Australia-New York Times: Kumaha cara Cina ngarobah bentang média global? | Australia Chinatown

Leupaskeun panon anjeun, pasang headphone, sareng dengekeun ~!
The Chinese government has been using its money an。。。

Chinese government has been using its
artos sareng kakuatan pikeun nyiptakeun alternatip pikeun média berita global
dominated by outlets like BBC and CNN, writes @benyt, our
kolumnis média. https://t.co/fCYJIZGtE8

- New York Times (@nytimes)
Bisa 10, 2021

Dina usum gugur taun 2019, sateuacan perbatasan global ditutup, hiji asosiasi wartawan internasional mutuskeun naroskeun para anggotana pikeun topik anu terus datang dina paguneman teu resmi: Naon anu dilakukeun Cina?

它惊讶地发现这一话题涉及的范围之广。来自几内亚比绍这样的小国的新闻工作者应邀与中国同行签署协议。中国政府的宣传报纸《中国日报》不但以英文发行,还有了塞尔维亚语版本。一位菲律宾记者估计,菲律宾新闻专线中超过一半的报道来自中国国家新闻机构新华社。一家肯尼亚媒体集团从那里筹集资金,后来解雇了一位专栏作家,他写了中国镇压维吾尔人的文章。秘鲁的记者在社交媒体上受到好斗的中国政府官员的强烈批评。

Di unggal nagara, ieu katingalina mangrupikeun fenomena lokal anu anéh, tapi nalika disarengan, katingalina sapertos strategi tambalan anu ageung pikeun nyiptakeun alternatif pikeun média berita global anu didominasi ku média sapertos BBC sareng CNN. Sareng input dana Cina, kakuatan sareng sudut pandang kana média ampir unggal nagara di dunya.

Tapi panilitian ieu nimbulkeun patarosan anu jelas: kumaha Cina ngarencanakeun ngagunakeun kakuatan anyar ieu?

定于周三由国际新闻工作者联合会(International Federation of
Journalists)发布的另一份报告给出了答案。该组织是新闻业的工会联合会,总部位于布鲁塞尔,其使命使其对全球几乎所有新闻媒体都具有全局视角。该组织与我分享了一份副本。它雇用了第一份报告的作者林慕莲(Louisa
Lim)对54个国家/地区的记者进行采访。林慕莲曾任NPR北京分社社长,现在是墨尔本大学(University of
Melbourne)的高级讲师。采访“揭示了中国在全球范围内已部署的现有媒体基础的启动,”她在报告中写道。“随着大流行开始蔓延,北京利用其全球媒体基础,在国家媒体中传播有关中国的正面叙述,并鼓动了更加新颖的策略,例如散播虚假信息。”

Dina panon anu maca Amérika, laporan ieu sigana ngingetkeun urang ngeunaan naon anu urang lasut nalika perhatian urang laun-laun ka nagara.Tapi ieu sanés ngan ukur kakeunaan rencana konspirasi, éta mangrupikeun langkung catetan tina pergeseran kakuatan global anu teras-terasan.Strategi média Cina sanés rusiah, sareng pamaréntah Cina parantos nyatakeun yén kagiatan propaganda na henteu bénten sareng naon anu dilakukeun ku kakuatan global anu langkung ti saabad.

Nalika kuring ngajelaskeun laporan anu ditulis ku wartawan internasional pikeun Zhao Lijian, timbalan diréktur Departemen Émbaran Kamentrian Luar Negeri Cina, anjeunna ngawartoskeun ka kuring ngalangkungan WeChat: "Naon anu dilakukeun Amérika Serikat nyaéta nuduh Cina."

报告发现,中国在大流行中进行的激烈外交伴随着新一轮的媒体大肆宣传,首先是向世界各国提供了防护装备,然后又提供了疫苗,同时,在大流行的起源和中国外交这样说法各异的事情上竭力确保中国的最佳。意大利记者表示,他们迫于压力报道了习近平主席的圣诞节演讲,并收到了意大利语译文。在突尼斯,中国大使馆向记者工会提供消毒洗手液和口罩,并向国家广播公司提供昂的电视设备和免费的亲中国内容。

塞尔维亚的一个亲政府的小报出资做了一块有中国领导人,上面写着“感谢您,习大哥”。

Promosi média sareng rencana vaksin raket patalina sareng kampanye investasi global "One Belt One Road" Cina.Dina kampanye, dukungan Cina ku kaayaan tambahan, kalebet hutang sareng kéngingkeun dukungan dina sora konci PBB.

