Australia - AI sareng média AI Kumaha AI ngadamel berita - BBC News

Leupaskeun panon anjeun, pasang headphone, sareng dengekeun ~!
Katerangan anu pikabungaheun sapertos "AI ngaganti wartawan" anu pernah populér pisan, tapi naon faktana?Sakumaha tingkat mesin "nyerang" ruang panyuntingan?

robot humanoid ngetok sirahna

Ti intél-intél ponggawa ditempatkeun di organisasi berita, nyerat robot masrahkeun permainan bola sareng rilis berita pasar saham, dugi ka robot nyita berita eksklusif, ngan ukur tilu atanapi opat taun.

Mimitina, wartawan satengah guyon yén aranjeunna hariwang yén robot bakal maok padamelanna. Teras, sadayana nyarioskeun kumaha jauhna tukangeun pertandingan maén bal anu ditulis ku robot tibatan anu ditulis ku manusa. Teras, ayeuna, fokus kana AI parantos dirobah.

Kumaha kecerdasan jieunan bakal ngalegaan sareng ngarobih deui anu nyambungkeun dina prosés ngempelkeun berita sareng produksi?Naon ideu anu teu tiasa dibayangkeun atanapi teu mungkin anu dimungkinkeun ku kakuatan AI?Naon tautan anu tiasa sareng anu ngagentos kuli?

AI在新闻编辑室可以发挥什么作用,这自由放飞想象力的话题。

Candak ekslusif

人工智能跟人类争普利策奖?其实1988年就发生了。《大西洋月刊》记者比尔·戴德曼(Bill Dedman)在电脑帮助下检索梳理了海量的住房按揭数据,写出系列报道揭露行的隐形种族歧视,作品获当年普利策奖。当然,这可以算作机器夺奖。

Naha mesin néwak berita eksklusif ti jalma?Ieu diprediksi 4 taun ka pengker: wartawan anu tiasa program bakal janten anu pangpayunna ngalaporkeun berita anu eksklusif sareng nyita berita utama.

Insinyur robotic John Keefe (John Keefe) di Harvard University Nieman Lab 1 Ramalan Industri negeskeun yén ieu bakal kajadian taun ayeuna.Cenah mah wartawan bakal nganggo AI pikeun nangkep berita eksklusif.

Ieu béda sareng robot nyerat berita maén bal sareng kauangan.Éta langkung seueur ngeunaan analisis data sareng koléksi, teras nganggo program basa alami pikeun nyusun téks.Ngrebut berita eksklusif nyaéta ngagunakeun téknologi pembelajaran mesin pikeun ngaidentipikasi sareng ngungkab kanyataan sareng kanyataan anu penting anu teu tiasa dicandak ku manusa ku otak nyalira.

Sedengkeun naha rohangan éditan média ka hareup bakal didominasi ku AI, atanapi naha manusa sareng mesin bakal babarengan ngadalikeunana, sesah disimpulkeun ayeuna.

Anu pasti nyaéta logika anu lumaku pikeun produksi industri sareng tatanén ogé lumaku pikeun generasi eusi média dugi ka langkung ageung: ngumpulkeun inpormasi, ngumpulkeun data, verifikasi kanyataan, ngabereskeun halaman, sareng sajabana prosés ieu tiasa sareng pasti bakal diserahkeun ka AI, éditor sareng wartawan. Éta tiasa langkung fokus kana kreativitas sareng inovasi.

  • 爱恨交织 人工智能“双刃剑出鞘”
  • Daérah aplikasi kecerdasan buatan anjeun teu terang
  • AI penjelmaan salaku mojang seksi anu jinek henteu dianggap bias gender

Kaca Twitter Trump

Henteu sadaya akun Twitter Présidén Trump dipasang ku anjeunna sacara pribadi, sareng kecerdasan buatan tiasa ngaidentipikasi aranjeunna.

