Tren sareng panerusna anyar Australia-Hu Chunhua ngabayangkeun yén politik tingkat tinggi Cina parantos asup kana waktos anu kritis (Poto) | Australia Chinatown

Leupaskeun panon anjeun, pasang headphone, sareng dengekeun ~!
Anyar-anyar ieu, Wall Street Journal di Amérika Serikat sareng Ming Pao di Hong Kong sami-sami merhatoskeun Hu Chun, anggota Biro Politik Partai Komunis Cina sareng Wakil Perdana Déwan Nagara Cina.

Tulisan ieu diréproduksi tina Duowei News, ngan ngagambarkeun sumber aslina sareng pandangan panulis aslina, pikeun rujukan waé, sareng henteu ngagambarkeun sikap sareng posisi halaman wéb ieu.

近日美国《华尔街日报》和香港《明报》都关注了政治局委员、中国国务院副总理胡春华的新动向。《华尔街日报》援引知情的话称,胡春华可能将接替另一位中国副总理刘鹤,担任全面经济对话中方牵头人这一职位,不过后来中国官方否认了此消息。香港《明报》分析了胡春华在5月12日至14日随习近平考察河南的情况,并表示“胡春华职务可能有变”。

胡春华(中)是大家关注的焦点人物之一,图为2020年12月30日,胡春华出席中国巩固拓展脱贫攻坚成果同乡村振兴有效衔接工作会议并讲话。(新华社)
胡春华(中)是大家关注的人物之一,图为2020年12月30日,胡春华中国巩固拓展脱贫攻坚成果同乡村振兴有效衔接工作会议并讲话。(新华社)

为什么近来外界开始积极关注胡春华的动向?主要原因应该有三点,其一胡春华是中国政治接班梯队的重要成员,他与政治局委员、重庆市委书记陈敏尔和政治局委员、上海市委书记李强,被视为习近平未来潜在接班人的重选。胡春华的动向对中国未来政治影响很大,因此,外界一直比较关注胡春华的动向。

在2012年十八大时,只有49岁的胡春华即进入政治局,与同时入局的孙政才一起,成为当时最年轻的政治局委员。之后胡春华赴广东担任省委书记,孙政才赴重庆任市委书记。当时,外界普遍认为孙政才与胡春华是高层接班人。不过2017年十九大前,孙政才因严重违纪违法被立案调查,后被判处无期徒刑。而胡春华在十九大后更进一步,担任中国国务院副总理及扶贫开发领导小组组长,颇受习近平器重,其未来政治发展值得关注。

其二,现在距明年二十大召开只年多的时间,是中国政治变动的敏感时期,外界自然对内部关键政治人物的动向特别敏感。关注政治最重要的之一,就是政治人物的可能动向。特别是在中国这样高层政治比较神秘的,外界只能通过细微的政治动态来分析政治人物未来的走向。

p style = "text-align: center">由25人组成的政治局,是最高权力中心,明年二十大将迎来不少新成员。(新华社)
由25人组成的政治局,是最高权力中心,明年二十大将迎来不少新成员。(新华社)

二十大召开时,会有不少新的政治人物进入最高决策层:政治局及其常委会。未来谁能更上一层楼,二十大召开前的这一年时间内,应该会释放一些信息或蛛丝马迹。关心中国政局的海外媒体向来善于捕捉这些信息,并据此分析中国政局及政治人物的动向。而胡春华又是内部的人物之一,大家难免会对其相关动态投入更多的关心和关注。

其三,在习近平将开启第三个的情况下,大家对未来中国政治的变化更加好奇,当然也会对此投入更多的注意力。由于在内部习近平已经“定于一尊”,且2018年的中国人大会议修改了宪法,取消了Pupuhu urang限制,可以预见习近平将在二十大上继续当选最高领导人。在此局面下,大家自然会问“谁是接班人”?

未来越不确定,大家对未来的好奇心越大。特别是今天的中国已经逐渐成为世界强国,对全球局势具有重要影响,本着对中国走向及世界走向的关心,世人得不时时关注中国政局的细微变化。胡春华与陈敏尔、李强一样,作为习近平可能的接班人,对中国政局和世界变局影响深远,不可避免会吸引众多关注的目光。

其实不只胡春华,陈敏尔、李强等政治人物的动向也受到广泛的关注,他们有任何新的不同往常的新闻信息,海外媒体都会跟踪解读报道。在中国政治进入关键时间点的今天,大家对来自高层的敏感政治信息都很敏感。

Tulisan ieu diréproduksi tina Duowei News, ngan ngagambarkeun sumber aslina sareng pandangan panulis aslina, pikeun rujukan waé, sareng henteu ngagambarkeun sikap sareng posisi halaman wéb ieu.

Pernyataan Cetakan Ulang: Tulisan ieu dicitak deui sareng diterbitkeun, sareng ngan ukur ngagambarkeun sikep panulis aslina atanapi platform aslina, sareng henteu ngagambarkeun pandangan urang.Ngan ukur platform medarkeun inpormasi anu disayogikeun, sareng tulisan éta tiasa dihapus kalayan pantes.Hubungi panulis aslina anu ngagaduhan bantahan sareng nyungkeun hapusan.

"Chinatown" Fb ngabagi berita Australia anu dipilih unggal dinten, supados anjeun tiasa terang berita Australia anu paling anyar iraha waé sareng dimana waé @Play, @Immigration, @ 生活 信息: https://www.fb.com/news.china.com.au/

[Wilujeng sumping kana warta kanggo ngabahas kerjasama! Account Rekening langganan WeChat: news-china-com-au

tulisan patali

Mésér gula pikeun TA
{{Data.count}} jalma sacara total
Jalma-jalma parantos ngaapresiasi
Warta Cina

澳大利亚 - 深圳赛格大厦疑再发晃动 管理处:已通知高层商户下楼(组图) | 澳洲唐人街

2021-5-21 6:01:07

Warta Cina

Australia-Saatos Cina ngumumkeun tindakan keras na pikeun cryptocurrency, Bitcoin ayeuna jual panik (Poto) | Australia Chinatown

2021-5-21 6:07:07

0 balesan APanulis tulisan Mpangurus
    Teu acan aya diskusi, hayu atuh kuring nyarioskeun perkawis pandangan anjeun
Puseur-individu
购物 车
kupon
Asup ayeuna
Pesen pribadi anyar Daptar pesen swasta
neangan