在某种方式上,中国正在进行一场艰苦的斗争。根据其他调查,即使在大流行在武汉开始之前,中国不断加强的专制、对维吾尔人的待遇以及对香港持不同政见者的镇压已经损害了全球对中国的看法。随着英国媒体监管机构撤销了中国主要国有广播公司的牌照,一些政府已经开始使中国官方媒体在其国家中的运作变得更加困难。但是,中国的大部分外交工作都集中在这样的地方:尽管它们可能没有国家的文化或金融力量,但在联合国有投票权。而且虽然中国外交有时候似乎靠随机应变,大使馆也不够用,但中国的努力正在对全球产生影响。

Lin Mulian mendakan: "Beijing laun-laun ngarobih bentang média global ku pangaruhna ka sagala rupa nagara."

我与另外两位《纽约时报》记者——利马的米特拉·泰姬(Mitra Taj)和罗马的艾玛·布博拉(Emma
Bubola)——一起向参与该报告的五大洲的记者进行了采访。他们的态度不一,有的警惕中国政府的公开压力,有的则对在纷繁复杂的媒体环境下应对又一个新的利益集团充满信心。

Di Peru, pamaréntah marahmay pisan ka Cina, sareng politikus anu kuat parantos lami masihan vaksin buatan China. "Anu bener-bener matak narik ati nyaéta munculna sering pisan dina média nasional," saur Asosiasi Nasional Wartawan Peru (Asosiasi Nasional Wartawan).
Association of Journalists of Peru)秘书长苏利安娜·莱内斯(Zuliana
Lainez) nyarios yén anjeunna nyarios yén Badan Berita Nasional Peruvian sareng koran milik nagara El Peruano "sapertos panulis pondok di Kedubes Cina."

Anjeunna nyarios yén dina waktos anu sami, Kedubes Cina ogé nyayogikeun artos pikeun ngabantosan sababaraha kantor redaksi berita sadar modérenisasi téknologi.

"Urang kedah ningali hal-hal ieu kalayan hariwang," saur anjeunna. "Aranjeunna henteu bébas."
 

Mesin ngajual "China Daily" di Seattle.Pamaréntah Tiongkok nyatakeun yén promosi média na henteu béda ti naon anu dilakukeun ku kakuatan global anu langkung ti saabad. JASON
REDMOND / REUTERS

中国对全球媒体的兴趣日益增长,但并非所有关注这一问题的记者都觉得这是非常险恶的。意大利安莎通讯社(ANSA)副主任斯特凡诺·波利(Stefano
Polli)说,他看到中国越来越多地利用媒体”“在新的地缘政治平衡中发挥更大的影响力”。但他为自己的机构翻译和发布新华社的消息辩护——这种行为在国际记者报告中受到了批评——称这是一项普通的商业安排。

Cina ogé parantos ngirangan wartawan asing di daérah na, nyababkeun média internasional ngandelkeun langkung seueur kana pedaran resmina sareng nolak ngaluarkeun visa ka wartawan Amérika, kalebet kaseueuran wartawan cabang New York Times.Luca Rigoni (Luca Rigoni), jangkar terkenal stasiun TV perusahaan Italia Mediaset
Rigoni)表示,他的新闻机构在中国没有自己的通讯员,而是同中国官方媒体签订了一份从中国进行报道的正式合同。然而,在他报道了病毒从中国实验室泄露的说法后,合作戛然终止。

但里戈尼说,把媒体和国家权力结合起来的做法并非中国独有,他的公司为意大利前总理西尔维奥·贝卢斯科尼(Siio
Berlusconi) sadayana. "Éta sanés hiji-hijina nagara anu program tivi sareng radio dikawasa ku pamaréntah atanapi parlemén," saurna.

Anthony Bellanger, Sekretaris Jénderal Féderasi Internasional Jurnalis
Bellanger nyatakeun dina e-mail yén pandanganana kana laporan éta nyaéta yén "Cina mangrupikeun kakuatan anu maju dina perang inpormasi, éta ogé penting pisan pikeun nolak tekanan sapertos ti Amérika Serikat, Rusia, sareng pamaréntah sanésna di dunya. Penting ".

Nanging, teu aya ragu ngeunaan pamaréntah mana anu langkung damel pikeun ngiringan gerakan ieu.Taun kamari, Sarah Cook
Cook) mangrupikeun organisasi nirlaba Amérika anu disebut Freedom House (Freedom House), anu ngadukung kabébasan politik.
Laporan anu ditulis ku House) mendakan yén Beijing "nyéépkeun ratusan jutaan dolar unggal taun pikeun nyebarkeun pesen ka pamirsa di dunya".