Jalma-jalma henteu sakumaha saé mesin

人机合作已有先行者探路。美国《大西洋月刊》记者麦吉尔(Andrew McGill)把一项枯燥而至关重要的任务交给了机器人助手,@umpOrNot,让它分辨美国总统特朗普的推特帐号下哪些是他本人发的,哪些是手下人代劳的。

Asistén ieu ngagunakeun pembelajaran mesin sareng téknologi pamrosésan basa alam pikeun ngabandingkeun tweet anyar Trump sareng dokumén dina database, teras nyandak kaputusan anu langkung positif.

Nalika McGill nyebarkeun hasil percobaanana dina Maret 2017, anjeunna nyerat:

"Petunjuk anu dipendakan ku algoritma mesin paling ngabantosan ngabédakeun naha pesen tweet asalna ti Trump atanapi anggota staf. Éta pikaresepeun pisan. Kaseueuran sanés sanés kecap, tapi éjahan khusus sareng tanda baca."

比如,特朗普发的推特更频繁出现自己的推特名“@realDonaldump”,更喜欢用“媒体”这个词,但显然不爱用“#”,而手下代发的推特讯息里这个符号更多。

McGill ngaku yén basis pangetahuan asisténna kedah teras diénggalan, utamina kata konci, kabiasaan, sareng ciri anu janten indikator idéntifikasi.

  • 职场性?找人工智能机器人投诉
  • Trend di hareup pikeun pembuatan film: némbak nganggo smartphone
  • Desain masa depan pikeun ngarobih gambar robot

Gedong New York Times

Bener yén mesin lumangsung di gedong New York Times.

AI dina média

TechEmergence, halaman wéb téknologi anu museurkeun kana kamekaran kecerdasan jieunan, parantos milah panerapan kecerdasan jijieunan dina sababaraha média Kulon utama, sareng ngagariskeun bagian silang tina trend robot lebet ka rohangan éditan.

  • BBC News Lab: Pangakuan Semantik

Robot kecerdasan buatan BBC disebat Juicer ("Juicer").Tugasna nyaéta pikeun ngahubungkeun seueur data, kalebet berita harian, laporan khusus, pidéo, berita ti média sanés, departemén pamaréntah sareng inpormasi Internét, sareng sajabana, ku cara anu palinter sareng cerdas, anu merenah pikeun aksés sareng ngagaduhan fitur internal. Logika hikmah.

"Juicer" dimimitian di 2012. Éta lebay dina RSS feeds ti 850 organisasi berita unggal dinten, ngahijikeun sareng ngolah data, milah laporan berita BBC sareng média sanésna, teras némpélkeun anotasi semantis anu pakait sareng ngabagi kana XNUMX jinis. tina arsip.: Organisasi, lokasi, jalma, barang.

Ku cara kieu, upami reporter hoyong mendakan beja pang anyarna ngeunaan Présidén Trump, atanapi inpormasi ngeunaan tren di lapangan AI, "juicer" bakal gancang milarian Internét, teras masihan daptar eusi anu aya hubunganana.

这还比较枯燥。不久的将来,"榨汁机"的功能提高后,还会更贴心,读者鼠标在某个字词上停留兜圈片刻,它就能生成一个弹出窗口,相应的信息。作为电视广播媒体,BBC还在训练它在视频环境下弹出相关的信息。

  • The New York Times: Pangakuan Semantik sareng Manajemén Zona Koméntar

Dina 2015, AI anu namina "Editor" sumping kana gedong The New York Times.Misi na nyaéta nyederhanakeun alur kerja wartawan sareng éditor.Wartawan tiasa nganggo tag pikeun nunjukkeun kecap konci, judul, atanapi topik nalika nyerat tulisan.Kana waktosna, saatos data parantos akumulasi dugi ka tingkat anu tangtu, editor mesin tiasa sacara otomatis mikawanoh semantik tag ieu sareng mendakan bagian anu paling kritis dina hiji paragraf téks.Ku cara kieu, éta merenah pisan pikeun wartawan pikeun mariksa inpormasi atanapi mariksa kanyataan. Jalma, tempat, kajadian, sareng waktos diurut dumasar.

