Australia-Pinuh ku kamampuan énggal, henteu deui "miskin" sareng biasa-biasa waé: naon anu ditingali ku jalma-jalma bengkok anu ditingalikeun ka dunya ku cara anu béda | Chinatown | Pitunjuk Émbaran Kahirupan News Australia

Leupaskeun panon anjeun, pasang headphone, sareng dengekeun ~!
Nalika sababaraha urang Tionghoa ngarobih kahirupan ku sababaraha cara, seueur "kacangan bengkok" anu nyaksian sadayana ieu kajadian, bahkan ngiringan ngiringan éta, nyerat naon anu parantos aranjeunna tingali sareng ngupingkeun janten buku sareng ngadamel dokumenter ... Kanggo carita ieu, aranjeunna Anjeunna ogé ngagaduhan momen anu paling berkesan, sakumaha ceuk Han Shan, "Kuring daék

把在中国发生的故事,讲给上更多的人听。

在一些中国人通过各种方法改变生活之时,很多“歪果仁”正见证这一切的发生,甚至参与其中,将他们的所见所闻写成书、拍成纪录片……对于这些故事,他们也有着自己最难忘的瞬间,正如美国人寒山说的,“愿意把在中国发生的故事,讲给上更多的人听。”

01.美国人寒山:养蜂人酿出了不一样的

Hanshan ngagungkeun Festival Spring di bumi urang kampung di Jiangyong County, Hunan.Gambar ti People Daily Online

“过去40年,中国成功让7.5亿人实现了脱贫,相当于目前人口的1/10。”多年来,比尔·盖茨不止一次称这是“史上最惊人的进步之一”,如今28岁的美国人寒山也这样认为。

八年前,寒山第一次到中国,多年里,他走过了很多地方,见证了这些地方的改变,其中印象最深的就是北大荒养蜂产业的扶贫故事,因为他的父亲也是一位养蜂人。他看到北大荒当地的蜂农合作社通过与电商公司合作,教授蜂农养蜂技巧,甚至还提供贷款支持。就这样,经过四五年的发展,许多当地人摆脱了贫困。蜂农们还给寒山寄来自产的有机,让这位养蜂“世家”也赞不绝口,“这里的有机口感的确很好,能尝出来和其他品种不一样。”

Pikeun tujuan ieu, Hanshan ilubiung dina buku Inggris munggaran di Cina anu ditulis ku urang asing — The Way Forward (The Way Forward).Sanaos aranjeunna asalna ti nagri anu béda sareng gaduh budaya sareng warna kulit anu béda, dina pandangan Hanshan, henteu sesah pikeun urang Amérika nyarioskeun ngeunaan pangentasan kamiskinan Cina, kusabab manusa sami-sami gaduh émosina.

"Abdi percanten上没有人愿意过那么艰苦的生活,大家都想让后代、让家人吃饱饭。所以‘扶贫’这个概念是很好理解的,就是为了给后代人带来更好的机会。”他说。

02. Keru Inggris: Kuring resep kana katahanan "warga kampung gawir"

可茹在。图片来自人民网

Ke Ru sareng Han Shan ti Inggris ngagaduhan pangalaman anu sami. Anjeunna ogé salah saurang panulis "Kasus Terpilih tina Penanggulangan Kemiskinan di Tiongkok".Nyatana, Keru angkat ka Cina langkung lami tibatan Hanshan.Kalayan Olimpiade Beijing 2008, seueur jalma luar negeri angkat ka Cina, sareng Ke Ru mangrupikeun salah sahiji diantarana.

Eureun heula Ke Ru di Cina nyaéta Dalian, anu ogé kesan kahijina pikeun Cina. "Kuring cicing di apartemen anu saé, sareng standar hirup kulawarga anu gaduh bumi cukup saé." Keru émut yén henteu dugi ka hiji waktos anjeunna ngumbara ka daérah kidul-kulon sareng ningali kaayaan hirup anu goréng di daérah éta anjeunna sadar bédana standar hirup di daérah anu béda-béda. Heboh."Shock" ieu anu ngajantenkeun Keru merhatoskeun penanggulangan kemiskinan Cina.