Amérika Serikat panginten parantos nyandak kalungguhan dina ngagunakeun pakakas pangaruh anu disumputkeun sareng terang-terangan nalika Perang Tiis, tapi saluran resmi pamaréntahan ayeuna parantos ngaleutikan.Dina awal Perang Tiis, CIA ngaluncurkeun operasi pangaruhan skala ageung sareng cicingeun dibiayaan majalah pangaruh sapertos Encounter. Teras operasi sapertos kitu masihan jalan ka Voice of America.
of America)和自由电台(Radio
Liberty)等美国媒体,它们试图向威权国家传播未经审查的当地新闻,从而扩大美国的影响力。冷战结束后,这些都变成了美国实力的软性手段。

但最近几年,·J·特朗普(Donald J.
Présidén Trump ngusahakeun ngarobah média ieu janten alat propaganda anu langkung lugas, sareng Demokrat sareng wartawan sorangan nolak ieu.Kurangna konsensus di Amérika Serikat ngeunaan cara ngagunakeun saluran média nyalira nyegah pamaréntah A.S. tina ngalakukeun propaganda.Sabalikna, kakuatan budaya anu diwakilan ku perusahaan sapertos Netflix sareng Disney parantos damel-aranjeunna langkung kuat tibatan upaya pamaréntah, sareng aranjeunna ogé langkung dibiayaan sacara hadé.

Wartawan di sakumna dunya parantos nyatakeun mamang ngeunaan pangaruh propaganda anu sering dilakukeun ku pamaréntah Cina. Minggu kamari, nalika kuring ngirim salinan "China Daily" saminggu ka bumi kuring sareng henteu kantos maca salaku corétan, tangtosna kuring ogé sami . Teu Percaya.Publisitas anu sapertos ieu anu damel di Cina henteu nyumponan sarat berita anu nyata, sareng dasarna henteu tiasa bersaing pikeun perhatian masarakat dina pasar anu galak sareng terbuka.

“中国正试图在肯尼亚媒体上推广自己的内容,但它还没有那么大的影响力,”肯尼亚记者联盟(Kenya Union of
Sekretaris Jénderal Jurnalis, Eric Oduor, nyarios,

其他人则认为,那些被记者们视为业余或明显是宣传手段的东西仍然具有影响力。南加州大学(University of Sourn
Erin Baggott Carter, Asistén Profesor Élmu Politik
ter)说,她的研究发现,那些有记者受邀正式访问中国的美国新闻机构,后来“从报道军事竞争转向了报道经济合作”。

,在与世界各地的记者谈论中国的影响时,他们没有谈到的东西也令我震惊:美国。在美国,当我们书写和谈论中国的影响时,往往把它放在想象中两个大国和两种政体之间巨大的全球斗争的背景下。但从印度尼西亚到秘鲁,再到肯尼亚,记者们描述的都是更加片面的东西:中国决心建立影响力,讲述中国故事。

"Urang Amérika sempit pisan, sareng aranjeunna teras ngaraos yén sadayana aya hubunganana sareng Amérika Serikat," saur Lin Mulian. "Amérika sareng dunya Kulon sering henteu merhatoskeun parobihan di luar nagara anu nyarios basa Inggris. Aranjeunna sering mikir yén nilai-nilai Western-centric ieu lumaku pikeun sadaya tempat."

        “唐人街”Fb每日分享澳大利亚精选新闻,让你随时随地知道澳洲最新 @玩乐、@移民、@生活资讯:https://www.fb.com/news.china.com.au/

[Wilujeng sumping kana warta kanggo ngabahas kerjasama! Account Rekening langganan WeChat: news-china-com-au

tulisan patali

Mésér gula pikeun TA
{{Data.count}} jalma sacara total
Jalma-jalma parantos ngaapresiasi
Dunya sastra

Ekonom penduduk Australia-Cina anu ngaleutikan: Bakal aya pangaruh kana dunya | Australia Chinatown

2021-5-11 15:34:08

Dunya sastra

Australia-Hayu FBI nambihan 56 agén pikeun fokus sacara éksklusif di Cina! Déwan Perwakilan AS ngusulkeun anti-spyware | Australia Chinatown

2021-5-11 16:05:12

0 balesan APanulis tulisan Mpangurus
    Teu acan aya diskusi, hayu atuh kuring nyarioskeun perkawis pandangan anjeun
Puseur-individu
购物 车
kupon
Asup ayeuna
Pesen pribadi anyar Daptar pesen swasta
neangan