Wabah Australia-Pneumonia: Balap R&D Vaksin Coronavirus Anyar Ngitung Genep "Pesaing" dina Klinik Sprint Terkenal Di Dunya - BBC News

Leupaskeun panon anjeun, pasang headphone, sareng dengekeun ~!
Epidemi parantos sumebar ka dunya, sareng seueur nagara anu nguatkeun pamekaran vaksin radang paru-paru koronér anyar; genep tina langkung ti XNUMX proyek calon parantos asup heula kana uji klinis.

Panilitian sareng pamekaran vaksin ngagaduhan tilu tahapan: laboratorium-sato-klinis (manusa), sareng akhirna disatujuan ku aparat pangaturan, teras diproduksi sacara massal sareng dijalankeun.

Panilitian sareng pamekaran vaksin ngagaduhan tilu tahapan: laboratorium-sato-klinis (manusa), sareng akhirna disatujuan ku aparat pangaturan, teras diproduksi sacara massal sareng dijalankeun.

Saatos sekuen gén coronavirus énggal SARS-CoV-2 diumumkeun dina Januari 2020, riset vaksin global sareng balapan pangembangan dimimitian. Tilu bulan saatosna, langkung ti 1 proyek panilitian sareng pamekaran nuju caket kana tahap klinis. Sajauh ieu, 3 calon vaksin parantos mimiti. Percobaan manusa klinis.

Tina sudut pandang téknis, aya anu nuturkeun jalur tradisional, tapi ogé ngagunakeun inovasi modifikasi genetik sareng téknologi ngédit. Masing-masingna ngagaduhan kaunggulan sareng kalemahan nyalira.

Biasana ngabutuhkeun sababaraha taun atanapi bahkan langkung ti sapuluh taun kanggo vaksin dikembangkeun ti pamekaran dugi ka promosi, sareng laju pangembangan vaksin makuta énggal endah pisan.

Nanging, milarian vaksin anu épéktip sareng kéngingkeun persetujuan ti otoritas pangaturan pikeun diterapkeunana sanés hartosna éta lengkep. Bakal aya tantangan sapertos produksi masal sareng distribusi; konsép produksi massal nyaéta agén vaksin diitung dina unit puluhan jutaan atanapi milyaran. Vaksin anu dihasilkeun kedah leres-leres disebarkeun ka pasar target pikeun ngarengsekeun vaksinasi.

Unggal tautan mangrupikeun tantangan.

Ayeuna aya genep calon vaksin dina uji klinis, kalebet tilu di Cina, dua di Amérika Serikat, sareng hiji di Inggris.

  • Sakumaha jauh kamanusaan tina vaksin makuta anyar anu munggaran dina panilitian sareng pamekaran global?
  • 新冠疫苗和时间赛跑 非典疫苗一样无果而终吗
  • 大学流行病学教授陈铮鸣谈群体免疫与新冠疫苗研发

Cina tiene tres vacunas en ensayos con humanos.

Pangembangan vaksin makuta anyar Cina nyandak rute anu langkung tradisional

Tilu vaksin di Cina asup kana uji klinis:

  • AD5-nCoV ——重组新冠病毒(腺病毒载体)疫苗,3月19日开始I期临床,目前在进行的II期临床试验有500人参与。

Vaksin ieu mangrupikeun proyek gabungan antara CanSino Biologics, Cina, perusahaan anu didaptarkeun di Hong Kong, sareng Institute of Militér Kedokteran, Akademi Élmu Militer Cina.

Éta mangrupikeun vaksin véktor adenovirus, diwangun nganggo metode rékayasa genetik. Prinsipna nyaéta ngamungkinkeun adenovirus mawa antigen patogén tina coronavirus énggal kana sél manusa, sahingga nyintésis antibodi ngalawan coronavirus énggal.

Téknologi ieu relatif dewasa sareng parantos dianggo pikeun ngembangkeun vaksin virus Ebola.

