Australia - Survei mendakan yén konsép kulawarga sareng gender Cina-Australiah langkung maju - Chinatown, Australia

Leupaskeun panon anjeun, pasang headphone, sareng dengekeun ~!
Christine mangrupikeun wanoja Cina Tionghoa anu tumuh di kulawarga agama.Idéntitasina nyambung pisan sareng nilai konservatif tradisional.Janten saatos angkat ti garéja, anjeunna ngaraos rada leungit.

Rufina Djo nangtung payuneun Elders Real Estate, anu dipiboga ku anjeunna.

17 taun ka pengker, Rufina Joe muka perusahaan perumahan mimiti na di pinggiran kulon Sydney.

Berita ABC: Karen Tong

Rufina Djo mimiti ngagelengkeun teu sadar nalika ngadangu kecap "ibu rumah tangga".

Lufina yuswa 52 taun. Anjeunna muka perusahaan perumahan mimiti di pinggiran kulon Sydney di 17 taun ka pengker.Dina waktos éta, putrana nembé dilahirkeun.

Perusahaan produksi mangrupikeun ideu salaki Rufina, tapi "Kuring anu leres-leres ngamimitian ngalakukeunana. Kuring tanggung jawab bisnis. Dina taun kalima, anjeunna kaluar tina padamelanana [Lumpat babarengan] ".

"Bahkan di Cina, indung kuringGawe sareng sadaya waktos, "saur anjeunna.

Kaayaan Lufina sanés kasus anu terasing.

Numutkeun ka survey kuesioner nasional anu dilakukeun ku Australia Broadcasting Corporation Australia Talks, urang Australi Cina gaduh konsep anu langkung maju ngeunaan gender, kulawarga sareng feminisme tibatan étnis Australi anu sanés.

Sanaos 63% urang Australi henteu satuju kana pernyataan yén "Australia bakal langkung saé upami awéwé cicing di bumi sareng nyandak murangkalih", 77% urang Australia Cina henteu satuju kana pernyataan ieu.

Teaser Box: Obrolan Australia

Anjeun sareng sadayanaNaon bedana?

Kumaha saur anjeun béda ti sadayana?

Urang kumpulkeun 5.4 pamikiran urang Australi ngeunaan kahirupan.Dangukeun aranjeunnaNingali kumaha anjeun bénten ti aranjeunna.

Dibandingkeun sareng kelompok étnis sanés di Australia (40%), étnis Tionghoa langkung condong yakin yén diskriminasi gender nyebar di Australia (53%). Dina waktos anu sasarengan, sakedik jalma etnik Cina satuju (41%) yén "turun unit kulawarga tradisional bakal ngarobih kaayaan. Langkung parah ", proporsi ieu aya dina kelompok étnis anu sanés (46%).

Nanging, masarakat Cina moal merta ilubiung dina gerakan mainstream anu ngamajukeun kasetaraan gender atanapi hak-hak awéwé.

"Kuring pikir kami henteu resep. Kusabab urang ngora, teu aya anu ngajar urang pikeun mikir sapertos kitu. Saur kami pikir, naon masalahna? Naon anu matak rame?" Saur Lufina.

Naon anu dipetakeun di balik data ieu?

Kami ngundang tilu awéwé Cina Australia ti sababaraha generasi anu béda pikeun ngabagi pangalaman aranjeunna tumuh di Australia sareng kumaha pangalaman ieu ngawangun pandanganana ngeunaan budaya, génder sareng identitas.

Indung ambek ngaluarkeun ultimatum

Kulawarga Rufina kantos cicing di Xinjiang, Cina.Kolotna damel di pabrik mobil, bapakna tukang las sareng indungna coét.

aranjeunnaKabur ka Australia salaku pangungsi di taun 70an, anjeunna henteu lami mendakan padamelan di pabrik.

Rufina sareng duduluranna silih jaga.
Rufina sareng duduluranna silih jaga.
(Disayogikeun: Rufina Djo)

Ieu ngandung harti yén opat sadérékna sering kedah silih jaga.

"ABDISuster, urang kedah teras-terasan damel padamelan di bumi, "saur Rufina.

