Australia - Panci jenis ieu, anu dipikaresep ku urang Tionghoa, saleresna mangrupikeun pembunuh anu henteu katingali?Paparan Internét parantos ngaracun dunya salami 60 taun: cacad sareng kangker sering kajantenan? 6 hal ieu dianggo teu leres, ati-ati tina karacunan! | Chinatown | Pitunjuk pikeun Kahirupan Warta di Australia

Leupaskeun panon anjeun, pasang headphone, sareng dengekeun ~!
Salami periode ieu, kusabab epidemi, larangan sosial, isolasi bumi, sareng larangan réstoran dina jumlah jalma anu didahar, diperkirakeun seueur koki Jimei ogé parantos ningkatkeun kamampuan kuliner salaku hasilna, leres?Salaku conto, ngadamel mangkok "Guru Anjeunna Susu Mala Tang", atanapi digoréng sababaraha batang adonan goreng sareng sababaraha piring anu gancang kanggo ngaraoskeun sarakah.Sareng waktos ieu

Mudah-mudahan tulisan ieu tiasa ngabantosan anjeun dina milih pan non-stick leres.

Salami periode ieu, kusabab epidemi, larangan sosial, isolasi bumi, sareng larangan réstoran dina jumlah jalma anu didahar, diperkirakeun seueur koki Jimei ogé parantos ningkatkeun kamampuan kuliner salaku hasilna, leres?

Salaku conto, ngadamel mangkok "Guru Anjeunna Susu Mala Tang", atanapi digoréng sababaraha batang adonan goreng sareng sababaraha piring anu gancang kanggo ngaraoskeun sarakah.Sareng acara kuliner ageung ieu ampir teu leupas tina protagonis: pot.

Tapi, nembé ayeuna, mangrupikeun hal anu paling dimungkinkeun pikeun kulawarga ieu "ngajual barang", sahingga gancang nuturkeun éditor pikeun ningali kaayaan naon.

家中常用的这种锅竟毒害60年?

事情还得从两个奇怪的真实现象讲起。在一个普通的美国家庭里,新生儿Bucky降。可看到Bucky的第一眼,全家人并不是喜悦,而是满满的担忧甚至痛苦——

Sumber: Jaringan

Lahirna nembé ngan ukur satengah tina irung, satengah tina liang irung, sareng hiji soca nalika lahir ... Kanggo salamet, anu anom sareng lemes, anjeunna kedah ngalaman langkung ti 30 operasi.

Sumber: Jaringan

Di sisi sanés Amérika Serikat, patani mendakan yén diantara langkung ti 200 sapi anu anjeunna piara, aranjeunna maot unggal-hiji, sareng ngan ukur 40 urang deui.Pupusna sapi ieu ogé pikareueuseun: boh panonna biru, huntu hideung, atanapi ceking sareng panceg.Dina waktos anu sasarengan, lauk di walungan sareng manuk di leuweung caket kebon ogé maot dina jumlah anu seueur.

Sumber: Jaringan

而这两件看似毫无关系的事情,却经过了20多年的调查也毫无结果。直到2018年的一部纪录片的问世,似乎终于给出了一个答案,一场被隐瞒了60多年的骗局也就此被揭开。难以想象的是,这一切竟然和我们几乎每天都会用的东西有关:不粘锅。

Skematik

可一口简简单单的锅怎么就能导致婴儿畸形和牲畜死亡?这不会是编的吧?别急,先听小编继续给您讲。一说到不粘锅,得不提1802年成立的老牌“杜邦”了。

Sumber: Jaringan

Naha pot anu sok caket nalika masak henteu caket?Ieu disababkeun ku bahan anu dikembangkeun sareng diproduksi ku DuPont: polytetrafluoroethylene (PTFE), ogé biasa disebut "Teflon" (Teflon), jujuluk "Plastik Raja".Bahan ieu stabil pisan, ngagaduhan tingkat tahan asam sareng alkali anu luhur, sadaya asam kuat sareng alkali, bahkan aqua regia henteu tiasa ngahakis.