Tugas sanés kecerdasan buatan aya pikeun ngatur daérah anu maca.Anu tiasa dipertanggungjawabkeun kapayunna nyaéta ayeuna aya 14 urang anu tanggung jawab, utamina nyortir sareng mariksa 11,000 komentar pamiarsa unggal dinten.Koranna ngan ukur 10% tulisan kalayan fungsi area koméntar. Upami anjeun nganggo manajemen mesin AI, anjeun tiasa muka area koméntar pikeun langkung seueur tulisan, nguatkeun interaksi, sareng ngahémat artos.Parangkat lunak ieu disebat Perspective API, anu tiasa gancang nyortir sareng ngatur koméntar pamiarsa, janten langkung gampang pikeun pamiarsa kéngingkeun koméntar anu aranjeunna resep sareng ngamimitian diskusi, atanapi nyingkahan koméntar anu bosen.

Ieu conto mesin parebut padamelan.

  • Naha robot tiasa ngeureunkeun teleponna layanan palanggan anu ngambek?
  • Datang minuhan pembalap motor robot
  • Dunya fantasi supermodel virtual di Instagram

Olimpiade Rio 2016

Dina Olimpiade Rio 2016, wartawan robot ti Washington Post nyapu seueur laporan anu intensif data.

  • The Washington Post: Nulis Warta Otomatis

"Jurnalisme Otomatis" (Automated Journalism) disebut ogé "Robot News Writing", sareng parangkat lunak nyerat naskah anu dianggo nyaéta Heliograf. Anjeunna maén pikeun kahiji kalina dina Olimpiade 2016 XNUMX.Saatos nganalisis sareng milah data anu teras-terasan, éta cocog sareng inpormasi sareng kecap sareng kalimat anu saluyu dina témplat warta anu tos disaluyukeun, teras nyusun rilis berita sareng nyebarkeunana dina platform anu sanés.Upami aya kalainan dina data, éta ogé bakal ngingetan wartawan.Kalayan kecap séjén, salami sapanjang Olimpiade Rio, robot panulis ngalaksanakeun seueur laporan waktos-nyata ngeunaan skor sareng medali, sareng wartawan tiasa nyerat langkung seueur ngeunaan kontén anu sanés.

Otomatisasi berita ngagaduhan dua hartos, hiji nyaeta kuantitas, sareng anu sanés mangrupikeun kustomisasi target.

比如关于英国脱欧,机器人写手可以生成面向英国读者、中国读者或其他国际读者群的不同版本;关于股市动态的报道,可能会有一段专门为你订制:大盘总体向上,但你上周要是没有卖那些IBM股票,那你的投资组合今天会有这么多。

Kalayan kecap séjén, robot tiasa nyerat langkung seueur laporan berita anu dibumi tibatan wartawan lokal anu rébuan mil jauhna, atanapi ngajantenkeun berita anu pikaboseneun janten warta anu ku sadayana dipikiran dina daptar pamilarian anu panas.

Penerapan algoritma sareng pembelajaran mesin di sagala rupa industri maju gancang, sareng industri média berita henteu terkecuali.

Penerapan algoritma sareng pembelajaran mesin di sagala rupa industri maju gancang, sareng industri média berita henteu terkecuali.

  • Reuters: Visualisasi data

Dina 2016, Reuters damel kerjasama sareng perusahaan téknologi pangakuan semantis Graphiq pikeun ngembangkeun perangkat lunak nerbitkeun berita anu cerdas kalayan fungsi visualisasi data interaktif nyalira, ngaliput rupa-rupa hiburan, olahraga sareng berita.Parangkat lunak penerbitan ieu tiasa nyandak data dina platform Reuters Open Media Express.Saatos data ieu dilebetkeun kana halaman wéb penerbit, program globalisasi data bakal diénggalan sacara langsung.