"Budak teu nanaon,Budak awéwé anu ngalaksanakeunana. "

Nalika anjeunna janten sepuh, Rufina patepung sareng lalaki anu diajar nyetir nalika éta. Lalaki ieu palatih na teras janten salakina.

Kolotna henteu nyatujuan hubungan antara duanana, kusabab lalaki éta sanés urang Cina, anjeunna langkung kolot tibatan dirina, sareng anjeunna cerai sareng gaduh dua anak.

"Éta ngan ukur hoyong kuring nikah ka batur tina budaya kuring sorangan," saur anjeunna.Lufina teras nyarios yén kolotna yakin yén pasangan sanés Cina moal nyandak perkawinan sacara serius sareng bakal "hantu".

"Dina waktos éta teu aya anu sapertos perceraian," saur anjeunna.

Nalika Rufina yuswa 21 taun, indungna masihan anjeunna ultimatum pikeun milih kulawargana atanapi kabogohna.
Nalika Rufina yuswa 21 taun, indungna masihan anjeunna ultimatum pikeun milih kulawargana atanapi kabogohna.
(Disayogikeun: Rufina Djo)

"Anjeun ngan ukur tiasa sabar ka salaki sareng pamajikan, éta waé."

"Éta katingalina sapertos perkawinan anu sampurna di permukaan, tapi henteu."

Nalika Lufina yuswa 21 taun, indungna masihan anjeunna ultimatum pikeun milih kulawargana atanapi instruktur nyetir Brasil na.

"Anjeunna nempatkeun kuringBaju na dibungkus, dilebetkeun kana kantong sampah, teras disimpen di payuneun bumi. Kuring ceurik balilihan deui ka rakana, "saur Lufina.

Anjeunna nyarios ka salakina, "Entong kasieun ka kuring".

Anjeunna henteu ngabandingkeun sareng Lufina, aranjeunna parantos nikah salami 30 taun sareng masih teras-terasan.

Salami sababaraha taun, Rufina henteu ngontak kulawargana.Saatos anjeunna hamil ku anak, bapakna ngarasa lega sareng sadar yén salakina parantos ngajaga anjeunna.

Lufina sareng salakina parantos nikah salami 30 taun, sareng perkawinanna tetep.
Lufina sareng salakina parantos nikah salami 30 taun, sareng perkawinanna tetep.
(Disayogikeun: Rufina Djo)

Megatkeun "prasangka"

Ye Yongni (sora, Wenee Yap) yuswa 33 taun ayeuna. Anjeunna pengusaha, dosen hukum, sareng kapala perusahaan téknologi hukum anu tanggung jawab komunikasi global.

Ye Yongni parantos kakeunaan idéntitas awéwé awéwé Australia Australia dina sababaraha waktos.

"Nyarios kangHartosna, "saur anjeunna." Saur kuring urang Asia, khususna awéwé, bakal ngajantenkeun anjeun siga gaduh sirah, sanaos sakapeung henteu kitu. "

Awéwé Cina Australia parantos "ngolesan" anjeunna sababaraha kali.
Awéwé Cina Australia parantos "ngolesan" anjeunna sababaraha kali.
(Warta ABC: Jack Fisher)

Nanging, langkung sering, jenis identitas ieu ngahasilkeun pangaruh anu sabalikna.Anjeunna mendakan yén anjeunna kedah "megatkeun anggapan jalma [ngeunaan kamampuan awéwé Cina pikeun ngalakukeun hal-hal]".

DipayunkeunÉta hartosna kadang-kadang, anjeunna ngaraos perlu pikeun ngundang bisnis lalaki bule na, Dina raraga muka kaayaan.

"Klién ieu nyarios ka Thomas di payuneun kuring, naroskeun ka anjeunna sababaraha patarosan, sareng naroskeun ka anjeunna ngeunaan strategi," saur anjeunna.

"Saatos sakitar dua menit, anjeunna lirén kusabab kuring nyarios banter."

Sanaos Yong Ni yakin yén awéwé Cina Australia dina yuswa na langkung maju kusabab kedah nyanghareupan diskriminasi rasial sareng gender, éta ogé ngajantenkeun aranjeunna bosen kasetaraan génder sareng hak awéwé.