Sumber: Jaringan

在加上一层由特氟龙制造而成的涂层以后,我们在家煎蛋、煎鱼、炒菜,也会黏在锅底了,十分方便。可是,在这样的便利背后,却隐藏着一个很大的问题。之前提到的Bucky和养牛场,其实都和杜邦公司有着密切的联系——Bucky的母亲是杜邦公司不粘锅生产厂的女工,而农民的农场,则位于杜邦公司华盛顿工厂的出水口附近。

Sumber: Jaringan

Ku cara kieu, éta kedah disababkeun ku Teflon toksik?Henteu ogé.Numutkeun ka para ahli, komposisi PTFE relatif stabil dina suhu kamar sareng mangrupikeun bahan anu henteu aya kimia. Malah sajumlah leutik partikel anu dilapis bakal dikaluarkeun ku awak manusa sareng henteu mangaruhan kaséhatan.

Nanging, dina hal ieu diajukeun ku Badan Perlindungan Lingkungan A.S. dina dasar "Dupont nyumputkeun bahaya Teflon", perhatoskeun yén sababaraha urang yakin yén bahaya anu disumputkeun nyata dina palapis panci non-iteuk nyaéta sintétik A bantuan olahan pikeun palapis Teflon: asam perfluorooctanoic (PFOA).Naon PFOA?Naha disebatkeun yén éta bahaya bahaya anu nyata?

PFOA,称C8,是一种有毒害的致癌物,可导致肾癌、睾丸癌、溃疡性结肠炎、甲状腺疾病等。不过,需要在这里强调的是,全氟辛酸对人体健康的影响目前还存在一些争议,一些流行病学研究确实把它与癌症或出生缺陷等联系在了一起,但这些研究针对的只是工厂特殊职业暴露或是水源受污染的情况,并没有直接的证据表明特富龙涂层成品中极微量的全氟辛酸会增加患病风险。

在畸形儿事件中,这名女工是在怀孕期间长期参与生产过程,长时间的大量接触全氟辛酸原材料的;毒牛事件则是工厂直接排放含有全氟辛酸的污水,牛长期且大量的喝了污染的毒水而亡的。

Sumber: Jaringan

Saatos maca ieu, panginten anu janten perhatian anu paling ageung ti jalma-jalma ageung nyaéta: Naha pan anu henteu lengket tetep tiasa dianggo?

Sumber gambar: jaringan

小编在搜罗了大量的资料后,得到了一个较为客观的答案:肯定能,但是仍有很多注意事项。

使用不粘锅,这些必须

首先,央视网和人民日报等官媒也给大家吃了一颗定心丸:不粘锅,是可以用的。但是,使用方法。

Ngeunaan dua faktor utama anu dipikahariwang ku sadayana, "Teflon" sareng "Asam Perfluorooctanoic" dina palapis, urang kedah ngartos hal-hal ieu:

1. Lapisan Teflon moal ngakibatkeun karusakan dina suhu antara suhu normal dugi ka 260..

日常烹饪方法中所使用到的温度通常只有200℃左右,即使采用油炸的方式,油温一般也不会超过250℃。因此在正常的烹调中,只要我们能避免干烧,使不粘锅温度达到350℃,必担心涂层分解有害物质。

Sumber: Jaringan

2. Asam perfluorooctanoic parantos dilarang di seueur nagara, sareng panci non-iteuk ampir teu aya deui ngandung PFOA.

Salaku conto, ti saprak 2011, Cina parantos ngawatesan PFOA; di 2015, Amérika Serikat henteu ngijinkeun produksi alat pamrosésan sapertos PFOA; di 2017, Uni Éropa ngumumkeun larangan ketat dina produk ngalibetkeun PFOA; di 2020, Jepang bakal ogé Bakal aya larangan ketat dina PFOA ...

Sumber: Jaringan

了解了这两个关键点,再用不粘锅的时候大家会那么慌了。那么,我们究竟要怎么选一款适合自己的不粘锅呢?

Kumaha carana milih panci anu henteu nempel

1. Dua palapis keramik sareng Teflon tiasa dipésér paménta

Ayeuna, jinis panci non-iteuk di pasar kasarna tiasa dibagi kana dua jinis numutkeun palapisna: keramik sareng Teflon.Duanana ieu ngagaduhan kaunggulan sareng karugian masing-masing.

Sumber: Jaringan

Kahartos yén tingkat pemanfaatan panci non-stick Teflon bahkan saluhur 90%.kunaonSanaos keramik moal nambihan zat kimia sapertos Teflon sareng asam perfluorooctanoic, sababaraha kulawarga bakal langkung raoseun dianggo.Nanging, panci non-iteuk keramik sering mahal, sareng lapisan henteu awét.

