Australia-Cina waspada!Jalmi sepuh ngagaduhan 8 manifestasi ieu, kamungkinan pisan yén "bumi" Alzheimer, parios gancang-gancang (video / poto) | Chinatown, Australia

Leupaskeun panon anjeun, pasang headphone, sareng dengekeun ~!
Panyakit Alzheimer mangrupikeun salah sahiji "panyakit alzheimer" anu sering urang sebutkeun, sareng kajadianana condong ningkat ku darajat sepuh.

Panyakit Alzheimer mangrupikeun salah sahiji "panyakit alzheimer" anu sering urang sebut, sareng trend kajadianana ningkat taun ka taun ku jero umur.

据前不久发布的《中国阿尔茨海默病患者诊疗现状调研报告》数据显示:

Aya 5000 juta pasién pikun di sadunya sareng 3877 juta pasién anu ngaruksak kognitif hampang. Diperkirakeun yén di tengah abad ieu, jumlah pasien di seluruh dunya bakal ningkat janten langkung ti 1.5 juta, sareng jumlah pasien rumah tangga bakal ngaleuwihan 4000 juta .


Sumber: Times Kaséhatan

Éta tiasa ditingali kumaha cara nyegah panyawat Alzheimer parantos penting pisan, sareng kedah ngartos heula etiologi na.

XNUMX. Pinimuan énggal: jalma umur bobo kirang bobo, sepuh langkung katerap pikun!

"Alam Komunikasi" nembé nerbitkeun laporan ti Universitas Paris,Salami periode 25 taun, staf nalungtik sareng nganalisis 10308 PNS Inggris antara umur 35 sareng 55 taun, sareng mendakan yén waktos bobo anu pondok dina déwasa sacara positip aya hubunganana sareng kajadian panyakit Alzheimer.

Staf ngabagi waktos bobo para pamilon kana tilu kategori, hiji kategori waktos bobo kirang ti 6 jam, hiji deui sakitar 7 jam, sareng kategori terakhir langkung ageung ti 8 jam.Teras susulan unggal 4-5 taun.

并在随访的数据中得出结论:每天睡眠时间低于6小时,痴呆症的发病风险增加63%。

ieu在一定程度上可以证明,充足的睡眠是抵御老年痴呆的有效方式。不过除此之外,还有其它因素也会诱发痴呆。

二、《柳叶刀》:12种方式也是危险因素

Dina 2017, "The Lancet" nerbitkeun laporan komprehensif daptar faktor patogén anu nyababkeun Alzheimer.Diantarana, faktor anu paling penting nyaéta turun-tumurun, sareng faktor anu diaku nyumbang 35%.

具体来看,包括中年后失聪(得病风险增加9%)、受教育程度低(8%)、长期吸烟(5%)、抑郁症(4%),缺乏社交、晚年患糖尿病、及肥胖症(2%)。

2020年,《柳叶刀》在第二份综合报告中又增加了三项患病因素,分别是中年群体脑部(3%)、中年时期长期过量酗酒(1%)、晚年时期环境差(2%)。

先天遗传因素虽难改变,但是后天的致病风险,只要加以注意还是可以尽量降低的。此外,老年痴呆的症状也应了解,一旦发现,及时就医检查。

XNUMX. Luyu sareng gejala ieu, waspada mangrupikeun purba

中国老年保健协会阿尔茨海默病分会常务委员兼副秘书长张楠教授表示,老年痴呆是一种综合征,阿尔茨海默症是其中一个病因。老年人若出现以下8种表现,有可能是阿尔茨海默症的前兆。

1. Mémori turunna

老人可能忘带钥匙,中丢三落四,或对近期参加的活动完全没有印象。

2. Turunna kamampuan ngarencanakeun

Salaku conto, upami anjeun hoyong ngahibur tamu di bumi, anjeun kedah merhatoskeun sabaraha jalma anu bakal sumping, tuang naon anu bakal didahar, saha anu bakal ilubiung, sareng naon anu kedah diperhatoskeun. Teu mungkin pikeun ngatur ti payun.

3、完成熟悉的工作变

过去做家里的事情得心应手,现在哪怕多炒几个菜都会变得非常.

4. Teu tiasa ngabédakeun tempat sareng waktos, sareng raos rohangan lepat

Teu émut dimana sareng iraha, sareng teu tiasa ngabédakeun bentuk sareng atribut mahluk

5、语言表达

讲述变,熟悉的词汇说不出来,表达往往有误差。

6, sering salah tempat

Simpen kompor nasi kana kompor gas, anjeun moal mendakan hal-hal anu salah.