"Kuring pikir pikeun seueur awéwé Cina di Australia, alesan aranjeunna rada bosen ieu kusabab aranjeunna pikir, 'Kami kedah ngabuktikeun yén urang Asia mangrupikeun bagian ti Australia, sareng ayeuna urang kedah ngabuktoskeunana dina diskusi masalah gender . Kami bagian tina tempat ieu ', "saur Yong Ni.

"Kami urang Australi, muhun, kuring henteu tiasa terang kunaon urang sanés urang Australi."

Wenee Yap (katuhu) sareng réncang bisnis sareng tunanganana, Thomas.
Kadang-kadang, Yong Ni rumaos yén anjeunna kedah ngundang bisnis lalaki bodasnaHadiran rapat pikeun nyandak léngkah munggaran.
(Disayogikeun: Wenee Yap)

Pandangan dunya Yong Ni ogé kapangaruhan ku hubungan kakawinan indungna, sareng indungna ngalaman kekerasan rumah tangga.

Indungna propésional IT. Cerai, anjeunna nyandak budak leutik na Yong Ni ti Malaysia ka Australia pikeun milarian padamelan.

Anjeunna henteu lami mendakan padamelan di Sydney sareng pendak sareng salakina anu kadua, anu ogé imigran Cina Malaysia di Australia.

"Nalika kuring yuswa 10 taun, aranjeunna gelut dugi ka indung kuring ngajak kuring nelepon pulisi. Nyaan kuring nelepon pulisi," saur Yong Ni.

Yong Ni nyarios yén kekerasan rumah tangga mimiti ningkat tina sababaraha waktos, sareng 16 taun ka hareup, indungna ninggalkeun salaki anu telenges.

Wenee Yap nangtung di rohangan damel bari seuri.
Pandangan dunya Yong Ni dipangaruhan ku hubungan kakawinan indungna.
(Warta ABC: Jack Fisher)

"Alesan anjeunna mastikeun yén perkawinan nyaéta ngajaga kaayaan nikah, atanapi nyobian ngajaga kaayaan nikah," saur Yong Ni.

"Sareng anjeunna parantos cerai sakali."

"Patriarki mangrupikeun konsép bodas pisan"

Christine Deng, 25 taun, mangrupikeun pimpinan Oaktree, agénsi pangembangan kapamimpinan nonoman pangageungna.Anjeunna ngatur proyek luar negeri, tapi ogé ilubiung dina pangatur lobi domestik sareng karya publisitas.

"Persépsi kuring ngeunaan kasang tukang budaya mah béda ti anggap kuring ngeunaan jinisna," saurna.

"Patriarki mangrupikeun konsép bodas pisan, anu henteu ngandung bédana antara awéwé tina ras séjén."

Christine Deng mangrupikeun anggota éksékutip di Oaktree.
Christine Deng yuswa 25 taun ayeuna. Anjeunna mangrupikeun pangurus Oaktree, agénsi pangembangan kapamimpinan nonoman pangageungna.
(Disayogikeun: Christine Deng)

Nalika Christine, anu lulus ti paguron luhur, ngalamar padamelan kahijina, anjeunna langkung hariwang ngeunaan rasna tibatan jinisna. Anjeunna hariwang yén anjeunna "bakal dirawat sacara béda dina prosés rekrutmen."

Christine ayeuna damel pikeun organisasi nirlaba, sareng anjeunna sadar yén sakedik awéwé sanés kulit bodas ngagaduhan jabatan kapamimpinan.

"Salaku awéwé Asia-Australia, kuring ngarasa yén kuring istiméwa pisan dina industri ieu," saur anjeunna. "Éta sapertos daérah awéwé kulit bodas."

Kolotna Christine duanana dilahirkeun sareng digedékeun di Guangzhou, kota anu paling pendudukna di Cina kidul, tapi aranjeunna ngan ukur silih pendakan saatos imigrasi ka Sydney. Duanana pada awal 20-an.

Saatos Christine lahir, aranjeunna ngalih ka Melbourne, ngalahirkeun dua murangkalih deui, sareng lumpat ka kios koran salami ampir sapuluh taun.

Lima taun ka pengker, kolot Christine papisah.

