Australia - Kahirupan parantos robih kusabab ieu: Carita sukarelawan Cina di Australia - Chinatown, Australia

Leupaskeun panon anjeun, pasang headphone, sareng dengekeun ~!
Dina taun-taun ayeuna, beuki seueur urang Australia Cina parantos aktip ngiringan kahirupan sukarela ti sagala rupa lapisan masarakat.Dinten ayeuna mangrupikeun Hari Relawan Internasional. Sababaraha sukarelawan Cina nyarioskeun carita na ka kami.

Dina Poé Sukarelawan Internasional, sukarelawan Tionghoa Australia Huang Jianle, Li Yanhua sareng Zheng Yuzheng nyarioskeun carita na.

国际志愿人员日这天,澳大利亚华人黄坚乐、李艳华和郑宇正讲述了他们的故事。

Disadiakeun

近年来,越来越多的澳大利亚华人积极投入到社会各界的生活中。

今天是国际志愿人员日(International Volunteer Day),几名华人向我们讲述了他们的故事。

kp

Titik konci:

  • Tanggal 12 Désémber mangrupikeun Poé Sukarelawan Internasional, taun ieu asup kana taun ka-5 na
  • 越来越多澳大利亚华人投身社会各界的行列
  • 2016年全国人口普查显示,近1/5的澳大利亚人从事过Gawe

Li Yanhua: Ngabantosan imigran pikeun ngahijikeun kana komunitas

现年62岁的李艳华是西区Meadowbank 一名社区.

Saatos pensiunan sapuluh taun ka pengker, anjeunna sumping ka Australia ti Jilin, Cina pikeun ngahijikeun deui sareng kulawargana.Nalika anjeunna mimiti sumping, anjeunna sesah adaptasi.

"Kuring sumping nyandak murangkalih kanggo putri abdi ... kuring teuing teu raoseun nalika kuring mimiti kadieu. Salah nyaéta basa na henteu lancar, sareng anu sanésna nyaéta buta henteu tiasa ngartos sareng ngartos," saur Li Yanhua.

"Kuring nyanghareupan murangkalih abdi di bumi unggal dinten, sareng kuring henteu wani kaluar ngagaleuh tuangeun, janten kuring kasepian pisan."

“现在不一样啦,每天都要出门一些社会活动,在社区排练舞蹈。”

她说,这样的转变源于她的kahirupan.

2016年,李艳华加入了公益组织澳大利亚关系协会(Relationship Australia),成为“芳草地祖父母支持小组”的hiji.

她说,每个月都会去社区敬老院照顾老人,同时义务投身于地方厅举办的各类中国文化主题活动的及统筹环节中。

Li Yanhua janten sukarela pikeun mingpin langkung ti 20 penari umur sareng sepuh di masarakat pikeun nunjukkeun tarian masarakat tradisional Tionghoa di panggung kulon.
Li Yanhua janten sukarela pikeun mingpin langkung ti 20 penari umur sareng sepuh di masarakat kanggo ningalikeun gaya tarian masarakat tradisional Cina.
(Disayogikeun: Yanhua Li)

李艳华回忆道,2017年的一次农历新年的经历令她终身难忘。

“那天印象特别深,40多度高温特别热,作为义工除了还要送水、搬凳子,”她说。

“都是年龄大的人,有六十多岁的,但是大家都坚持下,没有一个人有怨言,对我来说非常感动。”

李艳华说,生活将许多新移民“凝聚”在一起,不论来自什么背景,在这里都能被接受。

"Kuring parantos pensiunan, janten nalika sumping ka dieu, naha henteu ngalakukeun naon-naon pikeun kampung halaman kadua kuring?" Saur anjeunna.

"[Australia] Jenis harmoni sareng kahadean ieu pikeun jalma di dieu, kuring sacara pribadi ngalaman."

Li Yanhua ayeuna nyarios yén anjeunna parantos mendakan rasa milik sareng "henteu deui nyalira".

 "Éta bénten pisan tibatan nalika kuring mimiti sumping. Sahenteuna kuring tiasa kaluar. Kuring parantos seueur réréncangan sareng seueur réréncangan Kulon," saur anjeunna.

Huang Jianle: Pikeun ngawujudkeun impian sareng nyalametkeun jalma

31岁的黄坚乐是圣约翰救护车服务(St John Ambulance)的急救人员.

Cenah, ngagabung sareng St. John nyaéta pikeun minuhan impian nonomanna.

"Kuring sok hoyong asup ka médis, tapi kusabab sababaraha kaayaan anu teu disangka-sangka, éta henteu janten karir kuring tungtungna," saurna.

数据分析师黄坚乐在2019年初加入了圣约翰成为一名.

Anjeunna kedah nampi latihan dua jam latihan unggal minggu, ogé layanan pergeseran 8 jam sakali atanapi dua kali dina sasih.

小到当地学校野餐,大到到大型活动(如复活节秀),他所在志愿团队为公众提供一线的医疗救助。

Australia Cina Huang Jianle (katuhu) sareng tilu personil darurat sanésna janten sukarelawan dina pertandingan rugbi SMP SMP anu diayakeun di St Leonards.
黄坚乐(右)与另外三名急救人员在St Leonards举办的一场少年澳式橄榄球赛现场做.
(Disayogikeun: Martin Wong)

Cenah mah seuseueurna kaparigelan nyalametkeun nyawa teu aya gunana, tapi éta tiasa nyalametkeun jalma tina bahaya nalika kaayaan darurat.