Sumber: Jaringan

Nanging, panci non-iteuk keramik ngagaduhan kaunggulan sanés, nyaéta, penampilanana luhur pisan, sareng éta pasti éndah nalika dianggo di bumi.Janten, upami anjeun rerencangan anu sering masak, pilih panci anu henteu aya iteuk anu ngandung fluor . Langkung praktis.Upami anjeun kirang masak sareng merhatoskeun penampilan, bagian ieu ti réréncangan tiasa milih panci non-iteuk palapis keramik.

2. Anjeun moal tiasa lepat nalika ngagaleuh mérek ageung sareng dipercaya

虽说只买对的,不买贵的,但是对于锅具这种我们几乎家家户户每天都要用到的东西,

还是要尽量选择一款靠谱的产品,像是一些知名品牌的产品,尽管会比那些杂牌的产品贵一些,但是我们买个安心,用个放心不是吗?

3. Ati-ati milih pan non-stick ku logo PFOA-Free

Supados yakin, nalika anjeun ngagaleuh panci non-iteuk, anjeun tiasa milih panci kalayan tanda alit di handap, nyaéta tanda sertifikasi anu henteu ngandung PFOA, tapi anjeun kedah milarian.

如何使用不粘锅

在买到了一款合适自己的不粘锅后,大家应该都会想尽可能长时间的使用这款锅吧,毕竟也是精挑细选花钱买来的。那么,平时我们应该如何保护好我们的不粘锅呢?

01. Entong panjang garing

我们之前已经了解到,不粘锅涂层里的特氟龙在260℃左右就会变得不稳定,在350℃的时候,特氟龙就会分解出有害氟光气,该会严重刺激呼吸道,还有可能导致肺气肿。

Sumber: Jaringan

所以,大家在用不粘锅做饭前,热锅、热油的时间都尽量不要太久。而像是要高温油炸,或者大火爆炒的时候,油温往往已经达到了300摄氏度左右。因此呢,如果大家要爆炒或者油炸的时候,最好不要使用不粘锅。不过,一般我们炒菜的温度都是在中火200摄氏度左右,所以还是安全的,这点大家可以放心。

02. Entong langsung dikumbah ku cai tiis

其次,在用不沾锅炒完菜之后,尽量不要立刻用冷水冲洗,因为在这样的情况下,不粘锅会受到热胀冷缩的影响,会加速涂层的脱落,最好是在放凉了锅之后再清洗。

Sumber: Jaringan

03. Entong ngagoreng tuangeun sareng cangkang

Aya hal anu sanés yén kaseueuran réréncangan bakal gampang mopohokeun, nyaéta naon waé piring anu digoréng dina panci anu henteu caket ogé khusus.Sapertos katuangan anu nganggo tulang, tuangeun anu atos dibungkus sapertos kerang, cangkang, keuyeup, sareng sajabina ogé gampang nganggo lapisan wajan anu henteu témpél.

04. Spatula logam sareng bola kawat waja nyaéta pantangan

Dina prosés masak, pikeun nangtayungan palapis, langkung saé milih silikon atanapi kai spatula anu tiasa dianggo.Saatos asak, cobi henteu nganggo panci anu henteu nganggo iteuk nganggo alat cuci piring anu seukeut sapertos bola kawat waja. Anjeun tiasa nganggo lawon piring atanapi permukaan lemes tina spons dua sisi pikeun ngabersihan panci anu henteu nempel.

6 hal ieu teu kedah dianggo leres sareng ati-ati tuang racun

除了不粘锅的使用有这么多讲究之外,小编在这里还为大家总结了厨房里其他需的东西,这些也往往都是我们极易忽视的。

01. Panci aluminium

Sumber: Jaringan

Cara umum pikeun ngagunakeunana henteu leres kalebet:

  1. Anggo panci aluminium kanggo masak hal-hal anu panas sareng haseum, sapertos mi instan anu raoseun kimchi.
  2. Tambihkeun tuang asam sapertos cuka sareng tomat kana pot aluminium.
  3. Anggo pariuk aluminium kanggo nyiapkeun tuangeun sareng ubar tradisional Tionghoa pikeun penderita panyakit ginjal.