  • Associated Press: Pangakuan Semantik, Analisis Kecerdasan Jieunan, Berita Otomatis

"自动化洞见"的另一个客户是美联社。早在2013年,美联社就开始运用人工智能来处理体育和财经数据,生成新闻稿。现在美联社的机器人叫NewsWhip,负责追踪、预测社交媒体平台上的趋势。除了跟踪新闻报道,它还可以向记者实时或历史时段的分析结果。有了这个助手,新闻稿的数据准确性提高,错误减少,记者编辑对新闻时事的把脉更精准。

Associated Press henteu nganggo kecerdasan buatan pikeun nyerat tulisan koméntar politik panjang, tapi nganggo robot anu disebut Wordsmith pikeun ngarobih data kameunangan kana berita kauangan.

bbc reporter charles arsip

Robot disumputkeun dina komputer. Kecerdasan buatan BBC ngalangkungan database, ngahijikeun jumlah téks sareng bahan audiovisual.

  • Warta Digital Quartz: Chatbot Media Interface

关键词:聊天、自然语言处理、新闻、话题。Quartz2016年获得一笔资金设立机器人实验室,为记者们开发各种自动化工具。这是对新闻媒体行业大趋势的一种反应:新闻不但从纸面转到桌面电脑、手提电脑、手机,不久的将来还将通过物联网进入家庭和私人座驾。

简而言之,就是通过聊天、语音和其他新颖渠道来实现人机互动。这个尝试还在婴儿阶段,但已经可以看出端倪。用户输入问题和要求,比如新闻事件、人物或地点,聊天机器人根据自己的理解Eusi anu aya hubunganana.

Quartz的目标是开发出能够跟所有媒体平台流畅互动的机器人和人工智能。目前还没有最后下一步怎么走,但正在考虑的一些设想里包括一款编辑室机器人,帮助记者为新媒体空间编写新闻、生成数据。

Inggris "Guardian" ogé ngenalkeun bot obrolan, anu muncul dina akun Facebookna di 2016. Tugas utama na nyaéta ngabantuan pamiarsa milih vérsi pikeun dibaca, waktos ngadorong berita, sareng janten tanggel waler pikeun ngadorong; tanggung jawab sigana janten sami sareng layanan palanggan.

  • AlphaGo中国世界围棋冠军柯洁
  • Pesenan takeout di London?Pangiriman dahareun tiasa janten robot!
  • Kecerdasan Ponggawa: Inggris, Cina, sareng Amérika Serikat ngalaksanakeun "Asmara tina Tilu Karajaan"
  • Robot badé nyandak padamelan manusa, anjeun parantos siap?

Dokter

p role = "text" class = "css-19db9gm-Copyright etq3yw90 ″> Sumber gambar, Gambar Getty

Mesin henteu saé manusa, tapi ogé henteu saé otak manusa.

Nulis di Cina

Kusabab Tencent Finance Channel ngaluncurkeun naskah robot Cina munggaran di 2015, seueur jalma dina média parantos mendakan "kolega" robot tambahan.

2015 -

  • 腾讯财经:9月10日发表了Dreamwriter新闻写作机器人编写的经济消息(《8月CPI涨2%,创12个月新高》)。
  • Agénsi Berita Xinhua: "Kaibi Xiaoxin" ngamimitian nyerat naskah acara olahraga sareng berita kauangan pikeun Menteri Olahraga, Menteri Informasi Ékonomi sareng Jurnal Kaamanan Cina dina bulan Nopémber.