"Sakali, budak ngora disangka cilaka tulang tonggong. Upami henteu dirawat kalayan leres, éta tiasa nyababkeun lumpuh saumur hirup," saur Huang Jianle.

"Kusabab urang aya di tempat nalika éta, urang tiasa ngungkulanana ku cara anu leres dina waktosna."

黄坚乐说,的生活同时教会了他一项重要的生活技能以及自信,在面临紧急情况时他能处变不惊。

"Kuring parantos ngagaduhan sababaraha rerencangan anu biasana teu tiasa didamel di kalangan propésional atanapi sosial," saur anjeunna.

“我觉得做永远都不迟,也不仅仅只是牺牲. "

“这是一种很棒的感觉,你不仅可以帮助他人,同时也成为了社区的一员。”

Huang Jianle nyarios yén dina jaman ieu jalma anu beuki terasing, sukarelawan mangrupikeun cara anu saé pikeun ngalegaan kalangan sosial sareng ngabantosan anu sanés.

Zheng Yuzheng: Milarian rasa kagolong pikeun komunitas LGBT Cina

Dina 2013, saatos Zheng Yuzheng sumping ka Australia ti Hong Kong pikeun diajar, anjeunna parantos ilubiung dina jasa sukarela tina grup Ecological LGBTQIA.

这位现年26岁的律师说,他所在的公益组织澳纽彩盟(ANTRA)约有45名,每个月会组织一到两次公益活动。

Zheng Yuzheng ngaraos sepi pisan nalika anjeunna mimiti sumping di Australia. Anjeunna ngaraos yén teu aya jalma anu sami sareng anjeunna.

Rasa katiisan ieu anu ngajantenkeun anjeunna karaos kabutuhan pikeun ngempelkeun kelompok sapertos anjeunna.

“除了我们LGBT群体内部可以互相帮助支持外,当中出现反同的思想时,站出来告诉他们,同志并不可怕。”

郑宇正也是这家公益组织的创建人。在他看来,对于LGBT的话题还是存在未知和恐惧,而他希望就通过志愿活动将这个未知慢慢消除。

ANZAC nyiapkeun jajan pikeun jalma-jalma di piknik Parramatta Queer.
ANZAC nyiapkeun jajan pikeun jalma-jalma di piknik Parramatta Queer.
(Disayogikeun: Cedric Cheng)

Anyar-anyar ieu, anjeunna ngayakeun serangkaian seminar amal, ngaharepkeun ngarangsang masarakat pikeun ngabahas masalah anu aya hubunganana sareng kaluar, pangakuan idéntitas, premanisme sareng premanisme.

"Di sababaraha kulawarga Cina, upami murangkalihna homo, langkung hésé pikeun aranjeunna komunikasi, sareng aranjeunna henteu angkat ngobrol sareng murangkalih ngeunaan orientasi séks. Abdi hoyong nyebarkeun inpormasi ka sadayana ngalangkungan kagiatan anu kami atur. Sigana mah utamina pikeun nyetir Suasana diskusi, "saur Zheng Yuzheng.

Cenah éta saé ningali batur aya anu parantos mendakan rasa milik sareng diajar hiji hal ngalangkungan kagiatan anu aranjeunna diayakeun.

"Beuki seueur jalma anu tiasa kaluar tina pacilingan, daék nyanghareupan idéntitasna, sareng bahkan mimiti kaluar sareng kolotna, sareng akur anu hadé sareng sepuhna," saurna.

"Kuring ngarasa sugema pisan sareng ngaraos yén naon anu kuring lakukeun nyaéta bermakna."

“有一位妈妈,在我们的讨论会之后变成了一个特别积极开放,并乐意分享自己孩子故事的人。”

每五个就有一位是

Di 1985, Majelis Umum PBB netepkeun kaping 12 Désémber unggal taun salaku Poé Sukarelawan Internasional.

今年国际志愿人员日的主题为“携手共建包容的未来(Volunteer for an inclusive future)”,旨在宣传可持续发展目标10(Sustainable Development Goal 10),倡导通过志愿服务实现平等与包容。

2016年澳大利亚全国人口普查显示,共有360万澳大利亚人参与到了社区志愿工作当中,意味着几乎每五个就有一位是.

Tautan aslina

"Chinatown" Fb ngabagi berita Australia anu dipilih unggal dinten, supados anjeun tiasa terang berita Australia anu paling anyar iraha waé sareng dimana waé @Play, @Immigration, @ 生活 信息: https://www.fb.com/news.china.com.au/

[Wilujeng sumping kana warta kanggo ngabahas kerjasama! Account Rekening langganan WeChat: news-china-com-au

tulisan patali

Mésér gula pikeun TA
{{Data.count}} jalma sacara total
Jalma-jalma parantos ngaapresiasi
Urang Cina Australia

Australia- "Satelit Orok" - nyeri abadi kulawarga imigran-Australia Chinatown

2020-12-27 11:09:34

Urang Cina Australia

Australia-Survey mendakan yén Cina-Australia langkung progresif dina kulawarga sareng konsep gender-Chinatown Australia

2020-12-27 11:23:47

0 balesan APanulis tulisan Mpangurus
    Teu acan aya diskusi, hayu atuh kuring nyarioskeun perkawis pandangan anjeun
Puseur-individu
购物 车
kupon
Asup ayeuna
Pesen pribadi anyar Daptar pesen swasta
neangan