Ngartos yén panci aluminium bakal ngaleyurkeun sajumlah alit pisan aluminium nalika prosés masak.Entong ningali jumlah sakedik, tapi anjeun kedah terang yén aluminium gampang disimpen dina tulang sareng sistem saraf pusat, anu henteu ngan ukur mangaruhan nyerep kalsium, tapi ogé ningkatkeun résiko pikun.

02. Panci pot, kaserol

Sumber: Jaringan

Cara umum pikeun ngagunakeunana henteu leres kalebet:

  1. Kulub tuangeun dina pot kalayan pola di jero panci.
  2. 锅有了破损但还是在持续使用。

Para ahli nunjukkeun yén hal-hal warna sapertos kitu sigana gaduh corétan saatos jangka panjang, sareng goresan sapertos kitu panginten nyababkeun pelepasan logam beurat.

03. spons Teknologi

Cara umum pikeun ngagunakeunana henteu leres kalebet:

  1. Anggo bolu téknologi pikeun nyeuseuh piring, pariuk, buah, sayuran, sareng sajabana.
  2. Sikat ku cai haneut.

据了解,科技海绵是一种三聚氰胺和甲醛的聚合物,相信大家对这两种东西也不会陌吧……所以,如果在浴室这种地方使用还好,要是在厨房和温水一起使用的话,就有可能会析出一些三聚氰胺,倘若没有清洗干净,人吃进嘴里以后就有可能会增加肾结石和肾功能衰竭的风险。

04. Méja melamin

Sumber: Jaringan

Cara umum pikeun ngagunakeunana henteu leres kalebet:

  1. Pasang peralatan méja melamin kana gelombang mikro atanapi kompor listrik sareng panaskeun dina suhu luhur.
  2. Anggo piring melamin kanggo nyayogikeun tuangeun panas sareng asam.
  3. Ngumbah atanapi garing dina mesin cuci piring.

Pusat panilitian nunjukkeun yén, sami sareng bolu téknologi, nalika peralatan makan melamin kakeunaan panas sareng asam, éta bakal ngaleupaskeun melamin.

05. Pilem nempel

Cara umum pikeun ngagunakeunana henteu leres kalebet:

  1. Lebetkeun kana gelombang mikro sareng tambihan kana tuangeun.
  2. Kontak sareng asam atanapi tuangeun minyak.
  3. Bungkus barang anu panas atanapi nempatkeun sésa-sésa dina kulkas.

根据研究表明,即便在冷藏环境下,保鲜膜接触到油脂也会溶出塑化剂。塑化剂是一种环境荷尔蒙,会干扰内分泌,长久接触恐导致小女孩性早熟,女性化,并增加成人罹癌风险。

希望这篇文章能帮助大家在选择合适的不粘锅,以及生活中的烹饪须知上有所帮助。毕竟生活还是美好的,虽然有疫情的存在,很多事情都改变了,但是只要用心生活,注意细节,相信很快我们就会再次回到Lebet.

 

 

Editor: Evelyn (Gambar tina topik ieu sadayana tina Internét)

"Chinatown" Fb ngabagi berita Australia anu dipilih unggal dinten, supados anjeun tiasa terang berita Australia anu paling anyar iraha waé sareng dimana waé @Play, @Immigration, @ 生活 信息: https://www.fb.com/news.china.com.au/

[Wilujeng sumping kana warta kanggo ngabahas kerjasama! Account Rekening langganan WeChat: news-china-com-au

tulisan patali

Mésér gula pikeun TA
{{Data.count}} jalma sacara total
Jalma-jalma parantos ngaapresiasi
Gaya hirup

Australia-Dunya kreatif désainer jati Australia: Unggal jati nyumputkeun sakedik rahasia | Chinatown | Pitunjuk pikeun Kahirupan Berita Australia

2020-12-26 19:34:18

Gaya hirup

Australia- [Happy Father's Day] Daptar kado Poé Ayah 2020 Ieu pinuh ku "Ayah"!Kado hadiah anu pikasieuneun masihan "pahlawan super" pinuh ku cinta | Chinatown | Pitunjuk Émbaran Kahirupan News Australia

2020-12-26 19:53:40

0 balesan APanulis tulisan Mpangurus
    Teu acan aya diskusi, hayu atuh kuring nyarioskeun perkawis pandangan anjeun
Puseur-individu
购物 车
kupon
Asup ayeuna
Pesen pribadi anyar Daptar pesen swasta
neangan