Wabah Australia-Pneumonia: Saatos sembuh, bakalan aya imunitas pikeun nyegah inféksi anu kadua? - BBC News Cina

Leupaskeun panon anjeun, pasang headphone, sareng dengekeun ~!
Coronavirus, kekebalan, sareng inféksi sekundér énggal mangrupikeun masalah anu diperhatoskeun ku jalma.Sakumaha seueur urang terang ngeunaan masalah ieu?

Naha kuring bakal kéngingkeun inféksi kadua saatos pulih tina coronavirus énggal?

Naha kuring bakal kéngingkeun inféksi kadua saatos pulih tina coronavirus énggal?

新冠疫情困扰着每一个人。有关新冠病毒的许多事情我们仍然不清楚。例如,为什么有人病情非常严重,有人症状很轻;每年新冠病毒是否会卷土重来?

Naha vaksin radang paru-paru makuta anyar ngagaduhan pangaruh pencegahan?Dina jangka panjang, kumaha urang tiasa nyegah coronavirus énggal?

Nyatana, masalah inti masih masalah imunitas manusa, tapi urang henteu terang pisan ngeunaan éta.

  • Data inféksi global coronavirus anyar diénggalan sadidinten
  • Laporan Husus BBC Novel Cina Coronavirus
  • Nagara-nagara epidemi utama di dunya bergerak gemet nuju ngabuka blokir
  • Naha pamimpin awéwé langkung suksés dina nyanghareupan wabah mahkota énggal?

Kumaha anjeun tiasa kéngingkeun kekebalan tina makuta énggal?

urang是抵抗感染的一道防线。由两部分组成。

Bagéan anu kahiji nyaéta réspon imun bawaan (disebut ogé imunitas bawaan atanapi imunitas non-spésifik), nyaéta, pas aya penjajah asing anu aya dina awak manusa, tindakan langsung dilakukeun.Réspon imun bawaan ieu ngalibatkeun sékrési bahan kimia anu tiasa nyababkeun peradangan sareng sél getih bodas anu tiasa ngancurkeun sél anu katépaan.

Tapi réspon imun bawaanna henteu acan diajar mikawanoh coronavirus énggal, janten éta henteu tiasa masihan imunitas sareng ngajagaan anjeun tina inféksi.

Dina hal ieu, anu anjeun peryogikeun nyaéta réspon imun adaptif (ogé disebat imunitas anu kaala atanapi kekebalan khusus).Éta kalebet produksi sél antibodi sasar anu tiasa taat kana virus sareng nyegah virus tina nyebar, ogé sél T anu sacara khusus nyerang sél anu katépaan ku virus, anu disebat réspon sél.

Tapi réspon imun adaptif peryogi waktos.Panilitian parantos nunjukkeun yén peryogi 10 dinten kanggo ngamimitian ngahasilkeun antibodi anu ditujukeun pikeun ngungkulan coronavirus énggal.Jalma anu gering parna ngagaduhan réspon imun anu kuat.

Upami réspon imun adaptif ieu cekap kuat, awak bakal gaduh ingetan inféksi sareng nyayogikeun panyalindungan kanggo kapayunna.

Nanging, henteu dipikaterang naha jalma-jalma anu ngan ukur gejala hampang atanapi henteu gejala bakal ngembangkeun réspon imun adaptif anu cekap kapayunna.

tabung tés

Pangwangunan vaksin peryogi lami

Sabaraha lami tiasa imunitas tahan?

的记忆力跟人的记忆力相似,它可能对有些感染记忆犹新,但也会忘记另外一些感染。

例如,麻疹,通常患过一次后终身免疫。但人体的会遗忘许多其他病毒,例如儿童会在一个多次感染呼吸道合胞病毒(RSV,respiratory syncytial virus) 。

Sareng waktos ieu coronavirus énggal (Sars-CoV-2,) henteu acan lami muncul, janten teu aya jalan pikeun terang sabaraha lami imunitasna tiasa dijaga.Nanging, aya 6 coronavirus manusa sanés anu tiasa nyayogikeun sababaraha pitunjuk pikeun jalma.

Diantarana, aya 4 jinis coronavirus anu nyababkeun tiis umum, sareng imunitas awak manusa pikeun aranjeunna pondok pisan.Panilitian parantos nunjukkeun yén sababaraha pasién tiasa nyerang tiris sababaraha kali dina sataun.Untungna, gejala tina pilek umum hampang.

Dua coronavirus anu sanés langkung kuat, salah sahijina nyaéta virus anu nyababkeun SARS (ogé katelah SARS atanapi SARS); anu sanésna nyaéta virus anu nyababkeun Sindrom Pernapasan Wétan Tengah (Mers).

Upami anjeun katépaan dua virus ieu, antibodi masih tiasa dideteksi dina awak saatos sababaraha taun.

Hunter, profésor kadokteran di University of East Anglia di Inggris, nyarios yén pananya sanés naha anjeun ngagaduhan kekebalan, tapi dugi ka sabaraha lami.

Hunter nambihan yén ampir pasti yén awak manusa moal kebal pikeun hirup.

Hunter ogé nyarios yén numutkeun panilitian ngeunaan antibodi SARS, imunitasna ngan ukur ukur salami hiji dugi ka dua taun.Tapi éta henteu acan pasti.

Nanging, sanaos anjeun henteu ngagaduhan imunitas pisan, gejalana moal tiasa parah sapertos inféksi kadua.

Vaksin makuta anyar sigana bakal janten sapertos vaksin tiis sareng teu tiasa kalis pikeun hirup.

p role = "text" class = "css-19db9gm-Copyright etq3yw90 ″> Sumber gambar, Gambar Getty

Vaksin makuta anyar sigana bakal janten sapertos vaksin tiis sareng teu tiasa kalis pikeun hirup.