"Saur kuring panginten kuring sadar yén kolot kuring henteu wareg ku perkawinan, tapi kuring henteu kantos nyangka bakal pisah," saur Christine.

"Indung abdi Kristen, sareng anjeunna moal nganggap cerai salaku pilihan salami éta tiasa dihapunten."

Christine Deng (tengah) damel di Kamboja pikeun Oaktree.
Christine ngatur proyek luar negeri, tapi ogé ilubiung dina ngatur lobbying domestik sareng karya publisitas.
(Disayogikeun: Christine Deng)

Saatos kolot Kristen pipisahan, pandanganana ngeunaan perkawinan robih pisan.

"Ieu leres-leres ngajantenkeun kuring ngartos pentingna mandiri salaku awéwé. Nalika kuring janten langkung sepuh, kuring henteu hoyong dumasarkeun rasa aman kuring ka kulawarga," saur anjeunna.

Nalika anjeunna ngantunkeun garéja sateuacan yuswa 20 taun, jurus Christine ngeunaan gender, kulawarga sareng hak awéwé robih.

Anjeunna nyarios yén ieu sigana parantos nyiptakeun rasa papisah antara dirina sareng idéntitas Cina na, anu sacara alamiah aya hubunganana sareng nilai-nilai konservatif tradisional.

Kanggo budak awéwé janten payuneun budakAnjeunna henteu satuju kana pakéan sareng pagunemanna.Anjeunna henteu ngadukung jabatan anti-aborsi garéja, sareng pandanganana ngeunaan perkawinan sareng kulawarga sering ditaroskeun.

Anjeunna masihan conto: "Konsép ieu sigana ngandung hartos yén kawin sareng ngagaduhan murangkalih mangrupikeun cara hirup anu ideal anu kuring kedah nampi."

Christine Deng sareng kulawargana di Vietnam.
Christine nyobian ngahijikeun "tanggung jawab ka kulawarga" sareng ideu féminisna.
(Disayogikeun: Christine Deng)

Tapi ieu henteu hartosna yén kulawarga henteu penting. Ku sababna waktos, Christine nyobian ngahijikeun "tanggung jawab ka kulawarga" sareng konsép féminis na.

"Mudah-mudahan ngalakukeun anu pangsaéna mahNgajaga hubungan anu raket sareng baraya sareng ngagaduhan peran anu penting dina kahirupan dulur-dulur kuring, sadar yén ieu seueur kusabab identitas budaya kuring, "saur anjeunna.

"Abdi bangga pisan."

Survei kuesioner nasional Australia Talks ngalaksanakeun survey ka 5.4 urang Australi, naroskeun ka aranjeunna ngeunaan kaayaan hirupna ayeuna sareng masalahna.Anjeun tiasa nganggo alat wéb interaktif Cina kami pikeun ningali hasil survey sareng ningali kumaha réspondén réspondén béda sareng anjeun.

Punten tingali program TV langsung ABC dina 11:18 wengi tanggal 8 Nopémber, sareng parios hasil survey Australia Talks sareng selebriti Australia anu kawéntar.

Tautan aslina

"Chinatown" Fb ngabagi berita Australia anu dipilih unggal dinten, supados anjeun tiasa terang berita Australia anu paling anyar iraha waé sareng dimana waé @Play, @Immigration, @ 生活 信息: https://www.fb.com/news.china.com.au/

[Wilujeng sumping kana warta kanggo ngabahas kerjasama! Account Rekening langganan WeChat: news-china-com-au

tulisan patali

Mésér gula pikeun TA
{{Data.count}} jalma sacara total
Jalma-jalma parantos ngaapresiasi
Urang Cina Australia

Australia-Kahirupan parantos robih: Carita sukarelawan Cina di Australia-Chinatown Australia

2020-12-27 11:15:48

Urang Cina Australia

Cina Timor Australia-Wétan di Australia-Saksi sareng Pamilon Sejarah Timor Wétan-Australia Chinatown

2020-12-27 11:30:53

0 balesan APanulis tulisan Mpangurus
    Teu acan aya diskusi, hayu atuh kuring nyarioskeun perkawis pandangan anjeun
Puseur-individu
购物 车
kupon
Asup ayeuna
Pesen pribadi anyar Daptar pesen swasta
neangan