Saatos damel sareng cicing di Cina mangtaun-taun, Keru ngumbara ka seueur daérah miskin sareng diajar seueur carita.Diantarana, carita "Cliff Village" paling narik anjeunna. Désa Atuliel di bojong Gunung Daliang di Sichuan ayana dina gawir langkung tina 1,400 méter dpl. Disebatna "Cliff Village". 17 tangga rotan jejeg gawir éta pernah aya désa. Hiji-hijina jalan pikeun nyambung sareng dunya luar. Dina 2016, tangga rotan di "Cliff Village" janten tangga baja, teras aya TK munggaran, toko alit munggaran ...

Dina Méi taun ieu, 5 urang désa leumpang turun tangga baja naék tangga sareng ngalih ka bumi énggal dina korsi kabupatén.Keru nyarios yén carita "Cliff Village" ngajantenkeun anjeunna kagum kana kamampuan masarakat lokal sareng katahanan pikeun adaptasi sareng lingkungan. "Jalma-jalma di daérah anu dilanda kamiskinan gaduh katekunan sareng motivasi pikeun nyiptakeun kaayaan hirup anu langkung saé pikeun dirina sareng budakna." Saur anjeunna.

03. Tilu host "asing": Janten tamu di kulawarga anu sanés, karaos parobihan anu nyata

Poster pikeun dokumenter "Janten Tamu di Tiongkok-Rapat Hirup Anu Saé".Gambar tina Kertas

Stills tina "Janten Tamu di Cina-Minuhan kahirupan anu saé".Gambar tina Kertas
Host Kimi ngadatangan sareng cicing sareng kulawarga Posanyi di kampung.Gambar ti Weibo @ nujiang

Beda sareng Han Shan sareng Ke Ru, anu nyerat buku, tilu host Amérika nganggo metode-dokumenter anu sanés pikeun ngungkabkeun parasaan ngeunaan carita penanggulangan kemiskinan Cina.Film dokumenter na judulna "Being a Guest in China-Meeting a Good Life". Tilu host mangrupikeun host hiburan anu kasohor Dennis Nieh, juara freediving Kimi Werner, sareng host anu terkenal di National Geographic Channel. Reese (Chris Bashinelli).Aranjeunna didatangan kulawarga lokal, ilubiung dina kahirupan sareng padamelan warga satempat, sareng ngalaman lintasan kahirupan anu bénten pisan ti payun.

克里斯来到山西朝阳村彭海波的家。从前只能靠山吃山,以砍伐狩猎为生的彭海波如今却成了当地护林队的成员,依靠当地特色产业扶贫项目的支持,通过养蜂过上了。克里斯跟随彭海波走进大山深处探秘野生动物,学习养蜂知识,直观感受了当地生活的切实变化。

而另一端,基米则如她所愿,和一些“最亲近自然方式生活的人”在一起生活、劳作。她穿越中国3,000公里的,到西南高岭深处的垮来底村,跟着村长辨认中药材,帮忙除草,还上山砍竹子、编竹筐、卖竹篮,见证了当地人靠种植中药中一味重要成分“重楼”得到更好的收入和生活。

Nie Yun angkat ka bumi Tuan Huang di Désa Aoyao, Propinsi Fujian, sareng cicing di Hakka Tulou. Anjeunna ngabantosan Pak Huang ngajual bako, ngadamel anggur béas, sareng ngajak tatangga pikeun tuang ageung di Tulou, sareng ngalaman unggal dinten. kahirupan kulawarga désa ageung di Cina.Anjeunna ogé angkat ka Banner Horqin, Batin Mongolia, pikeun ngalaman kahirupan perantau di padang rumput hejo, sareng nuturkeun kulawarga Erdun pikeun ngiringan Konferensi Naadam, nonton balap kuda sareng tuang bakar bakar.Pangalaman ieu ngajantenkeun Nie Yun keukeuh: "Ngalangkungan proyék pelesiran kemiskinan sareng budaya, kahirupan masarakat satempat parantos ningkat pisan."

