Australia-Kumaha kuring ngumbah leungeun nalika kakurangan cai?Trik pikeun éncér pemutih anu leres - Chinatown Australia - Laporan anu paling jero ngeunaan berita panganyarna Australia ayeuna

Leupaskeun panon anjeun, pasang headphone, sareng dengekeun ~!
Upami anjeun nyanghareupan motong cai, gunakeun cai cadangan anu saé sareng ngabodaskeun cair. . . .

p style = "text-align: center"> 洗手是防疫期间重要,但在缺水时可以怎么节水又把手洗干净?正确稀释漂白水这招管用。
(示意图/Shutterstock)

正处于数十年来非常严重的干旱,近日天气条件也难舒缓旱象。卫福部疾管署提醒,如果面临停水,善用储备水与稀释漂白水。

●疾管署提醒该洗手就洗手 水龙头维持小水量少量肥皂

疾管署防疫医师林咏青表示,目前水情紧绷,但手部仍然要「当用则用、当省则省」,该洗手时就要洗手,可是一样可以节省用水,水龙头开小一些,双手打湿不要涂抹过多肥皂剂,搓揉双手时将水龙头关闭。

●水源不足或停水 稀释漂白水可暂时取代肥皂

林咏青说明,一旦水源不足停水,双手就要仰赖稀释漂白水,如果家里没有测量工具,可里利用家中汤匙与保特瓶简易配置,先用1汤匙含氯漂白水,1保特瓶(中瓶)约1,250cc清水搅拌,做成原始稀释漂白水。

林咏青继续说,将2汤匙原始稀释漂白水,4个保特瓶(中瓶)清水约5,000cc,就可以调配出适合用于洗手的稀释漂白水,如果家里有简易测量工具,使用1c.c的含氯漂白水搅拌100c.c.清水,再取出10c.c配合1公升清水。

正确稀释漂白水调配。 (图/中央流行疫情指挥中心提供)

●勿残留漂白水在手上 完全没水源才用酒精替代

林咏青强调,调制3至5ppm含氯漂白水后,可以装在附有水龙头的储水桶,先用少水量把双手打湿,搓揉双手20秒后,再打开水龙头洗双手,最后再用少量清水,把残留在双手的漂白水去除。

●台大医院提醒 有伤口用清水洗手

双手有伤口则可以仅用清水洗手,台大医院皮肤科主治医师蔡呈芳表示,在部分,长时间用稀释漂白水洗手,可以些微改善皮肤湿疹;但也有,稀释漂白水清洗双手的效力可能跟清水没有明显差异。

蔡呈芳也说,目前市面上有贩售医疗用漂白水,可用于身体皮肤,但价格比较贵,如果稀释漂白水,要特别注意虽然对病菌有效,但对于霉菌却效果有限。最后特别提醒,民众如果使用稀释漂白水洗手后,发现皮肤发红发痒疼痛,应尽速就医。

Abdi hoyong mairan


"Chinatown" Fb ngabagi berita Australia anu dipilih unggal dinten, ngamungkinkeun anjeun terang Australia iraha waé, dimana waéPanganyarna @Play, @Immigration, @ 生活: Https://www.fb.com/news.china.com.au/

[Wilujeng sumping kana warta kanggo ngabahas kerjasama! Account Rekening langganan WeChat: news-china-com-au

tulisan patali

Mésér gula pikeun TA
{{Data.count}} jalma sacara total
Jalma-jalma parantos ngaapresiasi
Pangobatan Kaséhatan

Sértipikasi médis ajaib Australia-Awal-naék tiasa ngirangan résiko tina dua panyakit ieu-Australia Chinatown-Australia Berita Terkini Hari Ini Laporan Paling Dalam-Dalam

2021-5-18 20:56:10

Pangobatan Kaséhatan

澳大利亚 - 德国卫生部:13000人完成全部疫苗接种后仍感染新冠 - 澳洲唐人街 - 澳洲今日最新资讯最深度报道

2021-5-18 21:02:10

0 balesan APanulis tulisan Mpangurus
    Teu acan aya diskusi, hayu atuh kuring nyarioskeun perkawis pandangan anjeun
Puseur-individu
购物 车
kupon
Asup ayeuna
Pesen pribadi anyar Daptar pesen swasta
neangan