Australia- "Satelit Orok" - nyeri abadi kulawarga imigran-Chinatown, Australia

Leupaskeun panon anjeun, pasang headphone, sareng dengekeun ~!
Nalika Sophie Ding sareng Ben Meng ngalahirkeun anak kadua, aranjeunna kedah nyerah.

Sophie Ding (Sophie Ding) sareng Ben Meng (Ben Meng) nyepeng gambar putri Valerie anu umur sataun.

Shufei Ding sareng Ben Meng ngayakeun poto putrina Valerie anu umur sataun.

News ABC: Selby Stewart

Nalika Sophie Ding sareng Ben Meng ngalahirkeun anak kadua, aranjeunna kedah nyerah.

Mayar和幼儿园费用,再加上悉尼高昂的生活成本,已让他们承受重压。

在女儿瓦莱丽(Valerie)的一岁后,他们于9月将她送往了他们的原籍国,由四川的(外)祖父母负责照顾。

“她离开后,我在哭得很厉害,”丁女士说。她于2005年移民澳大利亚,之后认识了她的丈夫。

"Dina waktos éta, kuring henteu nyangka kuring kedah ngintun anjeunna deui. Kuring sedih pisan."

Sanaos putri jauh, kolot-kolot parantos mikiran anjeunna.
Sanaos putri jauh, kolot-kolot parantos mikiran anjeunna.
(Warta ABC: Selby Stewart)

由于生活拮据,他们不得不把一个孩子送往国外与别的一起生活。而舒菲·丁和本·孟并非唯一一对这么做的移民夫妇。

澳大利亚圣母大学(University of Notre Dame)的一份报告对悉尼西部一个移民人口密集的郊区进行了调查,结果发现有19个孩子被短期送往国外,由(外)祖父母抚养。

Survei nunjukkeun yén hal anu paling umum nyaéta barudak dipisahkeun ti kolotna antara umur nol sareng lima, sareng cicing di luar negeri rata-rata 20 bulan.

这些被送往海外的孩子甚至有一个绰号——“卫星宝宝”。

根据这项研究,一些移民父母由于没什么在身边帮忙,从而选择让住在原籍国的(外)祖父母帮忙抚养他们的孩子,这样他们在澳大利亚就可以全职工作或学习。

丁女士说,他们的小女儿由自己的父母而不是幼儿园照顾,这让她很.

Kolot sareng putri sareng buyut video obrolan.
Kolot sareng putri sareng buyut video obrolan.
(Warta ABC: Selby Stewart)

Ibu Ding sareng Tuan Meng tetep hubungan sareng putri-putri na ngalangkungan WeChat.

“我们每天都要查微信,看看(的(外)祖父母)有没有发来瓦莱丽的照片,”丁先生说。

“她理吗?今天做了什么?”

Naékna biaya hirup kedah nyandak pilihan anu sesah

一位移民事务沙瑟·罗伯特森(Shanthi Robertson)说,经济上的困难是父母选择让自己的孩子成为卫星宝宝的主要原因。

"Éta panginten moal tiasa kéngingkeun jasa perawatan budak leutik anu disubsidi ku pamaréntah dina visa samentawis, sareng biaya hirup di kota sapertos Melbourne sareng Sydney beuki mahal," saur anjeunna.

Di Australia,用不断上涨仍然是一个大问题,其中住房和幼儿园费用是其中的重要因素。

Numutkeun survey "Global Cost of Living" taun ayeuna anu dilakukeun ku Unit Ékonomis Ékonomis, Sydney pangkat salaku kota ka-16 anu paling mahal di dunya.

Nanging, aya faktor budaya anu nyababkeun fenomena orok satelit.

"Ieu umum pisan di nagara-nagara anu modél perawatan tilu generasi memang nyebar. Nini-nini maénkeun peran penting dina kahirupan anak incu (asing), sareng éta umum pisan," saur Dr. Robertson.

Numutkeun ka survey ieu, sababaraha kolot imigran milih ngantepkeun nini-nini na ngagedékeun murangkalihna di nagara kalahiran.
Numutkeun ka survey ieu, sababaraha kolot imigran milih ngantepkeun (asing) nini-nini ngabina barudakna di nagara asalna.
(Disayogikeun)

Dr Robertson nyarios yén kaseueuran kolot anu ngobrol sareng anjeunna nyarios yén ngirimkeun barudakna ka luar negeri mangrupikeun kaputusan anu sesah.

“我认为父母把这个视为他们做出的牺牲,这样他们才能从长远上为自己的孩子和打造一个更好的生活,他们真的觉得当时他们能为孩子做的最好的事情 ,“ 她说。

Sanaos putrina Ibu Ding jarakna 9000 kilométer, Ibu Ding sok sono ka anjeunna.

"Sanaos anjeunna henteu caket [ngajantenkeun hirup abdi] gampang, abdi henteu hoyong kantun kasempetan pikeun nonton anjeunna ageung, kuring parantos sono nalika ngamimitian leumpang," saur Ibu Ding.

"Anjeunna的时候开始蹒跚学步的。”

 

Tautan aslina

"Chinatown" Fb ngabagi berita Australia anu dipilih unggal dinten, supados anjeun tiasa terang berita Australia anu paling anyar iraha waé sareng dimana waé @Play, @Immigration, @ 生活 信息: https://www.fb.com/news.china.com.au/

[Wilujeng sumping kana warta kanggo ngabahas kerjasama! Account Rekening langganan WeChat: news-china-com-au

tulisan patali

Mésér gula pikeun TA
{{Data.count}} jalma sacara total
Jalma-jalma parantos ngaapresiasi
Urang Cina Australia

Australia-Warisan politik sénator Tiongkok kahiji Australia Chen Zhibin-Australia Chinatown

2020-12-27 11:03:32

Urang Cina Australia

Australia-Kahirupan parantos robih: Carita sukarelawan Cina di Australia-Chinatown Australia

2020-12-27 11:15:48

0 balesan APanulis tulisan Mpangurus
    Teu acan aya diskusi, hayu atuh kuring nyarioskeun perkawis pandangan anjeun
Puseur-individu
购物 车
kupon
Asup ayeuna
Pesen pribadi anyar Daptar pesen swasta
neangan