04. Italia Luo Runze: "Terangkeun" masa depan barudak di daérah pagunungan

2020年6月10日,来自意大利的罗润泽在甘肃省陇南市宕昌县的一间“梦想教室”为学生们带来了一场以探索真菌奥秘的英文科普讲座。图片来自新华社

Upami Hanshan sareng He Ru janten saksi carita pangentasan kamiskinan Cina, maka Luo Runze ti Italia mangrupikeun pamilon.Anjeunna guru asing di Universitas Tianjin.Dina Juni taun ieu, anjeunna ngalamar pangrojong pangajaran di Dangchang County, Provinsi Gansu, kabupaten anu ditimpa kamiskinan nasional anu didukung ku Universitas Tianjin. Anjeunna ngarepkeun yén ku ngaliwatan pangalaman ngajar na, anjeunna tiasa melak bibit élmu dina manah barudak sareng bantosan "terang" barudak di daerah pagunungan. kahareup.

"Kuring terang yén pikeun barudak di daérah anu jauh, henteu gampang nampi pendidikan anu saé. Kusabab éta, kuring daék ngalakukeun sababaraha padamelan anu patali lingkungan di daérah-daérah anu miskin di Cina. Engké, sakola nyarios ka kuring yén aranjeunna parantos ngaluncurkeun kagiatan penting dina 2019. Proyék penanggulangan kamiskinan pendidikan. "ceuk Luo Runze.

在支教过程中,当地通过鼓励菌菇种植促进经济发展的做法给罗润泽留下了深刻印象。“当我进入菌菇厂时,我感叹,这才是发展当地经济的方法。全新的菌菇厂和挂面厂都配备了优质的生产设备,村民们在厂里工作,相信这里很快会发展起来” 。回到天津后,他也一直和那里的学生们保持着联系。“就我而言,做一点小小的贡献。我相信教育扶贫项目会吸引更多人参加。”他说。

05. Ma Xiaoyue, urang Burma: Abdi kantos metet supa sareng ngajual artos, tapi ayeuna kuring nyokot éta sareng tuang nyalira

Ma Xiaoyue ngagabung sareng tim Yangko di kampung.Gambar tina Kertas
Ma Xiaoyue sareng salakina Cina Gao Baohong.Gambar tina Kertas

Pikeun Burma Ma Xiaoyue, carita anu paling matak ngeunaan panyingkiran kamiskinan aya di sakitar.Saatos anjeunna nikah di Qinyuan County, Provinsi Shanxi, Cina kalér, anjeunna ngalaman parobihan dina standar hirupna. "Kulawarga kuring tadina miskin. Abdi kantos angkat ka gunung pikeun nyandak suung sareng ngajualna artos. Dina waktos anu saé, kuring tiasa kéngingkeun sababaraha rébu yuan sataun (RMB, sami di handap)." Ma Xiaoyue nyarios lancar sareng basa Mandarin rada beraksen. Anjeunna lahir di Taunggyi, Myanmar. Di kulawarga miskin di Cina, indungna masih nyéwa bumi batur, tapi anjeunna parantos ngarobih nasibna di Cina.

马小月现在生活的村子叫景凤村,是丈夫高保红的老家。她记得自己刚嫁来的时候,景凤村大都是坑洼不平的土路,很多房子外墙都是土砌的。“当时家里条件没象中好,窗户是木头的,地面是水泥的,下雨天房顶还漏雨。”她说。

Parobihan éta dilakukeun dina taun 2015. Dina taun éta, kusabab paningkatan penolakan kamiskinan di Cina, aranjeunna disubsidi ku langkung ti 5,000 yuan kanggo ngarobih bumi-imah lami. Ti saprak éta, imah-imahna ngagaduhan lanté keramik sareng hateup énggal, janten teu kedah hariwang tentang kabocoran hujan.Dua taun saatosna, Gao Baohong diatur janten petugas pemadam kebakaran leuweung, ngahasilkeun langkung ti XNUMX yuan sataun.Aranjeunna ogé nampi pinjaman diskon XNUMX yuan sareng ngagaleuh dua sapi.Kalayan bantosan ieu, aranjeunna nyingkirkeun kamiskinan sareng mayar pinjaman.