2016 -

  • Judul média bersih dinten ayeuna: "Xiaomingbot" (Xiaomingbot) nyerat langkung ti 2016 buletin acara sareng laporan tempat unggal dinten nalika Olimpiade Rio 30;
  • "Qianjiang Evening News": Robot intél buatan Microsoft "Microsoft Xiaobing" nuju tugas, sareng kolom "Xiaobing Robot" dibuka dina "Zhejiang 24 Jam" APP;

2017 -

  • "Southern Metropolis Daily" sareng Kaidi.com: Gabungan ngawangun Smart Media Lab sareng Institute of Computer Science and Technology di Universitas Peking, sareng ngaluncurkeun robot tulisan "Xiaonan";
  • 《华西都市报》:机器人“小冰”开设专栏“小冰的诗”,独家发布新作《全世界就在那里》(外二首);
  • 《广州日报》:中国人大和政协两会期间,写稿机器人“阿同”、“阿乐”写出了政府工作报告热词分析、外交部部长记者会热点问题分析等多篇报道,还回复了公众关于两会知识的提问;
  • "People's Daily": Kecerdasan artifisial sareng robot sora "Xiao Rong" bakal tugas nalika Spring Festival, interaksi sareng netizen dina People's Daily Online sareng platform média sosial anu sanés;

Salaku tambahan kana program tulisan AI anu teu katingali ieu, aya ogé anu langkung serbaguna, wartawan AI ngawangun robot, sapertos Xinhua News Agency "i Si", "Shenzhen Special Zone News" "Read Special", Zhejiang Satellite TV's "Xiao Cong" sareng "Harta Saeutik" tina Hong Kong Dagong Wenhui Media Group tiasa kaluar pikeun wawancara sareng ngarékam program radio sareng televisi.

Robot leungeun dina keyboard laptop

Diajar séwang-séwangan

也许,未来比较合乎逻辑的延伸方向是人和机器各自扬长避短。机器人不以优美的文笔跟人竞争,而是在人的脑力无法企及的地方取胜,比如把一条重大讯息写成几篇视角独到、见解深刻、分析精辟的报道,而且能够迅速把这几篇文稿个性化,生成数十万个不同受众的版本。

Detil padamelan AI di kantor éditor di panjuru dunya teras-terasan robih. Tina kumpulan data, milah sareng analisa, mariksa silang sareng verifikasi, dugi ka nyerat, nyiptakeun, ngédit, sareng ngarobih deui profési média industri sareng industri, gancangna pusing.

Hal-hal anyar pasti bakal mangaruhan status quo sareng nyandak masalah énggal. Orok tabung uji, kloning, sareng éditan gén sadayana nangtang étika masarakat manusa dina sababaraha aspek. AI henteu terkecuali.Ieu topik tina tulisan séjén.

[Chinatown] Fb ngabagi berita Australia anu dipilih unggal dinten, supados anjeun tiasa terang berita Australia anu paling anyar iraha waé sareng dimana waé @ 娱乐 、 @ migran 、 @ 生活 资讯: https://www.fb.com/news.china.com.au/

[Wilujeng sumping kana warta kanggo ngabahas kerjasama! Account Rekening langganan WeChat: news-china-com-au

tulisan patali

Mésér gula pikeun TA
{{Data.count}} jalma sacara total
Jalma-jalma parantos ngaapresiasi
Éksplorasi kahirupan

Wabah Australia-Pneumonia: Cina nampik ngadamel konsési dina panilitian kasaksian tina coronavirus énggal di tengah naékna panggilan internasional-BBC News

2021-2-7 0:35:22

Éksplorasi kahirupan

Wabah Australia-Pneumonia: Saatos sembuh, bakalan aya imunitas pikeun nyegah inféksi anu kadua? -BBC News Cina

2021-2-13 15:00:21

0 balesan APanulis tulisan Mpangurus
    Teu acan aya diskusi, hayu atuh kuring nyarioskeun perkawis pandangan anjeun
Puseur-individu
购物 车
kupon
Asup ayeuna
Pesen pribadi anyar Daptar pesen swasta
neangan