不过也有研究发现腺病毒载体疫苗的成功率无法完全保证,因为人体免疫系统有可能把作为疫苗进人体的腺病毒清理出局,导致人体无法产生新冠抗体。

  • LV-SMENP-DC和具病原特异性的aAPC——深圳免疫基因治疗研究院的候选疫苗,前者是慢病毒载体修饰树突状细胞疫苗,后者是慢病毒载体修饰的具病原特异性的人工抗原提呈细胞。

Tilu vaksin caleg ieu sadayana dumasar kana vektor virus, anu mangrupikeun jinis tradisional tina sababaraha platform téknologi pikeun ngembangkeun vaksin coronavirus énggal.Vaksin sapertos tiasa nyayogikeun éksprési tinggi protéin, ngagaduhan stabilitas jangka panjang, sareng tiasa nyababkeun réspon imun anu kuat.

Organisasi panarjamah internasional Epidemik Pencegahan Inovasi Aliansi (CEPI) nyerat dina jurnal Nature Review Narkoba Penemuan yén téknologi vaksin dumasar kana protéinén résombinansi langkung dewasa, sareng vaksin protéin rekombinan pikeun panyakit sanés parantos diidinan.

Ieu ogé ngandung harti yén sakali vaksin calon sapertos parantos réngsé uji klinis, aranjeunna ampir tiasa ngamimitian produksi masal.

Tabung uji vaksin

Ngembangkeun virus vaksin tradisional, metode anyar nganggo édisi gén sareng téknologi transformasi

Dua vaksin di Amérika Serikat parantos asup kana uji klinis:

  • mRNA-1273-calon munggaran pikeun vaksin coronavirus énggal di Amérika Serikat, dumasarkeun kana téknologi mRNA (messenger ribonucleic acid), anu bénten sareng jalur pamekaran vaksin tradisional, ngaliwat coronavirus énggal sareng langsung ribut on ribonucleic messenger asam

Tujuan vaksinna nyaéta pikeun ngalatih sistem imun manusa pikeun mikawanoh virus, sareng ngalawan deui nalika virus nyerang, sahingga ngahontal tujuan imunitas.

但是,mRNA-1273不用病毒制作疫苗,的是实验室里生成的病毒遗传密码的一小部分,目的一样是激发免疫系统的反应,抗击入侵者。

Proyék panilitian sareng pamekaran vaksin ieu ngamimitian uji klinis tanggal 3 Maret, ngan ukur 16 bulan saatos sekuen gén coronavirus anyar diumumkeun.Tim R&D nyarios yén 3 lalaki sareng awéwé déwasa séhat ilubiung dina sidang klinis, anu bakal réngsé dina 45 Juni, sareng hasilna bakal diumumkeun dina usum panas.

Proyék ieu dibiayaan ku National Institutes of Health (NIH).

  • INO-4800-vaksin makuta anyar dumasar kana platform ubar DNA (asam deoxyribonucleic acid) anu dikembangkeun ku laboratorium perusahaan Inovio biofarmasi di San Diego.

据《洛杉矶时报》,该公司声称在获得病毒基因序列后3个小时就设计疫苗。它的着眼点是通过质粒(一个小小的遗传结构)直接向人体细胞DNA,以此生成抗体。

Perusahaan biotéhnologi ieu utamina aktipitas panilitian sareng pamekaran ubar DNA, sareng proyek vaksin makuta anyar disponsoran ku Epidemik Pencegahan Inovasi Aliansi (CEPI) sareng Gates Foundation.

Dua vaksin coronavirus énggal di Amérika Serikat anu mimiti asup kana uji klinis henteu nuturkeun tradisi, tapi nyandak pendekatan anu béda sareng ngadopsi modifikasi genetik sareng téknologi éditan gén.

