Australia-13 Confucius Institutes di Australia dina tekenan pikeun ditutup, atanapi bakal ditinjau pinuh bulan payun (Poto) | Australia Chinatown

Leupaskeun panon anjeun, pasang headphone, sareng dengekeun ~!
Rencana "tilu léngkah" Australia pikeun muka deui wates na parantos kabuka! Di 2022, nagara éta bakal dibuka deui, sareng jalma-jalma sapertos kieu bakal janten kalungguhan dina lebet sareng kaluar nagara ... "Daily

澳洲高校面临着在几个月内关闭其有争议的孔子学院的,而悉尼大学(University of Sydney)是第一批根据联邦的外《对外关系法》接受审查的大学之一。

至少有一个孔子学院——皇家理工大学(RMIT)的中医孔子学院——将在今年关闭,不过该校宣称原因是疫情造成的预算压力。

图片

由13所澳洲高校与中国大学主办的这些学院受到了联邦政府的审查,因为人们担心它们是宣传工作的一个组成部分。

部长佩恩(Marise Payne)上个月警告说,她即将做出“进一步的决定”,行使《对外关系法》赋予的新否决权。此前,她正是动用权力终止了维州与中国签订的“一带一路”协议,以及维州与伊朗和叙利亚分别签署的两项教育协议。

和贸易部(DFAT)的一位发言人说,佩恩参议员将根据“个案情况”决定是否取消孔子学院的合约,但预计所有13所澳洲高校的孔子学院都得在6月10日的最后期限前对合约进行登记,以供审查。

发言人说:“大学需要通知所有属于该计划范围的与外国政府的现有安排,包括与孔子学院有关的安排。”

图片

Sahenteuna opat universitas-Universitas Sydney, Universitas Victoria, Universitas Queenslan sareng Universitas WA-parantos ngalebetkeun kontrakna ka departemen kanggo ditinjau.

其他大学,包括大学(University of Melbourne)、拉筹伯大学(Latrobe)和新南威尔士大学(UNSW)表示打算在6月的最后期限前提交安排。

阿德莱德大学(Adelaide University)说,它仍在与联邦政府讨论其孔子学院是否受法律约束的问题。

根据12月通过的外国否决权法,佩恩有权取消外国政府与澳洲各州、领地和大学之间被认为与澳洲政策相抵触的协议。

孔子学院主要教授有关中国文化和语言的非学位课程,有时还举办有关政治、社会和经济问题的公共活动。

但是,随着澳中关系的恶化,各大学在决定主办这些中心的问题上被迫采取了越来越多的防卫立场。

《悉尼晨锋报》和《时代报》2019年披露一些大学同意与孔子学院总部分享或出让教学内容的决策权后,一些大学最近与中国伙伴重新谈判了合同。

Tapi teu jelas naha ieu cekap pikeun nyalametkeun pusat ieu.

图片

Universitas Sydney hoream ngaduga ngeunaan masa depan Confucius Institute na.

但一位女发言人指出,部长办公室曾在3月发表声明,称孔子学院不是“外国政府相关实体”,无需遵守“外国影响力透明计划”的要求,该计划是在2019年建立的独立登记册。

Departemen mendakan yén perjanjian anu dirévisi antara sakola sareng Universitas Fudan "sacara signifikan" ngarobih tata pamaréntahan Confucius Institute sareng ngabéréskeun masalah na.

去年重新谈判合同的大学表示,其研究所的部分资金来自大学,但扞卫了其对该中心运作的“独立性和自主性”。

国会安全和情报委员会主席、自由党参议员帕特森(James Paterson)说,大学需要反思他们在主办这些中心方面的作用,“无论这些安排现在是如何打扮的”。

Topik: Hubungan Australia-Cina turun ka titik beku sareng ngalebetkeun topik >>

Beurat!Menteri Pendidikan Cina ngaluarkeun No 2020 taun 1Perhatosan: Pilih sing ati-ati pikeun angkat ka Australia atanapi balik deui ka Australia pikeun diajar, netizén digoréng! (Poto)


"Nyinggung sadaya urang Australi sareng nyungkeun Cina hapunten!" Tweet Zhao Lijian ngadugikeun rasa teu sugema Morrison anu kuat, sareng Twitter nolak ngahapus (Poto)


Australia parantos ngalegaan waktos panandatanganan pikeun sababaraha urang Hong Kong salami 5 taun, sareng PR éta tiasa dipasihkeun pikeun nunda perjanjian ekstradisi Makau-Hong Kong!Kedubes Cina ngaréspon: henteu puas pisan sareng gangguan dina urusan internal Cina (Poto)


Pernyataan asli: Tulisan ieu mangrupikeun kumpulan aslina tina situs ieu, sareng dilarang nyetak deui tanpa otorisasina tertulis tina situs ieu!Tunduk kana otorisasina, nyetak ulang kedah nunjukkeun sumber tulisan ieu sareng tautan ka halaman wéb khusus dina posisi anu menonjol.Pikeun anu nyetak deui tanpa otorisasina, situs ieu ngagaduhan hak pikeun nanggung tanggung jawab hukum.

"Chinatown" Fb ngabagi berita Australia anu dipilih unggal dinten, supados anjeun tiasa terang berita Australia anu paling anyar iraha waé sareng dimana waé @Play, @Immigration, @ 生活 信息: https://www.fb.com/news.china.com.au/

[Wilujeng sumping kana warta kanggo ngabahas! 】Akun langganan: news-china-com-au

tulisan patali

Mésér gula pikeun TA
{{Data.count}} jalma sacara total
Jalma-jalma parantos ngaapresiasi
Atikan, diajar ka luar negeri

Australia-Naha Melbourne henteu kunanaon dina dinten 491 saatos mahasiswa internasional balik ka bumi? (Poto) | Australia Chinatown

2021-5-15 3:51:30

Atikan, diajar ka luar negeri

Australia-Pamaréntah Féderal ngadukung kénging murid Cina ka Australia, Menteri Keuangan: Bursa ékonomi sareng perdagangan Australia-Cina "saling nguntungkeun" (poto) | Australia Chinatown

2021-5-17 19:34:17

0 balesan APanulis tulisan Mpangurus
    Teu acan aya diskusi, hayu atuh kuring nyarioskeun perkawis pandangan anjeun
Puseur-individu
购物 车
kupon
Asup ayeuna
Pesen pribadi anyar Daptar pesen swasta
neangan