7. Nolak dina nangtoskeun

Aya kasalahan dina nangtoskeun sababaraha urusan luar, sareng sering kasalahan teu masuk akal.

8. Tutup diri sareng robih émosi anjeun

Teu daék bersosialisasi sareng teu tiasa resep naon-naon; sababaraha urang janten moody, sareng sababaraha urang ngalaman gejala déprési.

Upami lansia di sakuriling anjeun ngagaduhan tanda-tanda di luhur, pamariksaan neurologis sareng penilaian neuropsychological diperyogikeun. Salaku tambahan, ujian kognitif, EEG, neuroimaging, ujian PET, tés cairan cerebrospinal, tés getih, sareng sajabana ogé kedah dilakukeun.

XNUMX. Kumaha carana Alzheimer tiasa dicegah?

首先,控制体重,肥胖会增加糖尿病及心血管病的发病风险。身体质量指数(BMI)应控制在18.5-24之间,相对而言,65岁的老年人该指数可有所提高。

Kadua, ngajagi pangadangu anjeun sareng perhatoskeun pikeun ngontrol volume sareng durasi.Jalma sepuh kalayan gangguan pangrungu anu hampang sedeng parah ngagaduhan résiko panyakit 2, 3, atanapi 5 kali langkung ageung tibatan jalma sepuh normal

Salajengna, langkung dianggo uteuk anjeun sareng langkung ilubiung dina kagiatan sosial, sapertos maca buku sareng koran, maen catur, maen kartu sareng sajabina.

Ahirna,显示坚持锻炼可降低45%的发病风险,保持每天次30分钟以上的,坚持5~7天。

Candak tés pikeun gangguan kognitif

中,老年群体可以通过以下问题,了解自己是否有认知障碍的倾向。每个问题只需回答:是,有改变;否,没改变

1.判断力出现问题,决定某件事.

2. Nurunkeun minat, ngarobah hobi, sareng ngirangan kagiatan.

3. Terus ngulang hal anu sami.

4.学习使机、等简单电器有.

5. Teu émut bulan sareng taun ayeuna.

6.处理复杂个人事务有.

7. Teu tiasa émut kasapukan sareng anu sanés.

8. Masalah sareng ingetan sareng kamampuan mikir sapopoé.

Upami aya parobihan dina langkung ti dua tina dalapan patarosan, anjeun kedah nganjang ka dokter pikeun pamariksaan salajengna.

p style = "text-align: center">

只有在中时做好预防,以健康的方式应对,才能降低老年痴呆的发病风险。所以,成年人即刻从饮食、运动以及作息上着手改变吧。

Pernyataan Cetakan Ulang: Tulisan ieu dicitak deui sareng dileupaskeun, sareng ngan ukur ngagambarkeun aslinaAtanapi sikep platform aslina henteu ngagambarkeun sudut pandang urang.Ngan ukur platform medarkeun inpormasi anu disayogikeun, sareng tulisan éta tiasa dihapus kalayan pantes.Pikeun nyetak ulang panulis aslina anu ngagaduhan bantahan sareng sarat mupus, mangga ngahubungan kami.

"Chinatown" Fb ngabagi berita Australia anu dipilih unggal dinten, supados anjeun tiasa terang berita Australia pangénggalna @ 娱乐 、 @ migran 、 @ iraha waé sareng dimana waéInpormasi: https://www.fb.com/news.china.com.au/

[Wilujeng sumping kana warta kanggo ngabahas kerjasama! Account Rekening langganan WeChat: news-china-com-au

tulisan patali

Mésér gula pikeun TA
{{Data.count}} jalma sacara total
Jalma-jalma parantos ngaapresiasi
Pangobatan Kaséhatan

Australia-Perhatosan ka sepuh: Orok awéwé di Méksiko ampir kaleungitan suku!Ngan kusabab kumanna pikareueuseun ieu! -Australia Chinatown-Laporan paling jero ngeunaan berita panganyarna Australia ayeuna

2021-5-18 21:14:10

Pangobatan Kaséhatan

Australia-sadayana salah!"Pelakuna" tekanan darah tinggi sanés uyah, tapi henteu. Teu héran tekanan darah teu tiasa turun (Foto) | Chinatown, Australia

2021-5-19 17:28:59

0 balesan APanulis tulisan Mpangurus
    Teu acan aya diskusi, hayu atuh kuring nyarioskeun perkawis pandangan anjeun
Puseur-individu
购物 车
kupon
Asup ayeuna
Pesen pribadi anyar Daptar pesen swasta
neangan