Naha jalma bakal inféksi kadua?

Aya sababaraha studi anu nyatakeun yén aya jalma sigana katépaan coronavirus sababaraha kali dina waktos anu singget.

Sababaraha pandangan yakin yén jalma memang bakal kaserang inféksi kadua.Tapi pandangan anu sanés nyaéta virus éta tiasa dina kaayaan laten dina awak sateuacan diaktipkeun deui.

然而,一种普遍共识认为问题可能出在检测上。有些病人被错误告知他们没有病毒了,但实际并非如此。

当然, 目前还没有检测免疫力的人体试验,即故意让人感染新冠病毒。但研究人员却对一对猕猴进行了这方面的测试。

通过实验让猕猴感染新冠病毒, 第一次是为了激起它们的免疫反应,3周以后让它们第二次感染病毒。

Sanaos tés ieu kawatesanan pisan, éta nunjukkeun yén macaques henteu kambuh saatos katépaan deui dina waktos anu singget.

Naha aya kekebalan upami awak ngagaduhan antibodi?

不一定,这也是为什么世界卫生组织对那些希望用免疫通行证(immunity passports)作为封锁办法的国家感到紧张的原因。

Ukuran ieu hartosna yén upami anjeun ngalaksanakeun tés antibodi pikeun ngabuktikeun yén awak anjeun ngagaduhan antibodi, anjeun tiasa balik damel sareng katenangan haté.

Ieu penting pisan pikeun anu damel di panti jompo sareng rumah sakit kusabab aranjeunna bakal kontak sareng pasién anu tiasa janten gering parna.

Sacara umum, sababaraha antibodi tiasa dipendakan dina ampir unggal awak pasién, tapi aya béda-béda dina tingkat antibodi na.Antibodi nétralkeun mangrupikeun antibodi anu tiasa taat kana permukaan coronavirus, anu tiasa nyegah virus tina ngambah sél anu sanés.

Pasén Coronavirus ditulungan kana ambulan

Numutkeun kana tés anu dilakukeun ka 175 urang pulih di Cina, 30% diantarana ngagaduhan tingkat antibodi anu nétralkeun pisan.

Ieu naha WHO nekenkeun yén kekebalan sélulér panginten penting pisan pikeun pamulihan.

Aya deui poin anu ogé penting pisan.Entong pikir anjeun dijagaan ku antibodi, éta hartosna anjeun moal nyebarkeun virus ka batur.

  • Epidemik pneumonia: Pikeun nyegah coronavirus énggal, naha urang tiasa ningkatkeun imunitas urang nyalira pikeun merangan epidemi
  • • Epidemi pneumonia: waktos diperyogikeun pikeun pulih tina virus makuta anyar sareng pangaruh jangka panjang na
  • • Wawancara sareng Chen Zhengming, profésor epidemiologi di Oxford University: Kekebalan kawéntar salah paham, sareng manusa kedah nyanghareupan "menari kalayan panyakit"
  • Epidemik pneumonia: Analisis BBC ngeunaan tilu pilihan sareng Kala pikeun suksés anti epidemi

Naha kekebalan penting?

Kekebalan penting pisan pikeun kaséhatan pribadi.Mimiti, éta nangtoskeun naha anjeun bakal katépaan makuta anyar sababaraha kali, sareng sabaraha sering?

Dina waktos anu sami, kekebalan ogé aya hubunganana sareng kumaha mautna virus.Upami awak manusa ngagaduhan tingkat imunitas anu tangtu, sanaos henteu seueur, éta bakal ngajantenkeun résiko inféksi kirang.

Ngartos kekebalan tiasa ngabantosan ngagentoskeun tindakan ngonci, tangtosna, premisna nyaéta perlu pikeun nalungtik saha anu henteu résiko katerap sareng nyebar virus.

Upami hésé pikeun awak manusa pikeun ngahasilkeun imunitas saumur hirup, éta ogé bakal ngajantenkeun pamekaran vaksin langkung sesah.Kalayan kecap séjén, ieu bakal mangaruhan cara jalma ngagunakeun vaksin.Salaku conto, naha éta kedah dianggo sakali saumur hirup, atanapi kedah divaksinasi sakali sataun sapertos vaksin flu?

无论通过感染还是通过疫苗来获得免疫力,是这种免疫力能维持多久?因为这有助于我们了解防止病毒传播的可能性有多大?

但这些都是我们仍未找到答案的Masalah séksual.

【Chinatown】 Fb bagi harianLeah milih berita, wartoskeun ka Australia anu terakhir @Play, @Immigration, @ 生活 信息: https://www.fb.com/news.china.com.au/

[Wilujeng sumping wartos pikeun ngabahas kerjasama! 】Akun langganan: news-china-com-au

tulisan patali

Mésér gula pikeun TA
{{Data.count}} jalma sacara total
Jalma-jalma parantos ngaapresiasi
Éksplorasi kahirupan

Australia-AI sareng Média Kecerdasan Ponggawa Kumaha AI ngalakukeun berita-BBC News

2021-2-13 14:45:21

Éksplorasi kahirupan

Wabah Australia-Pneumonia: Laboratorium Wuhan parantos janten fokus deui, spekulasi disababkeun ku kaamanan sareng transparansi anu cekap-BBC News

2021-2-13 15:17:40

0 balesan APanulis tulisan Mpangurus
    Teu acan aya diskusi, hayu atuh kuring nyarioskeun perkawis pandangan anjeun
Puseur-individu
购物 车
kupon
Asup ayeuna
Pesen pribadi anyar Daptar pesen swasta
neangan