大英图书馆(the British Library)。

“圣诞颂歌”这个表达出现在早期的拉丁语-英语词典中,17世纪的着名抒情诗人罗伯特·赫里克(Robert Herrick)在一首颂歌的开头这样写道:“还有比这更甜美的歌谣吗?”亨利·劳斯(Henry Lawes)的原作配乐很遗憾已经失传,但是约翰·拉特(John Rutter)为这首诗编排了的曲调,让它在圣诞节颇受欢迎,这展现了的颂歌写作强大的生命力。

对克伦威尔和他的清教徒伙伴来说,圣诞颂歌和其他圣诞节活动不止让人厌恶,更是一种罪恶。根据史料记载,他们认为在12月25日庆祝耶稣的生日带有罗马天主教的色彩,是一种来自罗马天主教铺张浪费的,而且没有得到圣经的支持,它会威胁到基督教的核心信仰。他们认为,上帝从未号召人类以这种方式来庆祝耶稣降生。1644年,议会的一项法案禁止了这一节日,1647年,长期议会(Long Parliament)通过了一项条例,确定废除了圣诞节的晚宴。

"Pemberontakan" nyanyi

Carol Natal

Nanging, sumanget sareng sora lalaki, awéwé sareng barudak Inggris pikeun pésta éta henteu ngirangan.Ampir dua puluh taun saatos larangan Natal, jalma-jalma masih cicingeun ngayakeun upacara kaagamaan pikeun ngélingan kalahiran Yesus sareng terus nyanyi lagu Natal dina tanggal 12 Désémber.Lagu-lagu Natal dasarna nuju di jero taneuh-tapi sababaraha pemberontak masih nekad pikeun keukeuh nyanyi lagu-lagu éta.

1656年12月25日,众议院的一名议员抱怨前一天晚上邻居“为这个愚蠢的作准备”而制造的噪音让他一夜未眠。随着1660年英国王室复辟,从1642至1660年之间的立法全部作废,于是圣诞节十二天的宗教活动和世俗活动终于重获自由。

不仅自古以来广为传唱的圣诞颂歌骄傲地幸存了下来,人们还对颂歌燃起了新的热情:18世纪和维多利亚时代是颂歌写作的黄金时代,不少为人所喜爱的名曲正是出自那个时代——包括O Come All Ye Faithful 和 God Rest Ye, Merry Gentlemen。

Natal

Harta karun Natal anu parantos disimpen dina waktosna, ngalangkungan bentuk lagu musik, ngamungkinkeun masarakat ngagaduhan kasempetan pikeun kakeunaan musik klasik

Janten naha jalma-jalma kedah nyandak résiko sareng teras nyanyi lagu-lagu?Barina ogé, "purist" dina dunya musik klasik panginten panginten éta mangrupikeun bentuk seni tingkat handap, sareng musik kitsch pastina sanés seni musik "nyata" dina panonna.Tapi ieu ngan ukur semacam snobbery budaya.Sababaraha komposer top di dunya seni, kaasup Felix Mendelssohn (Felix Mendelssohn) sareng Gustav Holst (Gustav Holst), parantos ngamimitian nyerat lagu Natal (Hark! The Herald Angels Sing sareng In The Bleak Midwinter).

颂歌既感人至深,也包含许多复杂的音乐概念,尽管它们的规模比不上管弦交响乐。这些经过时间沉淀的瑰宝通过电影配乐的形式让大众有机会接触到古典音乐,而人们常常以为必须要先获得音乐学位才获准进入古典音乐的殿堂。

Présidén AS Barack Obama nyanyi lagu Natal, 2016

Dina Natal ayeuna, jalma-jalma di seueur nagara nyanyi sareng ngarayakeun. Dina 2016, harita Présidén A.S. Barack Obama ilubiung dina paduan suara bari ngahurungkeun lampu Natal di Gedong Bodas

那么,为什么圣诞颂歌有那么大的力量?剑桥大学克莱尔学院(Clare College)的音乐指挥家格雷厄姆·罗斯(Graham Ross)所带领的合唱团在节日期间颇受欢迎。他们的圣诞音乐专辑 Lux de Caelo 探索了作品和一些鲜为人知的作品。他指出圣诞节是人们通过音乐重新建立联系的良机。

“圣诞颂歌让人们一起。一年中很少有这样的时候,人们放下手上的事情,聚在一起,唱歌过节。合唱着名颂歌在不同的文化和语言之间建立了直接的联系,人们放下各自的政治背景,一起享受纯粹的快乐。现在,人们很少有机会做这样的事。”

确实,对上的很多人来说,圣诞季通常是他们聆听非流行音乐的唯一固定机会。圣诞节被禁的历史已经过去近四百,但是每年的这个时候,人们仍然会欢聚一堂,一起唱歌。

(Versi sanés tina tulisan ieu diterbitkeun dina BBC Britain)

"Chinatown" Fb ngabagi berita Australia anu dipilih unggal dinten, supados anjeun tiasa terang berita Australia anu paling anyar iraha waé sareng dimana waé @Play, @Immigration, @ 生活 信息: https://www.fb.com/news.china.com.au/

[Wilujeng sumping kana warta kanggo ngabahas kerjasama! Account Rekening langganan WeChat: news-china-com-au

tulisan patali

Mésér gula pikeun TA
{{Data.count}} jalma sacara total
Jalma-jalma parantos ngaapresiasi
Urang Cina Australia

Australia-Abacus balik deui ka ruang kelas NSW pikeun nguntungkeun duanana matématika sareng budaya-Australia Chinatown

2020-12-27 10:57:25

Urang Cina Australia

Australia-Perangna pikeun sumber daya dunya: Batu fosfat sareng kakuatan utama anu nyababkeun sengketa ngeunaan kadaulatan Xisar, Maroko-BBC News

2020-12-27 11:02:23

0 balesan APanulis tulisan Mpangurus
    Teu acan aya diskusi, hayu atuh kuring nyarioskeun perkawis pandangan anjeun
Puseur-individu
购物 车
kupon
Asup ayeuna
Pesen pribadi anyar Daptar pesen swasta
neangan