Kauntungan pangbadagna tina téknologi ieu nyaéta gancang sareng merenah. Salami aya sekuen gén viral, antigen tiasa gancang dirobih. Vaksin Moderna pikeun mRNA-1273 ngan ukur 3 bulan ti terbitna sekuen gén coronavirus énggal dugi ka awal sidang klinis, sareng desain INO-4800 ngan ukur 3 jam.

Diperkirakeun yén vaksin munggaran bakal disatujuan pikeun produksi masal teras dianggo dina 12-16 sasih

Diperkirakeun yén vaksin munggaran bakal disatujuan pikeun produksi masal teras dianggo dina 12 atanapi 16 bulan

Vaksin 1 Inggris asup kana uji klinis

V acuna ChAdOx1——大学琴纳研究所(Jenner Institute)和制药公司(AstraZeneca)联合研发,4月23日启动临床试验,在前6名选手中最晚入局。

Nanging, ieu mangrupikeun kasus Éropa anu pangpayunna sareng hiji-hijina pamaén anu lebet kana sidang klinis dugi ka ayeuna.

Ieu dikembangkeun dumasar kana vaksin vektor adenovirus sareng protéin paku coronavirus énggal, sareng uji klinis nguji épéktipitas sareng kasalametan anti inféksi.Fase Klinis III dijadwalkeun ngeureunkeun gugur ieu.

公司表示,如果研发成果证明有效,那么这款疫苗最早今年年底可以提供有限使用,产能则争取达到数千万剂。

  • 没有的情况下 治疗新冠在尝试哪些药物
  • 肺炎疫情:能抵抗新冠病毒的人体免疫细胞
  • 美国志愿者进行冠状病毒疫苗人体试验
  • Perawatan Panyakit Koronér Anyar: Pangobatan Kulon Dumasar Bukti sareng Kedokteran Tiongkok Timer

bengkel

p role = "text" class = "bbc-iif8qe-Copyright etq3yw90 ″> Sumber gambar, Gambar Getty

Saatos vaksin hasil ngabéréskeun sidang klinis, éta nyanghareupan tantangan produksi massal sareng distribusi

CEPI nyarios yén ayeuna teu aya calon vaksin anu tiasa ngajamin pangaruh vaksinasi.

Ieu kusabab efektivitas vaksinna kapangaruhan ku seueur faktor, kalebet ras anu béda, umur sareng lingkungan hirup, sareng individu panginten gaduh réspon anu béda kana vaksin, sareng akumulasi data ieu peryogi lami.

Salaku tambahan, pertandingan antara politik domestik sareng internasional ogé mangrupikeun variabel anu teu tiasa dianggurkeun.

Kompetisi panilitian sareng pamekaran vaksin gancang, sareng pamaén utama anu ilubiung langkung beragam. Ti laboratorium dugi ka klinik dugi ka masarakat, anu pangheulana ngahontal tungtungna panginten henteu janten seuri terakhir.

[Chinatown] Fb ngabagi berita Australia anu dipilih unggal dinten, supados anjeun tiasa tetep mutahir sareng Australia @ 、 @ panganyarna, @ 生活 信息: https://www.fb.com/news.china.com.au/

[Wilujeng sumping kana warta kanggo ngabahas kerjasama! Account Rekening langganan WeChat: news-china-com-au

tulisan patali

Mésér gula pikeun TA
{{Data.count}} jalma sacara total
Jalma-jalma parantos ngaapresiasi
Éksplorasi kahirupan

Australia-Pneumonia: Sababaraha gosip online ngeunaan makuta anyar virus-BBC News

2021-2-19 8:57:14

Éksplorasi kahirupan

Australia-TSMC: Anu nguntungkeun perang téknologi AS-Cina mangrupikeun "punch bag" -BBC News

2021-2-27 9:29:32

0 balesan APanulis tulisan Mpangurus
    Teu acan aya diskusi, hayu atuh kuring nyarioskeun perkawis pandangan anjeun
Puseur-individu
购物 车
kupon
Asup ayeuna
Pesen pribadi anyar Daptar pesen swasta
neangan