“现在偶尔也会上山采蘑菇,但都是采来自己吃。”马小月说。“在中国,政府对贫困户有很多帮扶措施,过去几年我们家一直因此受益。”她感慨道。而谈起未来,她还有一个心愿——给母亲盖一栋属于自己的房子,让她安享。“在缅甸东枝盖一栋房子只要三四万元人民币,再过几年我就能实现它”。

06. British Nathan: Siaran langsung sareng "Seven Fairies" ti kulawarga Dong

Nathan ngarekam acara éta di Gable Village.Gambar ti China Daily
Nathan sareng warga satempat néwak "lauk kembang béas".Gambar ti China Daily
Host tamu Nathan tina siaran langsung.Gambar ti China Daily
Sababaraha anggota "Tujuh Pesta Dong Kewarganegaraan" nyiarkeun langsung.Gambar ti Xinhua News Agency

地处贵州大山深处的盖宝村,是一个被大山盖住的“”桃源。但正是这种 “封闭”,曾是盖宝村经济落后的主因,但也因此使得村子里独特的侗族文化完好保留。

Désa mangrupikeun tempat pikeun "Tujuh Peri" ti étnis Dong. Aranjeunna mangrupikeun tim "selebriti bersih" kalayan jutaan penggemar.Ti saprak néwak kembang béas sareng lauk di kebon, panén gedang sareng metik endog bebek, dugi ka nyanyi lagu Dong sareng jogét nari Dong ... aranjeunna nganggo kaméra pikeun ngarékam kahirupan di Désa Gaibao.Ngaliwatan siaran langsung, budaya kulawarga Dong anu anéh parantos laun janten dikenal, sareng kakhususan lokal anu sateuacana kirang dina penjualan ogé tiasa kaluar gunung sareng dikirimkeun ka jalma anu resep pisan.

Kanggo ngartos tim khusus ieu, Nathan, jalma média ti Inggris, angkat ka Dashan, Guizhou, sareng ngical barang langsung sareng aranjeunna.Nalika siaran langsung, Nathan ogé maénkeun peran tamu salaku host pikeun ngamajukeun kakhususan lokal "Ikan Kembang Beras".

Salami prosés ieu, Nathan sacara pribadi ngaraos "melestarikan pemandangan alam asli sareng ciri budaya" penduduk lokal, sareng ogé ngartos naha sababaraha nonoman terang yén aya langkung seueur kasempetan pikeun kaluar, tapi milih cicing.Jelas, kahirupan aranjeunna robih ...

 

 

来源:人民网、新华社、澎湃新闻、中国日报网、中国网

Ditulis ku: Desain Liu Tao: Liu Sinong

"Chinatown" Fb ngabagi berita Australia anu dipilih unggal dinten, supados anjeun tiasa terang berita Australia anu paling anyar iraha waé sareng dimana waé @Play, @Immigration, @ 生活 信息: https://www.fb.com/news.china.com.au/

[Wilujeng sumping wartos pikeun ngabahas kerjasama! 】Akun langganan: news-china-com-au

tulisan patali

Mésér gula pikeun TA
{{Data.count}} jalma sacara total
Jalma-jalma parantos ngaapresiasi
Kasenian stilistikaGaya hirup

Seni awak pang geulisna, kagégég, tong cicingeun waé!

2021-1-9 10:06:57

Gaya hirup

Kahirupan laut Australia-Australia anu beracun kabuka: Buka laut kalayan bagja, tong awas ngeunaan karacunan laut ieu! | Chinatown | Pitunjuk pikeun Kahirupan Warta di Australia

2021-1-17 8:51:25

0 balesan APanulis tulisan Mpangurus
    Teu acan aya diskusi, hayu atuh kuring nyarioskeun perkawis pandangan anjeun
Puseur-individu
购物 车
kupon
Asup ayeuna
Pesen pribadi anyar Daptar pesen swasta
neangan